Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2026
Το Σάββατο 14 Mαρτίου βάζουμε τα αθλητικά μας και ετοιμαζόμαστε για μια μέρα γεμάτη περιπέτεια στα βουνά της Μαραθάσας, μίας από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, στην οροσειρά του Τροόδους, η οποία θεωρείται απο πολλους ο παράδεισος των πεζοπόρων.
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα της Cyprus from air διοργανώνει μέρα πεζοπορίας στο μονοπάτι Ξυσταρούδα – Ξυλογέφυρου. Το μονοπάτι βρίσκεται μεταξύ του γραφικού χωριού Καλοπαναγιώτης και του ξακουστού μοναστηριού της Παναγίας του Κύκκου.
Η διαδρομή ειναι κυκλική με μήκος 12 χλμ. και αναμενόμενο χρόνο πορείας στις 6-7 ώρες. Είναι διαδρομή υψηλού βαθμού δυσκολίας, με σχετικά μεγάλες υψομετρικές διαφορές.
Η πεζοπορία είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών, με καλή φυσική κατάσταση και συστήνεται να έχετε παπούτσια πεζοπορίας. Η διαδρομή περνά από την καταπράσινη κοιλάδα του Πλατύ και τις πηγές του Διάριζου ποταμού. Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο, είναι το #5 - Μονοπάτι της Εξερεύνησης (Discovery trail).
Συνάντηση στον εκδρομικό χώρο Ξυσταρούδας, στις 09:30.
>> Σάββατο 14 Μαρτίου, εκδρομικός χώρος Ξυσταρούδας, 09.30
Πληροφορίες Εδώ
Σχετικά
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!
Το Kolla γίνεται για δύο μέρες μια μικρή πόλη της Άγριας Δύσης
Περισσότερα από 150 τοπικά brands και δημιουργοί, street food, cocktails, μουσική και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στη Λεμεσό
Πού και πώς θα διασκεδάσεις την παραμονή της αργίας της 1ης Οκτωβρίου στην Κύπρο
Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς και πολλά ακόμη ονόματα γεμίζουν με μουσική τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου
Week Agenda: 36 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, θέατρο, φεστιβάλ, παραδοσιακές γιορτές και δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν την ατζέντα από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την αργία της 1ης Οκτωβρίου