Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2014
Η Πάολα Ρεβενιώτη, η Ελληνίδα τρανς και ακτιβίστρια, είναι ένας πραγματικός θρύλος στην υπόγεια σκηνή της Αθήνας αλλά και μία από τις πιο σημαντικές εν ζωή προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιντελιγκέντσια. Η ίδια λοιπόν και τα έργα της έρχονται στην Κύπρο, όπου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Τρανς, η Accept ΛΟΑΤ Κύπρου παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Παόλας με τίτλο "Διόρθωση".
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην παρουσία της Πάολας, την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου στις 20:00, στη Δημοτική Αγορά στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει σε πρώτη προβολή του στην Κύπρο το πολυσυζητημένο στην Ελλάδα ντοκιμαντέρ" Καλιαρντά" από το The Paola Project Team.
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό επιμελητή της έκθεσης Χρήστο Κυριακίδη, "μεταξύ πολιτικών μηνυμάτων και πορνογραφίας, κοινωνικής αφύπνισης, διαμαρτυριών και ηδονής, η Πάολα είναι η ίδια η ιστορία του ομοφυλοφιλικού ακτιβισμού στον ελληνικό χώρο.
Συνθήματα σε τοίχους και κοινότυπα αθηναϊκά σαλόνια στροβιλίζονται με νυχτερινούς εραστές, νεαρά αγόρια, τυχαίες συναντήσεις και πολιτικές διαμαρτυρίες. Μέσα από το αρχείο της, 30 χρόνια εξελίξεων καταγράφονται χωρίς περιττολογίες και στιλιστικές παρεμβάσεις.
Το περιοδικό 'Κράξιμο' που εκδίδει η Πάολα τη δεκαετία του ‘90, διαμορφώνει ριζοσπαστικά την αντίληψη για το περιεχόμενο του περιοδικού Τύπου αλλά και για την ίδια την πορνεία, αφού η Πάολα το χρηματοδοτεί μέσω της.
Το εξώφυλλο του διαλαλεί πως κάθε εργασία με σκοπό το κέρδος είναι πορνεία ενώ στις σελίδες του, που μοιάζουν με τη ζωή της, διανοούμενοι όπως ο Félix Guattari, φιγουράρουν δίπλα σε λάγνα αντρικά σώματα. Χωρίς λογοκρισία, χωρίς στιλιστική επεξεργασία.
Μεταξύ πολιτικών μηνυμάτων και πορνογραφίας, κοινωνικής αφύπνισης, διαμαρτυριών και ηδονής, η Πάολα είναι η ίδια η ιστορία του ομοφυλοφιλικού ακτιβισμού στον ελληνικό χώρο.
Με τη σημερινή της ομάδα 'The Paola Projects' συνεχίζει να καταγράφει και να μεταδίδει τις σκέψεις της με μια σειρά από You Tube documentaries. Με το ντοκιμαντέρ 'Καλιαρvτά' καταγράφεται για πρώτη φορά σε οπτικοακουστική μορφή η ιστορία του συγκεκριμένου αργκό γλωσσικού ιδιώματος.
Το πολυδιάστατο του έργου της μοιάζει τεράστιο".
Στην Κύπρο το The Paola Projects: Η ομάδα της Πάολα δημιουργεί εδώ και καιρό μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, το τελευταίο αυτό εγχείρημα ωστόσο έχει ακόμα πιο ιδιαίτερη αξία: Αποτελεί τη μοναδική καταγραφή των Καλιαρντών που επιχειρήθηκε ποτέ, μετά από αυτή του Πετρόπουλου, ενώ συγχρόνως καλύπτει την ιστορία αυτής της διαλέκτου "ζωντανά" (πώς μιλιόταν, τι χειρονομίες την συνόδευαν κ.λπ.). Το ντοκιμαντέρ έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα και η προβολή του στο πλαίσιο της έκθεσης στην Κύπρο, θα αποτελέσει μία από τις πρώτες προβολές της ταινίας στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.
Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου μέχρι Σάββατο, 22 Νοεμβρίου. Ώρες επισκέψεων: 17:00-21:00, ώρες προβολής του ντοκιμαντέρ "Καλιαρντά" για 21&22 Νοεμβρίου: 18:00 και 20:00. Είσοδος: Ελεύθερη.
Σχετικά

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Chroma: Η πρώτη ατομική έκθεση στην Κύπρο της Βρετανίδας εικαστικού Jessie Woodward
Έργα γεμάτα έντονα χρώματα και αφαιρετική διάθεση

5 από τα (υπέροχα) έργα της Αντωνίας Ηρωίδου που θα δούμε στην πρώτη της ατομική έκθεση στην Κύπρο
Τα έργα βρίσκονται ήδη στο νησί μας!

Ύδωρ και οίνος: Το καλλιτεχνικό residency που θα "στηθεί" στον Καλοπαναγιώτη
24 διεθνείς δημιουργοί, σε Μονή Λαμπαδιστή και Ενετικό Γεφύρι Καλοπαναγιώτης

Τα "Νήματα" της Άννας Κακουλλή στην Γκαλερί Αποκάλυψη
Ζωγραφικά έργα που δεν απεικονίζουν απλώς την φύση, την ονειρεύονται.

Η Eins Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή
Mια νέα σειρά επιτοίχιων γλυπτών, που αξίζει να δεις

Έκθεση της Αλεξίας Πασιά φιλοξενεί το οίκημα Ε.ΚΑ.ΤΕ.
Ένας χώρος βαθιά προσωπικός, σχεδόν ονειρικός, όπου ο θεατής καλείται να συνδεθεί με τη δική του εσωτερική σιωπή και ανάγκη για ανάσα

Shedding Skin: Mια εικαστική εξερεύνηση της εμπειρίας της μετάβασης και της μεταμόρφωσης
Τι χάνεται, τι επιστρέφει και τι επιλέγουμε να κρατήσουμε μαζί μας;

Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας Ζήνωνα Σιερεπεκλή στη Λευκωσία
Η ΦΩΤΟΔΟΣ παρουσιάζει στην έκθεση «Πανομοιότυπα» (συναγωγή εικονοποιημένων στιγμών χώρου - κιναισθητικής αντανακλάσεως ένεκεν

“γεωμετρικοί συνειρμοί”: Η νέα έκθεση γλυπτικής του Νίκου Πετούση
Η γκαλερύ Αποκάλυψη, φιλοξενεί τα γλυπτά του Πετούση

Η Νίτσα Χατζηγεωργίου εκθέτει τις "Αναμνήσεις από το Παρόν' της
Στην Γκαλερί Γκλόρια από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 17 Μαΐου

Στροβιλίζοντας στον Χρόνο: Η νέα έκθεση που αναδεικνύει τη συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Λάρνακας
Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ανεξάρτητες αίθουσες που κάθε μία «στροβιλίζει» τους επισκέπτες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της τέχνης