Δημοσιεύτηκε στις 03 Οκτωβρίου 2014
Οι κάβες Spectus σε Λευκωσία και Λεμεσό διοργανώνουν σεμινάριο και εργαστήρι γευσιγνωσίας με τίτλο "Κρασί & φαγητό", με εισηγητή τον Γιώργο Χατζηκυριάκο, Ιδρυτή του Spectus Wine School.
Σίγουρα ο συνδυασμός κρασιού και φαγητού δεν είναι θέμα ζωής ή θανάτου! Είναι πολλοί όμως που συμφωνούν ότι η ζωή είναι λίγο πιο ευχάριστη με αυτές τις μικρές απολαύσεις!
Συχνά η επιλογή του σωστού κρασιού που θα συνοδεύσει το φαγητό μας αποδεικνύεται πραγματική πρόκληση που μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει το γεύμα μας! Γι' αυτό και το σεμινάριο αυτό αποτελεί χρυσή ευκαιρία για να μάθετε να συνδυάζετε κρασί με φαγητό. Θα σας βοηθήσει στην επιλογή και απόλαυση του σωστού κρασιού για την κάθε περίπτωση κάνοντας το πάντρεμα αυτό πραγματικά αλησμόνητο!
Με απλό, πρακτικό και διασκεδαστικό τρόπο βάζει τους βασικούς κανόνες και υπόβαθρο για επιτυχημένους συνδυασμούς κρασιού και φαγητού υπογραμμίζοντας τα θετικά χαρακτηριστικά και των δύο ενώ μας βοηθά στην αποφυγή των δυσάρεστων συνδυασμών. Το προσωπικό γούστο είναι ο κυρίαρχος παράγοντας όταν πρόκειται να απολαύσουμε κρασί με το φαγητό μας. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι θα συμφωνήσουν στην αλληλοεπίδραση, θετική ή αρνητική, ορισμένων βασικών γεύσεων του κρασιού και του φαγητού.
Μέσα από αυτό το πολύ περιεκτικό εργαστήριο και τη γευστολόγηση διαφορετικών κρασιών, θα μάθετε να αναγνωρίζετε γευστικές έννοιες όπως οξύτητα, τανίνες, σώμα, οινόπνευμα, ωρίμανση και παλαίωση. Ακολουθώντας τις εισηγήσεις του σεμιναρίου θα ανακαλύψετε και εξερευνήσετε με αντικειμενικό τρόπο τις αισθήσεις σας και θα βρεθείτε λίγο πιο κοντά στο αρμονικό πάντρεμα του φαγητού και του κρασιού σας!
Λεμεσός: Τρίτη 21 Οκτωβρίου, κάβα Spectus Λεμεσού, 18.30-21.00. Πληρ. 25341525.
Λευκωσία: Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, κάβα Spectus Λευκωσίας, 18.30-21.00. Πληρ. 22511521.
Δίδακτρα: €55.
Σχετικά
Μάθαμε πού και πότε θα γίνει η Γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα
Όλα όσα ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής
Weekend Agenda: 25 όμορφες προτάσεις για έξοδο το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, θέατρο, φεστιβάλ, parties και ξεχωριστές εμπειρίες σε όλη την Κύπρο
Στη Λευκωσία θα στηθεί ένα μεγάλο παζάρι με αντίκες και vintage αντικείμενα
Αντίκες, έπιπλα, vintage ρούχα, διακοσμητικά κ.ά. στο Grand Antiques & Vintage Market
Πεζοπορούμε με τους Cyprus from air σε μίαν από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου
Ετοιμάσου να γνωρίσεις μία από τις πιο αναζωογονητικές πλαγιές του Τροόδους
Το Mom Event έρχεται και δεν είναι άλλη μια ημερίδα
Είναι ένα απόγευμα αφιερωμένο στις γυναίκες πίσω από τον ρόλο της μαμάς.
Το 4ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου αναβάλλεται
Το φεστιβάλ μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο του 2026.
Το παζαράκι (βιβλίου) που θα μας βάλει ξανά σε mood ανάγνωσης
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό!
Η Πάφος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του μήνα
Όλα όσα θα δεις και θα ακούσεις τον Μάρτιο στην Πάφο
Stand-Up For Autism: 12 κωμικοί ενώνουν δυνάμεις για καλό σκοπό
Για 3η συνεχόμενη χρονιά έρχεται η φιλανθρωπική παράσταση “Stand-Up For Autism”.
Τον Ιούνιο η Λευκωσία τρέχει κάτω από το φως του φεγγαριού
Το Ucy Gym διοργανώνει βραδιά άθλησης στην πρωτεύουσα οπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι
Ο Δήμος Πάφου τιμά τη γυναίκα με την συναυλία «Αλλού σε λέγανε Γιουδήθ, εδώ Μαρία»
Μέσα από τη δύναμη της μουσικής και του ποιητικού λόγου, η βραδιά φιλοδοξεί να συγκινήσει, να προβληματίσει και να εμπνεύσει
«Λόγια που Ανθίζουν»: Τριήμερο Περιβαλλοντισμού στο Μιτσερό
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φύση, τη συλλογική μνήμη και τη δύναμη της αφήγησης έρχεται στο Μιτσερό