Δημοσιεύτηκε στις 06 Νοεμβρίου 2014
Η έκθεση φωτογραφίας «Having their say» θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σπιτιού της Συνεργασίας. Για να γίνει όμως αυτό, θα χρειαστεί να πάρεις τη δική σου φωτογραφική μηχανή και να καταγράψεις στιγμές από τη ζωή και την καθημερινότητά σου.
Αν ανήκεις στο ηλικιακό γκρουπ 15-25 κι αγαπάς τη φωτογραφία, ο διαδικτυακός διαγωνισμός "Having their say" πιθανόν να σε αφορά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Νορβηγικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Σπίτι της Συνεργασίας, που σκοπό έχει να συνθέσει ένα φωτογραφικό μωσαϊκό που να τεκμηριώνει τη ζωή και τις προοπτικές των νέων Ευρωπαίων.
Η έκθεση
Η Έκθεση γεννήθηκε στα πλαίσια του project «SEA CHANGE» [http://projectseachange.photoshelter.com/] το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα να καταγράψουν μέσω της φωτογραφίας στιγμές της νεολαίας των χωρών τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό καμβά ιστοριών ικανών να αναδείξουν την προοπτική των επίκαιρων κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης.
Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και την συνεργασία με το Thessaloniki European Youth Capital 2014 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το εγχείρημα HAVING THEIR SAY ταξιδεύει προς την Κύπρο, προκειμένου να εμπλουτίσει τον εν εξελίξει φωτογραφικό καμβά, με ένα νέο εγχείρημα κοινωνικής συνύπαρξης, σε μια περίοδο όπου οι νέοι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν μεγάλη αβεβαιότητα και διάφορες προκλήσεις, μαζί με τις ευκαιρίες που προκύπτουν.
Στόχος της έκθεσης
Η έκθεση αποτελεί ένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής, ένα οπτικό σημειωματάριο με τα κοινά όνειρα και τις αγωνίες; τις κοινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα δικαιώματα άλλα και τις κοινές αξίες, την επιθυμία τους για μια ενιαία "γλώσσα" η οποία δεν διαχωρίζει, άλλα συντείνει στην ανάπτυξη των σχέσεων. Για την Κύπρο το HAVING THEIR SAY έχει ως στόχο την διεύρυνση του Διακοινοτικού Διαλόγου, την άμεση επικοινωνία άλλα και τη συνεργασία ανθρώπων από διαφορετικά πολιτιστικά υποβοήθα, διαφορετικών θρησκευτικών και γλωσσικών εθνικοτήτων. Μια προσπάθεια παραγωγής μιας νέας οπτικής αφήγησης ένα κοινό «λέγειν».
Ο διαδικτυακός διαγωνισμός φωτογραφίας, θα είναι ενεργός από τις 10 Νοέμβριου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν μέχρι φωτογραφίες στο email: havingtheirsay@gmail.com με όνομα / επώνυμο / ηλικία / στοιχεία επικοινωνίας & μία φράση που θα αντιπροσωπεύει την εικόνα τους.
Διακεκριμένοι φωτογράφοι και ακαδημαϊκοί θα αξιολογήσουν το σύνολο των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες των Νέων Κύπριων στο σύνολό τους θα εκτυπωθούν και θα συνθέσουν μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Σπιτιού της Συνεργασίας ένα ομαδικό, πολύχρωμο έργο [το δικό τους έργο] που θα συνυπάρχει σε «ζωντανό διάλογο» με τις φωτογραφίες από τα υπόλοιπα κράτη.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2015 στην τελετή λήξης της έκθεσης θα απονεμηθούν σε δυο νέους υποτροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών.
Σχετικά

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγαλύτερη γιορτή του αυτοκινήτου στην Κύπρο
Το 20ό Boyz Stuff Show επιστρέφει και φέτος. Μαζί η 5η Έκθεση Μοτοσικλέτας και η 15η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου


Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, για καλό σκοπό!
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία από 1-5 ευρώ

Γιορτή του Αγίου Δημητρίου με ζιβανία και παλουζέ
Παράδοση, μουσική και χαρά στην καρδιά του χωριού

Το πιο μαγικό διήμερο του χρόνου θα στηθεί στο χωριό Mονάγρι!
Η πλατεία στο χωριό Μονάγρι σε έναν μαγικό Χριστουγεννιάτικο κόσμο!

Μία Halloween βραδιά με προβολή ταινίας, δραστηριότητες και φαγητό για όλους
Μια ξεχωριστή Halloween εμπειρία γεμάτη παιχνίδια, δημιουργίες και διασκέδαση

H παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά επιστρέφει στη Λευκωσία
Η πολυαναμενόμενη παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, ανακοίνωσε ημερομηνίες

Η 2η εβδομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας 2025 συνεχίζει με συμμετοχικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και φιλοσοφικές συζητήσεις
Oι καλλιτέχνες και το κοινό καλωσόρισαν με ενθουσιασμό την τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε

Το Paddle for Autism 2025 επιστρέφει στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Στην καρδιά του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού (ISTF 2025)

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική και τέχνη – οι επιλογές που ξεχωρίζουν

H Σαλαμιού ετοιμάζει κάτι πολύ ξεχωριστό (για τις γιορτές)
Για τρεις μέρες το χωριό μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με τραγούδια, κάλαντα, μυρωδιές και χαμόγελα

Λαμπερό Φιλανθρωπικό Fashion Show του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό
Μια βραδιά μόδας στο Four Seasons με σκοπό την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λεμεσού