Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2015
Tο Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί αθλητική εκδήλωση Προσανατολισμού (Orienteering) στην Πλατεία Φανερωμένης και θα διαρκέσει περίπου από τις 10:30 μέχρι και τις 14:00. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00π.μ. και έχει διάρκεια δύο ωρών. Στις 13.15 θα γίνει η τελετή βράβευσης.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Προσανατολισμού (International Orienteering Federation) σε συνεργασία με την εταιρεία Park World Travel. Τη διοργανώση υποστηρίζουν ο Δήμος Λευκωσίας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.
Η εκδήλωση Προσανατολισμού (Orienteering event) διοργανώνεται κάθε χρόνο και σε μία πόλη, και φέτος θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στη Λευκωσία.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν φέτος 16 χώρες, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Σερβία, η Ουκρανία, η Λετονία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Δανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει συμμετοχή στον αγώνα περίπου 250 άτομα λάτρεις του αθλήματος.
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το άθλημα
Το Orienteering ή "Προσανατολισμός" είναι ένα άθλημα προσανατολισμού που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους και λεπτομερείς χάρτες, με τη βοήθεια των οποίων οι αθλητές προσπαθούν να εντοπίσουν σημεία μέσα στο δάσος, την ύπαιθρο, ή κατοικημένη περιοχή, από τα οποία πρέπει να περάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν φτάσουν στο τέρμα.
Στο αγώνισμα του Προσανατολισμού μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, αφού υπάρχουν διάφορες επιλογές διαδρομών. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει τη διαδρομή που ταιριάζει στις ικανότητες και την εμπειρία του. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να τρέχει κανείς, κάλλιστα μπορεί κάποιος να περπατήσει, γεγονός που βοηθάει τους ηλικιωμένους ή άτομα με σωματικές αναπηρίες να λάβουν μέρος. Η συμμετοχή ειδικά γι’ αυτούς που δεν θα κυνηγήσουν τους χρόνους μπορεί να γίνει και σε ζευγάρια ή και μικρές ομάδες για ακόμη περισσότερη ευχαρίστηση.
Επιτρέπεται και η συμμετοχή παιδιών κάτω των 12 ετών εφόσον όμως δηλώσουν συμμετοχή από κοινού με ενήλικο άτομο. Για το λόγο αυτό δικαίως θεωρείται ένα ιδανικό οικογενειακό άθλημα.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναμφίβολα σημαντική ευκαιρία για την προβολή της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο και ως εκ τούτου την εκδήλωση θα πλαισιώσουν πωλητές παραδοσιακών κυπριακών εδεσμάτων και ποτών αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς, λαϊκούς χορούς.
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου