Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2015
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή κυπριακών αρχαιοτήτων από την περιοχή της Πάφου, που χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή έως το 1700 μ.Χ. Τα εκθέματα, που προέρχονται κυρίως από την Παλαίπαφο (Κούκλια), τη Νέα Πάφο (τη σημερινή Πάφο) και το Μάριον-Αρσινόη (Πόλη Χρυσοχούς), συμπληρώνονται με ευρήματα από την Πέγεια, την Κισσόνεργα, τη Λέμπα, τις Πάνω Αρόδες, τη Σαλαμιού, την Ακουρδάλεια, τον Πωμό, το Κιδάσι, τη Γεροσκήπου κ.λπ. Πέντε αίθουσες προβάλλουν ενδιαφέροντα εκθέματα που χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή έως το Μεσαίωνα.

Στην πρώτη αίθουσα, ο επισκέπτης βλέπει εκθέματα από τη νεολιθική, τη χαλκολιθική και την εποχή του χαλκού καθώς και νομίσματα που εκδόθηκαν από το νομισματοκοπείο της Πάφου.


Σχετικά
Οι 100 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Empire»
Κλασικές πλέον τηλεοπτικές σειρές όπως το γκανγκστερικό «The Sopranos» αλλά και σύγχρονα spin-off διάσημων κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ όπως το «Andor» από το σύμπαν του «Star Wars» βρέθηκαν ανάμεσα στις επιλογές των αναγνωστών του «Empire»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτός είναι ο «πιο cool» δρόμος του 2026 – Γεμάτος μουσική και μποέμ ατμόσφαιρα
Το περιοδικό Time Out αναδεικνύει το γιορτινό κλίμα, τη σάμπα και τα καταστήματα με ανοιχτές πόρτες.
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο «μενού» του καιρού για σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 ξεχωριστά ξενοδοχεία δίπλα στη θάλασσα, για του Αγίου Βαλεντίνου
Ρομαντικές Αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Προσφορές σε 4 κυπριακά ξενοδοχεία, ιδανικά για χειμερινές αποδράσεις
Χειμερινές αποδράσεις με τη Louis Hotels!
Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη για το 2026
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανεβαίνει στην κορυφή των ταξιδιωτικών λιστών για το 2026, συνδυάζοντας έντονο παλμό, πολιτισμό και μεγάλα γεγονότα που αλλάζουν την εμπειρία του city break.
Δωρεά €3.000 από το Columbia Confectionery προς το Ίδρυμα Άγιος Στέφανος
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της Columbia Restaurants
Ο Τίμης Καμπανέλλης, ένας από τους πιο γνωστούς personal trainers της εποχής του στις "24 ώρες μαζί"
Ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη γυμναστική στην τηλεόραση και στις πρωινές εκπομπές
Το Χίθροου καταργεί το όριο των 100 ml σε δοχεία υγρών
Ηλεκτρονικά είδη όπως φορητοί υπολογιστές μπορούν επίσης να αφήνονται στις αποσκευές
Οι πιο οικονομικοί προορισμοί σκι στην Ευρώπη για last-minute ταξίδια
Μια νέα κατάταξη από την αεροπορική easyJet
Η "μυστική" λίμνη του Αμιάντου "ντύθηκε" στα λευκά και μαγεύει (βίντεο)
Ένα "ταξίδι" σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά χειμερινά τοπία του νησιού μας, εκεί όπου η φύση ντύθηκε στα λευκά και μαγεύει.