Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2014
Η πεζογέφυρα του ΓΣΟ που βρίσκεται στον παραλιακό της Λεμεσού, έργο της αρχιτέκτονος Μαργαρίτας Δανού, έχει επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό "Mies Van Der Rohe" για το βραβείο του 2015.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη και στοχεύει στην ανάδειξη καινούργιων κόνσεπτ και τεχνολογιών που σημειώνονται στην επιστήμη της αρχιτεκτονικής καθώς και στην προώθηση και υποστήριξη νεαρών αρχιτεκτόνων από όλη την Ευρώπη.
Ο νικητής του διαγωνισμού λαμβάνει χρηματικό βραβείο ύψους €60.000 και το έργο που θα πάρει έπαινο €20.000.
Ο Mies ήταν ένας νεαρός και υποσχόμενος αρχιτέκτονας από το Βερολίνο, όταν του δόθηκε η εντολή να σχεδιάσει το Γερμανικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βαρκελώνης το 1929. Σκοπός ήταν να συναντηθούν σε αυτό ο Βασιλιάς Αλφόνσο με τις γερμανικές αρχές. Παρόλο που το περίπτερο με την ολοκλήρωση της Έκθεσης κατεδαφίστηκε, το σχέδιο του Mies, το οποίο απαθανατίστηκε σε αρκετές φωτογραφίες, θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα έργα για την αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα.
Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού δόθηκε το 2001. Για να επιλεγεί ένα έργο για συμμετοχή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο ετών πριν από την τελετή της απονομής.
Ένα έργο ορόσημο για το παραλιακό μέτωπο του κέντρου της πόλης, η προτεινόμενη πεζογέφυρα αποτελεί προέκταση του δημοτικού αθλητικού πάρκου που δημιουργήθηκε στη θέση του παλιού Γ.Σ.Ο. Κόστισε 850 χιλιάδες ευρώ και είναι μια προσφορά της CYTA.
Σχετικά
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες
H Wizz Air επαναφέρει 4 προορισμούς στη Μέση Ανατολή για τον χειμώνα, με τιμές που αρχίζουν από €24.99
Το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, η Τζέντα και το Αμμάν επιστρέφουν από τις 25 Οκτωβρίου, με 12 δρομολόγια, 49 εβδομαδιαίες πτήσεις και ναύλους από μόλις €24.99
Ένας νέος, άκρως εντυπωσιακός, χώρος για events κάθε εποχή
Το Lapatsa Countryside αλλάζει και φέρνει την ύπαιθρο μέσα από έναν πλήρως ανανεωμένο χώρο
Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Πότε θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Φεγγάρι του Καλαμποκιού»
Το «Φεγγάρι του Καλαμποκιού» (Corn Moon) είναι η παραδοσιακή ονομασία που δίνεται στη συγκεκριμένη πανσέληνο στη Βόρεια Αμερική.
Νέα Chief Operating Officer της Partners Connected Communications η Ειρήνη Χατζηπαύλου
Γιατί για την Partners, η αλλαγή δεν είναι κάτι που απλώς ακολουθεί. Είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο συνεχίζει να αλλάζει το παιχνίδι
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συγγραφέας και εκδότης Βάσος Φτωχόπουλος
Υπήρξε άνθρωπος των γραμμάτων και των εκδόσεων, έχοντας συνδέσει το όνομά του με τις εκδόσεις «Αιγαίον»
Emmy 2026: Οι μεγάλοι νικητές πριν από την κεντρική απονομή – Ποιοι σάρωσαν τα βραβεία
Τα «Widow’s Bay», «DTF: St. Louis» και «Spider-Noir» ξεχώρισαν στις δύο βραδιές των Creative Arts Emmys – Αναλυτικά οι νικητές και οι κατηγορίες
Οι καλύτερες ταινίες και σειρές του Netflix για να αρχίσει καλά η νέα σεζόν
Συγκεντρώσαμε 4 σειρές και 4 ταινίες που είναι διαθέσιμες τώρα στην πλατφόρμα του Netflix για καλό φθινόπωρο.