Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2014
Το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Μια φορά…η μουσική". Το όλο πρόγραμμα θα αποκορυφωθεί σε δύο συναυλίες για το κοινό που θα δοθούν σε Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και Ριάλτο, σε Λευκωσία και Λεμεσός αντίστοιχα. Των συναυλιών για το κοινό θα προηγηθούν στις 20 Νοεμβρίου δύο εκπαιδευτικές συναυλίες για επιλεγμένα σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.
Το κοινό, μέσα από το "Μια φορά… η Μουσική", θα έχει μια πλούσια και ασυνήθιστη μουσική εμπειρία. Ταξιδεύοντας με τη μαγεία της μουσικής, θα γνωρίσει μουσικούς πολιτισμούς –από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας– και θα ανακαλύψει τη μουσική ποικιλομορφία που δημιούργησε ο ανθρώπινος πολιτισμός, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου μέσα στο πέρασμα του ιστορικού χρόνου. Θα ακουστούν έργα αρχαίας Ελληνικής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής, Αναγεννησιακής, Μπαρόκ, Κλασικής, Ρομαντικής, Τζαζ, Σύγχρονης, καθώς και Κυπριακής και Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Συντελεστές των συναυλιών είναι η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με τη συμμετοχή των Χορωδιών των Μουσικών Λυκείων Λάρνακας και Αμμοχώστου, του Βυζαντινού Χορού του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, της Ορχήστρας Πνευστών του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού, και των Παραδοσιακών Σχημάτων των Μουσικών Λυκείων Λευκωσίας και Λεμεσού. Το τηλεοπτικό σποτ ετοίμασε η ομάδα Μουσικής Τεχνολογίας του Μουσικού Λυκείου Πάφου. Διευθύνει ο Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντή της Σ.Ο.Κ. κ. Άλκης Μπαλτάς.
Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή και θα δοθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Κίνησης Ενάντια στην παιδική εργασία.
-
Θέατρο Ριάλτο
22 Νοεμβρίου 2014
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
21 Νοεμβρίου 2014
Σχετικά
200 κιθάρες με τον Χρήστο Θηβαίο σε Λευκωσία και Λεμεσό
Ο Χρήστος Θηβαίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των συνθέτων
Ο διεθνούς φήμης τρομπετίστας Μάρκους Στοκχάουζεν έρχεται με το σχήμα του στην Κύπρο
Για μία μοναδική συναυλία στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Το διεθνώς καταξιωμένο φωνητικό σύνολο Trio Mediæval στην Κύπρο
Μέσα στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος
Negroni Week: Για μία ολόκληρη εβδομάδα, 31 κυπριακά bar θα σερβίρουν το εμβληματικό κοκτέιλ
Τα μπαρ όλου του κόσμου γιορτάζουν το αγαπημένο γλυκόπικρο κοκτέιλ - Η λίστα με τα κυπριακά μπαρ που συμμετέχουν
«Δείπνο Αγάπης» με τον Γιώργο Σαμπάνη από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό
Μουσική, αγάπη και προσφορά ενώνονται σε μια αξέχαστη βραδιά
Ο διεθνούς φήμης κοντραμπασίστας Kham Meslien στην Αξιοθέα
Έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για να παρουσιάσει στο κοινό της Αξιοθέας, την αφηγηματική δύναμη του κοντραμπάσου του
Η μουσικοχορευτική δημιουργία "Αιθέρας" των Άντη Σκορδή και Παναγιώτη Μηνά στο Φεστιβάλ Αξιοθέας
Το έργο επιδιώκει να προκαλέσει το κοινό να αναστοχαστεί καθώς φωτίζει μύθους και λατρευτικές πρακτικές της προελληνικής Κύπρου
"Κυπριακές φωνές και μελωδίες" από την μουσική παράδοση της Κύπρου
Η μουσική διαδρομή ξεκινά από τα διαλεκτικά ποιητικά κείμενα και τους καρτσιλαμάδες, και φτάνει μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση
Οι Monsieur Doumani στο Φεστιβάλ Faneromeni25
Το γκρουπ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό
Σύνθεση ποικίλων μουσικών προσεγγίσεων από το τρίο Širom στην Αξιοθέα
Η μουσική των Širom είναι ιδιότυπη: εσωστρεφής και στοχαστική, αλλά με τη δύναμη να πυκνώνει,
Αυτό είναι το σχήμα που θα κάνει πρεμιέρα στο Live Stage της Παλαιάς Ελιάς
Η νέα σεζόν ξεκινά – και η μουσική ανεβαίνει, με ένα πρόγραμμα που υπόσχεται να συναρπάσει
Estrella Sonora- Αφιέρωμα στις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει τραγούδια που συγκινούν, εμπνέουν και αφηγούνται ιστορίες γυναικών με πάθος