Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2015
Μετά την ασπρόμαυρη goth ταινία κινουμένων σχεδίων ‘Frankenweenie’, ο Tim Burton (‘Edward Scissorhands’) κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και μας παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, έχοντας στο πλευρό του δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς.
Στη νέα βιογραφική ταινία του Burton (στην οποία επιτέλους δεν πρωταγωνιστούν ούτε ο Johnny Depp ούτε η σύζυγός του Helena Bonham Carter) η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Amy Adams, μετά τη σπουδαία της ερμηνεία σε ‘American Hustle’ και ‘Her’, υποδύεται έναν ακόμα αβανταδόρικο ρόλο, αυτόν της Margaret Keane, μιας ζωγράφου που έγινε γνωστή στην Αμερική τις δεκαετίες του ’50 και ’60 μέσα από τους πίνακές της που απεικόνιζαν γυναίκες και παιδιά με τεράστια μάτια.
Στο ρόλο του συζύγου της, επίσης ζωγράφου Walter Keane, που πουλούσε τα έργα της ως δικά του, συναντούμε το δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Christoph Waltz. Το επτασφράγιστο εικαστικό μυστικό αποκαλύφθηκε μετά το χωρισμό του ζευγαριού, κατά τη διάρκεια μιας πολύχρονης δικαστικής διαμάχης, η οποία δικαίωσε την Margaret, αποδίδοντάς της το σύνολο των χαρακτηριστικών επιτυχημένων έργων και απαλλάσσοντάς την από την εκμετάλλευση που της ασκούσε ο αδίστακτος σύζυγός της.
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ο Tim Burton μάς χάρισε μια ταινία που να ξεφεύγει από το σύνηθες (και κάπως επαναλαμβανόμενο) κινηματογραφικό του στυλ, με το ‘Big Eyes’ να αποτελεί μια φρέσκια και νέα πρόταση από τον εκκεντρικό σκηνοθέτη που είναι υποψήφια για τρεις Χρυσές Σφαίρες: Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία για τον Christoph Waltz, Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία για την Amy Adams και Καλύτερου Τραγουδιού για το ‘Βig Eyes’ της Lana Del Rey.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
23 Ιανουαρίου - 29 Ιανουαρίου 2015
Σχετικά
Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Γκάνταλφ για τη νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
O 86χρονος ηθοποιός θα υποδυθεί ξανά τον εμβληματικό μάγο παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του
The Mummy: Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν για το τέταρτο μέρος του franchise
Η διάσημη σειρά ταινιών The Mummy ετοιμάζεται να επιστρέψει στους κινηματογράφους, με το τέταρτο μέρος της να φέρνει μαζί του μια πολυαναμενόμενη επανένωση.
Η Ελεν Μίρεν θα λάβει τιμητικό βραβείο στο ειδικό πρόγραμμα «Golden Eve» των Χρυσών Σφαιρών
Η τρείς φορές νικήτρια Χρυσής Σφαίρας και βραβευμένη με Οσκαρ, Εμι και Τόνι ηθοποιός, θα τιμηθεί με το Βραβείο Cecil B. DeMille στο νέο ειδικό πρόγραμμα «Golden Eve».
Νέες πρεμιέρες στην Κύπρο: Πέντε ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα
Από τον Λάνθιμο και την Emma Stone μέχρι την επιστροφή του Predator και τη συγκλονιστική ιστορία της Christy Martin — οι κινηματογράφοι γεμίζουν με δράμα, αγωνία και έμπνευση.
Ο θρυλικός Φαντομάς ξαναγεννιέται στο σινεμά
Ο διαχρονικός ήρωας της λογοτεχνίας που ενέπνευσε μεγάλους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, από τον Γκιγιώμ Απολλιναίρ μέχρι τον Χουάν Λουίς Μπουνιουέλ, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με νέο καστ.
Πέθανε η ηθοποιός Ντάιαν Λαντ, σε ηλικία 89 ετών
Η Ντάιαν Λαντ είχε μακρά πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση προτού καθιερωθεί στον κινηματογράφο με το φιλμ του Μάρτιν Σκορτσέζε «Η Αλίκη δεν μένει πια εδώ» (1974)
Πέθανε στα 42 του ο Φλόιντ Ρότζερ Μάγιερς Τζούνιορ από τη θρυλική σειρά «Fresh Prince of Bel-Air»
Ο εκλιπών ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον Γουίλ Σμιθ σε νεαρή ηλικία στη δημοφιλή σειρά της δεκαετίας του 1990, πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του
4 φθινοπωρινές πρεμιέρες με ένταση και συγκίνηση
Τέσσερις νέες ιστορίες – τέσσερα κινηματογραφικά ταξίδια
13 Days, 13 Nights
Ένα ρεαλιστικό και συγκινητικό πολιτικό δράμα που φωτίζει μια πρόσφατη σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας
Τον Νοέμβριο βλέπουμε (δωρεάν) ιαπωνικές ταινίες σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι τέσσερεις ταινίες που θα προβληθούν
«Bitter Christmas»: Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα -Πότε κυκλοφορεί
Η Sony Pictures Classics εξασφάλισε πρόσφατα τα δικαιώματα της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Bitter Christmas, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν την περασμένη άνοιξη
Οι 5 πρεμιέρες της εβδομάδας: Από αισθησιακά δράματα μέχρι anime υπερπαραγωγές
Οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με λάμψη, δράση, τρόμο, νοσταλγία και μαγεία, με πέντε πολυαναμενόμενες πρεμιέρες που καλύπτουν κάθε γούστο