Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2014
Μετά τη λήξη του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, ακόμη ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός ακολουθεί τις προσεχείς μέρες στην Αγία Νάπα.
Πρόκειται για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο για ένατη συνεχή χρονιά, με μοναδικό γνώμονα να προσφέρει στο κοινό εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής και να προβάλει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μιας άλλης εποχής, της Μεσαιωνικής.
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 11-18 Οκτωβρίου, στο χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού. Μία εβδομάδα καλλιτεχνικής πανδαισίας γεμάτη μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, θεάματα, εκθέσεις, συμπόσια κ.λπ. όλα επιλεγμένα και προσαρμοσμένα στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία της Μεσαιωνικής περιόδου.
Το φετινό πρόγραμμα
Αξιόλογες παραστάσεις παρουσιάζει και το φετινό πρόγραμμα, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζουν η συναυλία ‘’Βυζαντινό Φως’’ με τον Πέτρο Γαϊτάνο (11/10), το σεργιάνι Ρωμιοσύνης ‘’Από το Μεσαίωνα στο σήμερα’’ με το Μουσικό Σχήμα ‘’Προσκυνητές’’ και το Μουσικό Σύνολο ‘’Ρωμηοσύνη’’ (12/10), η θεατρική παράσταση ‘’Το ΄Ασμα του Γιοφυριού’’ - συμμετέχει ο Ευαγόρας Καραγιώργης, η μουσική παράσταση με το Ελληνο-Ιταλικό Συγκρότημα ‘’Εncardia’’ και τη συμμετοχή της Ιταλίδας τραγουδίστριας Πάολας Πετροσίλλο (15/10), η μουσική παράσταση ’’Flamengos – Arab’’ με το Ιταλικό Συγκρότημα ‘’Αlmoraima’’ (16/10) και η μουσική διαδρομή στις θάλασσες του Ελληνισμού υπό τον τίτλο ‘’Μεσοπέλαγα Αρμενίζω…’’ με την καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Λιζέτα Καλημέρη και το ΄Εθνικ Συγκρότημα ‘’ΜΑΚΑΜ’’ (18/10).
Συμμετέχουν επίσης με αξιοπρόσεκτες παραστάσεις το Ολλανδικό Θέατρο Δρόμου PAVANA (12-18/10), οι Μεσαιωνικοί Δράκοι από την Κύπρο (12-18), το Γερμανικό Συγκρότημα‘ "Heyderkraut" (14/10), το Ουκρανικό "Spiritual Seasons Group" (14 & 17/10) και η Ουκρανική Ομάδα ‘’Alentrada Historical Dance Theatre’’ (17/10).
Της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα γίνει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου θα προηγηθεί στις 19:15 παρέλαση όλων των σχημάτων που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις, η οποία θα ξεκινήσει από τον κυκλικό κόμβο του Λιμανιού με κατάληξη το Μεσαιωνικό Μοναστήρι. Στις 20:00 θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου.
Στις 20:15 όλες οι ομάδες που συμμετέχουν θα εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης και το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα κλείσει με τη συναυλία που θα δώσει ο γνωστός ΄Ελληνας Καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος υπό τον τίτλο ‘’Βυζαντινό Φως’’.
΄Ολες τις μέρες το πρόγραμμα αρχίζει στις 19:30 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σχετικά

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η ΕΕΒΦΑ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποδέχονται κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Μάθαμε σε ποιο χωριό θα στηθεί φέτος το Halloumi Christmas Village
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στον Καλοπαναγιώτη
Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πίνακα γιορτινής χαράς, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια στιγμή μαγείας

Lidl Wellness Camp 2025: Εκεί όπου η γνώση γίνεται ευεξία και η ευεξία, καθημερινή συνήθεια
Ένα διήμερο ευεξίας και καλής ζωής, στην Αγία Νάπα

Σ' αυτό το χωριό θα στηθεί και φέτος “Το σπίτι των Ξωτικών"
Tο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πραστειό Κελλακίου ετοιμάζεται να επιστρέψει...

Η Περιστερώνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα
Η Οδός Χριστουγέννων θα ανοίξει στο χωριό

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Εκθέσεις, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική και γαστρονομία


Πανηγύρι Χαράς, με παιχνίδια, δραστηριότητες, τον Μάρκο Παγδατή και ποδοσφαιριστές
Το 30ο Πανηγύρι της Χαράς, την Κυριακή στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

Το Προεδρικό Μέγαρο θα μετατραπεί ξανά σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Διήμερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου

Happy Land: Το πιο διασκεδαστικό παιδικό φεστιβάλ, θα έχει καλό σκοπό
Με διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, φουσκωτά, face paintings καθώς επίσης και πολλές εκπλήξεις

Πεζοπορία στο μονοπάτι της φύσης Καληδόνια και επίσκεψη στο Θεματικό Κέντρο ”Λεβάντα” στις Πλάτρες
Δες όλες τις λεπτομέρειες