Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014
Το Σαββατοκύριακο, 27 & 28 Σεπτεμβρίου η Λεμεσός γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού με σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν το πλούσιο και πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ), προσφέρει το Σάββατο, την ευκαιρία σε ξένους επισκέπτες να ξεναγηθούν δωρεάν στο Κέντρο Πόλης, στα Αγγλικά και Ρωσικά, σε ένα περίπατο που διαρκεί 90 λεπτά και προσφέρει μια γεύση από την ιστορία και παράδοση μας. Οι ξεναγήσεις αρχίζουν στις 9.30, 11.00 και 17.00 από το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού.
Με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού, την ίδια μέρα το κοινό θα έχει ελεύθερη είσοδο στο Παττίχειο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο – Κέντρο Μελετών Λεμεσού και στο Θεατρικό Μουσείο.
Το βράδυ ο Δήμος Λεμεσού προγραμματίζει Μεσαιωνική Πανήγυρη με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Α’ Δημοτική Αγορά και στην πλατεία Α’ Δημοτικής Αγοράς από τις 18.00-22.00. Το κοινό θα ταξιδέψει στα χρόνια του Μεσαίωνα με Βασιλική πομπή, Μεσαιωνικούς χορούς και μουσική, επίδειξη ξιφασκίας, επίδειξη με φωτιές, εκδηλώσεις για παιδιά, βόλτες με γαϊδουράκια και άμαξα και παραδοσιακή αγορά.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων Κυπριακή Παραδοσιακή Εκδήλωση την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Γερμασόγειας, με Κυπριακούς χορούς και τραγούδια, χορευτική επίδειξη "Ποτήρια", "Δρεπάνι", "Τατσιά" και αναπαράσταση παραδοσιακού Κυπριακού Γάμου. Λαϊκοί τεχνίτες θα παρουσιάζουν τα έργα τους ενώ στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει αγορά παραδοσιακών και χειροποίητων προϊόντων. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού με την υποστήριξη του ΚΟΤ και του Δήμου Γερμασόγειας.
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.