Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Περπατήσαμε τη Μαρίνα Λεμεσού απ’ άκρη σ’ άκρη!

Και σου δίνουμε κατευθύνσεις για το τι να δεις, τι να κάνεις, τι να φωτογραφίσεις, τι να φας και τι να πιεις!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2022

Θυμάμαι ακόμη τον ενθουσιασμό πίσω στο 2014 όταν, μετά από αρκετό καιρό αναμονής, το μεγαλεπήβολο και πολυαναμενόμενο Έργο της Μαρίνας Λεμεσού ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες. Ένα πρωτόγνωρο και πολυεπίπεδο έργο που θα αναβάθμιζε όχι μόνο το τουριστικό και επενδυτικό προϊόν της Λεμεσού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Θυμάμαι ακόμη και τα πρώτα συναισθήματα όταν πέρασα την πύλη με τα πόδια και είδα μπροστά μου να απλώνεται ένας ολόκληρος καινούργιος κόσμος, μια νέα -πολύ εντυπωσιακή- πόλη, μέσα στην πόλη: Εστιατόρια, καταστήματα, διαμερίσματα και επαύλεις. Όλα μια αναβαθμισμένη μικρογραφία της Λεμεσού. Αυτά σκεφτόμουν όσο περίμενα να συναντήσω τη Μαρία και την Ελευθερία, οι οποίες θα με ξεναγούσαν στον υπέροχο κόσμο τους, αυτόν της Μαρίνας Λεμεσού.

Με πέτυχαν στον πεζόδρομο ανάμεσα στο Epsilon Resto Bar (25051393) και την Pyxida Fish Tavern (25051200), να βγάζω φωτογραφίες το μαγευτικό τοπίο που απλωνόταν μπροστά μου, με το φως του ήλιου να αντανακλά στα γυαλισμένα φινιστρίνια των γιοτ. Είχα φτάσει λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο μας ραντεβού και αφού άφησα το αμάξι στον στεγασμένο χώρο στάθμευσης, βγήκα κατευθείαν στο σωστό spot για φωτογραφίες. Μόνο τυχαία δεν βρίσκεται η Μαρίνα Λεμεσού στις πρώτες θέσεις των πιο πολυφωτογραφημένων σημείων στο Instagram. Κάθε γωνιά της είναι λες και φτιάχτηκε για την κατάλληλη φωτογραφία. Ανέβηκα στο buggy και κατεβήκαμε στην πλατεία για καφέ.

Δύο freddo espresso και ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι. Η Ελευθερία αποφεύγει τους καφέδες το τελευταίο διάστημα. Η θέα από το Caffè Nero (25051209) σε μαγνητίζει. Παρότι σχεδόν γεμάτο, βρήκαμε τραπέζι σε σημείο-φιλέτο. Το τοπίο μαγευτικό και η αίσθηση του ότι βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα, είναι το καλύτερο ηρεμιστικό. Με βλέπουν που κοιτάω αποχαυνωμένος τον ορίζοντα και γελάνε. ‘Μπορεί εδώ, στο wagamama (25051299), στο TGI Fridays (25051500) και λίγο πιο ψηλά, στο Marina Roof Bar (25051500) να απολαύσεις μερικά από τα καλύτερα σημεία θέας σε όλη την πόλη, αλλά ακόμη δεν έχεις δει σχεδόν τίποτα’, μου επισημαίνει η Μαρία (Marketing and PR Executive της Μαρίνας Λεμεσού).

Πίσω μας το Café Calma (25051333) και το Hobo Mediterraneo (25051555) γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει την όμορφη μέρα, παρέα με εξαίσια πιάτα και εκλεκτά ποτά. Στο Café Calma έχω φάει μερικές από τις πιο ωραίες βάφλες της ζωής μου, ενώ στο Hobo Mediterraneo ακόμη θυμάμαι το γεμιστό κοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας. Μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός όμως, θα κάνω κράτηση στο Tavernaki (25050502) για ελληνικό μεζέ, ούζο και εικόνες που θυμίζουν Δωδεκάνησα.

Η Ελευθερία οδηγεί το buggy σαν επαγγελματίας κι ας έχει μόλις 4 μήνες που εργάζεται στο τμήμα marketing της Μαρίνας. Στη διαδρομή χαιρετάνε τους πάντες. Συναδέλφους, επισκέπτες. ‘Μπορεί να ακούγεται κλισέ, μα όλοι εδώ νιώθουμε οικογένεια. Είναι μια μεγάλη κοινότητα και εμείς είμαστε μέλη της. Αυτό θέλουμε να νιώθει και ο επισκέπτης που έρχεται στη Μαρίνα μα και όσοι μένουν μόνιμα εδώ. 48 διαφορετικές εθνικότητες έχουν αγοράσει σπίτι στη Μαρίνα Λεμεσού, ανάμεσά τους και αρκετοί Κύπριοι’, μου λέει η Μαρία καθώς βγαίνουμε στον πεζόδρομο με τα διάφορα καταστήματα.

Διεθνή brands ρούχων, κοσμημάτων και accessories όπως το ERA Luxury Jewels (99831490), το κατάστημα κοσμημάτων υψηλής ποιότητας που προέρχονται από διεθνούς φήμης σχεδιαστές, το ISAIA (99970201), μια από τις πιο διάσημες εταιρείες ανδρικών ενδυμάτων στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου θα βρεις τα πιο στυλάτα outfit για κάθε περίσταση και το Zilli (25051355), που απευθύνεται σε κάθε άνδρα που θέλει να ξεχωρίζει προτείνοντάς του Haute Couture Menswear. Στο concept store La Plage Marine (99970201), θα βρεις χειροποίητες συλλογές ρούχων, πανέμορφα αξεσουάρ και αποκλειστικά κομμάτια για το σπίτι σου, ενώ το Via Del Mare (99970201) διαθέτει μια αέρινη συλλογή ρούχων για άνδρες και γυναίκες, φτιαγμένη από τα καλύτερα ιταλικά υφάσματα. Στο Diesel (25051228), θα νιώσεις μία μοναδική εμπειρία και θα ανακαλύψεις τις ολοκαίνουργιες συλλογές Diesel για τον άνδρα και τη γυναίκα και στο Moda In (25051244), θα βρεις μια επιλεγμένη συλλογή από αποκλειστικά, υψηλής ποιότητας είδη ένδυσης, αξεσουάρ και παπούτσια από τη συλλογή Ralph Lauren. Στο παιδικό L’ile Des Enfants (99970201), θα βρεις αποκλειστικές συλλογές ρούχων από γνωστές μάρκες όπως Catimini και Paul Smith, καθώς και brand όπως το ιταλικό Crochette. Αξεσουάρ για τα μικρά μας, όπως γυαλιά ηλίου, τσάντες, καπέλα, παιχνίδια και βιβλία είναι επίσης διαθέσιμα. Τις καλύτερες μάρκες σε γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές θα τις βρεις στο Après Ski (25051814). Στη Μαρίνα Λεμεσού όμως θα βρεις και πιο εξειδικευμένα καταστήματα όπως το iStorm (25053500), τον ειδικό της Apple, που προσφέρει τα προϊόντα της εταιρείας αλλά και υπηρεσίες επιδιόρθωσης, όπως και το Cigar Lounge (25051272), ένα κατάστημα με πούρα, shisha και εκλεκτά αλκοολούχα ποτά. Σημείωσε όμως και τo Comar Marine (25051240), το κατάστημα που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού για τη συντήρηση και την ασφάλεια του σκάφους σου. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μαρίνα Λεμεσού φιλοξενούνται και οι πιο αξιόπιστες εταιρείες στον τομέα των σκαφών, οι οποίες μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σκαφών.

Κάνουμε στάση στο convenience store του Αλφαμέγα (25051300) για ανεφοδιασμό και συνεχίζουμε για το Sanctum Spa & Fitness (25100109). Η infinity πισίνα με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα είναι το πρώτο στοιχείο που σε υποδέχεται στον χώρο. Στο healthy bar, λίγο παραδίπλα, κάποιοι απολαμβάνουν το smoothie τους κάνοντας ένα break από τη δουλειά. Στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο ‘κολλάς’ με την πανοραμική θέα, ενώ στον πάνω όροφο η χαλαρωτική ατμόσφαιρα του χώρου χαλάρωσης με τις άνετες και πολυτελείς σεζλόνγκ σε μαγνητίζει. Αν άκουγε κάποιος τη σκέψη μου εκείνη τη στιγμή, μάλλον θα ήξερε πολύ καλά πού να με αφήσει για πάντα. Η εγγραφή στο γυμναστήριο σίγουρα είναι μια καλή αρχή!

Επιστρέφουμε στο buggy για να πάρουμε τα πράγματά μας -η ασφάλεια σε όλους τους χώρους της Μαρίνας είναι υψηλή- και να συνεχίσουμε προς το ανακαινισμένο Marina Breeze Lounge Bar (25051230). Αναμφίβολα ένα από τα διαμάντια της Μαρίνας. Καθόμαστε στο deck, που κυριολεκτικά επιπλέει πάνω στη θάλασσα και παραγγέλνουμε τον δεύτερο καφέ της ημέρας με θέα το απέραντο. Ο Μάριος, ο υπεύθυνος του μαγαζιού και γνωστός από τα παλιά, μάς αποκαλύπτει τι νέο ετοιμάζουν. Δεν λέει όμως λεπτομέρειες, γιατί θέλει να τα διαπιστώσω μόνος μου όταν ξαναβρεθώ εκεί. Σε μια στιγμή απόλυτης σιωπής πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει αυτός ο τόπος. Ρωτάω αφελώς τα κορίτσια αν μπορούν να δουλεύουν με αυτήν τη θέα καθημερινά έξω από το παράθυρο του γραφείου τους -τα κεντρικά κτίρια βρίσκονται πάνω στη θάλασσα, ακριβώς στη μέση της Μαρίνας, περικυκλωμένα από τους χώρους ελλιμενισμού σκαφών. ‘Η αλήθεια είναι πως δύσκολο να συγκεντρωθείς, ειδικά μέρες σαν κι αυτές που ο ήλιος έξω λάμπει. Την ίδια ώρα όμως, είναι μαγικό να μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις μια βόλτα ανάμεσα σε όλο αυτό. Επιστρέφεις στο γραφείο με γεμάτες μπαταρίες. Είμαι 7 χρόνια στη Μαρίνα και ποτέ δεν ένιωσα να δουλεύω’, μου λέει η Μαρία με βλέμμα που χαμογελάει.

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2022 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ να λειτουργήσουν εντός της Μαρίνας Λεμεσού νέοι χώροι εστίασης. Ταυτόχρονα, τροχοδρομούνται και άλλες νέες αφίξεις σε υφιστάμενους χώρους που θα είναι κάτι το μοναδικό για την Κύπρο.

 

Λίγα λεπτά αργότερα ήμασταν ήδη έξω από την πύλη του συγκροτήματος διαμερισμάτων Castle Residences. To έργο που έχει ολοκληρωθεί πρόσφατα κι έχει ήδη παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του, αποτελείται από 61 διαμερίσματα, από τα οποία 15 είναι διαθέσιμα προς πώληση. Όλο το συγκρότημα είναι χτισμένο πάνω σε ένα τεχνητό νησί με πανοραμική θέα της πόλης, της μαρίνας και της Μεσογείου, από το λιμάνι μέχρι και την Αμαθούντα. Όπως μου επισημαίνει η Μαρία, ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε το Έργο της Μαρίνας Λεμεσού (ολόκληρο όχι μόνο τις επαύλεις), πριν ξεκινήσει, έζησε στο κέντρο της Λεμεσού για περίπου δύο εβδομάδες ώστε να καταγράψει την αρχιτεκτονική αισθητική της περιοχής και να την μεταφέρει στις κατοικίες που θα σχεδίαζε για τη Μαρίνα. Προσόψεις με πέτρα, καμάρες, χρωματιστές ξύλινες πόρτες, βουκαμβίλιες, γιασεμί και μεταλλικά μάνταλα κοσμούσαν τις επαύλεις. Στοιχεία οικεία και γνώριμα. Καθ’ οδόν προς το Castle, σχολιάζω το πόσο ζωντανό είναι όλο αυτό το κομμάτι της Μαρίνας, που όλοι εμείς οι επισκέπτες δεν έχουμε την ευκαιρία να δούμε από την άλλη πλευρά. Κόσμος πηγαινοέρχεται, γονείς παίζουν με τα παιδιά τους, κάποιοι φροντίζουν τα λουλούδια και τις γλάστρες τους, άλλοι τρέχουν και μερικοί κάνουν μια χαλαρή βόλτα. ‘Το ότι είναι μια γεμάτη και ζωντανή κοινότητα δεν είναι απλώς μια αίσθηση, είναι γεγονός! Πολλοί από τους ιδιοκτήτες ζουν μόνιμα εδώ με τις οικογένειές τους, στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο, κάνουν δραστηριότητες, ψωνίζουν’, σημειώνει η Μαρία, καθώς ανεβαίνουμε με το ασανσέρ σε ένα από τα λίγα διαθέσιμα penthouse του συγκροτήματος. Υψηλή αισθητική, κομψότητα, φινέτσα και πολυτέλεια που δεν φωνάζει, παρά μόνο εντυπωσιάζει. Όπως και η θέα από κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Από το μπαλκόνι (με το τζακούζι) του master bedroom στον πάνω όροφο μού δείχνουν την επόμενη και τελευταία μας στάση: το Gazebo Mare Beach Bar & Restaurant (25051878). Λίγο νωρίτερα τούς είχα ομολογήσει πως δεν είχε τύχει να το επισκεφθώ ξανά μέχρι σήμερα, οπότε η βόλτα μας δεν θα μπορούσε να μην καταλήξει εκεί για φαγητό και cocktails. Ένας μοναδικός κόλπος που θυμίζει εξωτικές παραλίες του εξωτερικού. Η κατάξανθη άμμος μύριζε ήδη καλοκαίρι και ας ήταν ακόμη Απρίλης, ενώ ήδη στην παραλία κάποιοι έκαναν ηλιοθεραπεία και βουτιές. ‘Η ποιότητα του νερού της θάλασσας ελέγχεται τακτικά, διασφαλίζοντας την καθαρότητά του. Το ίδιο συμβαίνει και με όλη τη θαλάσσια περιοχή που ανήκει στη Μαρίνα Λεμεσού. Ως εταιρεία που διαχειρίζεται όλο αυτό το project η προστασία του περιβάλλοντα χώρου είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας. Άλλωστε, εκτός από εμάς και τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν το χερσαίο κομμάτι, υπάρχουν και κάτοικοι που μένουν εντός της θάλασσας, όπως η φώκια και τα ψάρια μας. Πρέπει να κρατάμε το σπίτι τους και το δικό μας καθαρό. Εδώ να σημειώσω πως και στον χώρο που είναι ελλιμενισμένα τα yacht υπάρχουν ειδικά σημεία επεξεργασίας αποβλήτων, ώστε να μην καταλήγουν στη θάλασσα’, ξεκαθαρίζει η Μαρία. Οι σαλάτες που παραγγείλαμε ήταν το καλύτερο επιστέγασμα μιας τέτοιας μεγάλης βόλτας. Δροσερές και πλούσιες, ό,τι έπρεπε για ένα γεύμα δίπλα στο κύμα που ηχούσε σχεδόν ερωτικά στα αυτιά μας. Λίγο πριν τις αποχαιρετίσω θυμίζω στη Μαρία πως όταν μιλήσαμε πρώτη φορά για να συνεννοηθούμε για τη συνάντησή μας, με ρώτησε εάν ήξερα τη Μαρίνα Λεμεσού. Τότε της είχα απαντήσει καταφατικά, ωστόσο φεύγοντας διαπιστώνω πως αυτό που ήξερα από τη Μαρίνα Λεμεσού αντιστοιχούσε στο ελάχιστο της εμπειρίας που βίωσα σήμερα.

INFO
Αυτή τη στιγμή περισσότερο από το 92% των διαμερισμάτων έχουν πουληθεί και οι επαύλεις έχουν αγοραστεί στο 95% του συνόλου τους. Το εντυπωσιακό είναι δε, πως το 75% των διαμερισμάτων τού Castle Residences που παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2021 και ουσιαστικά ολοκληρώνει το Έργο της Μαρίνας Λεμεσού, έχει ήδη βρει τον ιδιοκτήτη του.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close