Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2014
Η διάλεξη "Η αναζήτηση του προσωπικού" είναι η πρώτη της σειράς 4ΧΘΕΑΤΡΟ 2014, θα γίνει τη Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, στις 19.30, στο οίκημα
της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (πίσω από τα Κεντρικά Κτίρια του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού στην οδό Γλάδστωνος).
Εισηγήτρια της διάλεξης θα είναι η Έλενα Αγαθοκλέους (Ηθοποιός/ Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ).
"Η αναζήτηση του προσωπικού"
Τι σημαίνει αναζητώ την έκφραση του προσωπικού στη θεατρική δημιουργία. Πώς αναζητώ τον προσωπικό δρόμο και ποια η αναγκαιότητα του σήμερα στην Κύπρο; Πόσο επίκαιρη είναι αυτή η στροφή και πώς μπορεί να επικοινωνήσει με το κοινό; Η περίπτωση της θεατρικής ομάδας ΜΙΤΟΣ.
Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ
Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (Mη Kυβερνητική Oργάνωση), που δημιουργήθηκε από την Έλενα Αγαθοκλέους και τον Λούκα Βαλέβσκι το 2007. Η έδρα του Κέντρου, το Παλιό Ξυδάδικο, είναι ένα πρώην παραδοσιακό εργαστήριο ξιδιού, που βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Λεμεσού κοντά στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης. Οι δραστηριότητες του ΜΙΤΟΣ εστιάζουν στη δημιουργία μιας πλατφόρμας παραστατικών τεχνών, με βασικό άξονα το θέατρο και την Performance Art: πρόγραμμα φιλοξενιών theYard, φεστιβάλ, θεατρικές παραγωγές, συμπαραγωγές με ευρωπαϊκές ομάδες και οργανισμούς, σεμινάρια, master classes, εικαστικά δρώμενα, εκθέσεις κλπ. Παράλληλα, το ΜΙΤΟΣ συνεργάζεται με ευρωπαϊκά δίκτυα και διεθνείς οργανισμούς για τη στήριξη της καλλιτεχνικής κινητικότητας και ανταλλαγής.
Η θεατρική δουλειά του ΜΙΤΟΣ έχει αναφορές στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη της έκφραση. Η θεατρική έρευνα πάνω στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και της παραστατικότητας τους, οδήγησε στη δημιουργία θεατρικής γλώσσας του ΜΙΤΟΣ. Με θεατρικές παραγωγές συμμετείχε σε συμπόσια και φεστιβάλ σε Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία και έχει προσκληθεί για παρουσίαση θεωρητικών εισηγήσεων που αφορούν τη θεατρική προσέγγιση των project του.
Θα ακολουθήσουν οι διαλέξεις:
16/10/14 - "Το ερασιτεχνικό θέατρο στη Λεμεσό και η συμβολή του στην πολιτιστική, καλλιτεχνική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης", Μίμης Σοφοκλέους-Πανεπιστημιακός, επιστημονικός διευθυντής Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Λεμεσού, 19.30
23/10/14 -"Ακουστική: Για Θέατρο ή για Μουσική", Πάνος Οικονόμου – Διευθύνων σύμβουλος της Panacoustics Ltd, 20.00.
30/10/14 - "Κι' όπως λεν τα παραμύθια..." Ομάδα αφήγησης παραμυθιών "Παραμυθίες", Βερόνικα Αλωνεύτου - Μουσικός & Μαρίνα Κατσαρή- Αφηγήτρια, 19.30.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σχετικά

Κάνουμε check in σε 42 χωριά της Κύπρου, για μοναδικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις
Ιδανική ευκαιρία για αποδράσεις στην κυπριακή ύπαιθρο

Οι Γερακιές αναπαριστούν τον κυπριακό παραδοσιακό γάμο σε μία τετραήμερη δράση
Παρουσιάζονται έθιμα όπως το ζύμωμα του ψωμιού, η προετοιμασία του φαγητού και τα γαμήλια τραγούδια

Τι γίνεται φέτος το καλοκαίρι στη Βαβατσινιά
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που φέρνει το καλοκαίρι στο χωριό

Ο Φαρμακάς φοράει τα καλοκαιρινά του και φέτος
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και κινηματογράφος

Επισκέψου το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Βάσας Κοιλανίου με ζωντανή μουσική
Ανακάλυψε το πλήρες πρόγραμμα του καλοκαιριού


Έντεχνη – Ροκ βραδιά στον Αγρό κάτω από τα αστέρια του καλοκαιριού
Μία μοναδική μουσική εμπειρία με αγαπημένους ήχους και ελεύθερη είσοδο


Καραφώτης, Κετιμέ και Πελεκανής στο Κίτι αυτό το καλοκαίρι
Δες αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα

Τα Σπήλια και το Κούρδαλι μας περιμένει για άλλο ένα καλοκαίρι
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Παράδοση και μουσική στο πανηγύρι της Λάγιας τον Δεκαπενταύγουστο
Διήμερο γιορτής με μουσική, χορό και κυπριακές γεύσεις

Όλες οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις που θα απολαύσουμε στον Οίκο φέτος
Με παιχνίδια, θέατρο σκιών και χοροεσπερίδα