Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Ποταμός της Μηλίτσας, ένα εξοχικό ταβερνάκι στο βουνό, με αυθεντική κυπριακή κουζίνα

Εδώ σε υποδέχονται από νωρίς το πρωί για μπούκωμα, μέχρι αργά το βράδυ για μεζεδάκια, οφτό και μουσική!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2022

Δεν είναι απλώς εστιατόριο, αλλά ένα ορόσημο για την ορεινή Λευκωσία. 

Κρυμμένο μέσα στο πράσινο της φύσης το εστιατόριο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που μετρά περίπου 3 δεκαετίες ζωής, και έχει γίνει συνώνυμο με απολαυστικές στιγμές κάτω από τα πανύψηλα δέντρα, δίπλα στη δροσιά του ποταμού, που με τα κρύα τρεχάμενα νερά του  δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό.

Το όνομα Ο Ποταμός της Μηλίτσας πηγάζει από την τοποθεσία του εστιατορόυ, που είναι  κτισμένο πάνω στην κοίτη του Ποταμού των "Γεραμπέλων" και η Μηλίτσα είναι η "Μαστόρισσα" που βρίσκεται πίσω από όλες τις γεύσεις που ετοιμάζονται στην κουζίνα. Η ταβέρνα Ποταμός αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης για όσους επισκέπτονται το Καμπί του Φαρμακά, αφού, μεταξύ άλλων, η τοποθεσία του είναι σημείο εκκίνησης για μονοπάτια της φύσης, ενώ έχει γίνει αγαπημένος σταθμός για καφέ, γλυκό και φαγητό πριν και μετά τις εξορμήσεις στη φύση του χωριού και στη γύρω περιοχή.

Στην ταβέρνα Ποταμός λοιπόν, θα σε υποδεχθούν εγκάρδια και ζεστά και θα φροντίσουν ώστε να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι σου! 

Το μενού της ταβέρνας αποτελείται αποκλειστικά από αυθεντικές παραδοσιακές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, από σχάρα, κατσαρόλα και τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Μάλιστα, εδώ, οι πρώτες ύλες προέρχονται από το ιδιόκτητο αγρόκτημα της οικογένειας, καθώς επίσης και από τους ντόπιους καλλιεργητές, οι οποίες μετατρέπονται από τα χέρια της κυρίας Μηλίτσας σε παραδοσιακές γεύσεις της Κύπρου, προσφέροντας μια σύγχρονη, γαστρονομική εμπειρία! 

Αν το επισκεφθείς νωρίς το πρωί θα συναντήσεις ένα μοναδικό κυπριακό μπούκωμα (brunch) από προϊόντα παραγωγής του εστιατορίου, από τις ντομάτες του χωραφιού, τα φρέσκα αυγά από τις κοτούλες, λούντζα, χωριάτικα λουκάνικα και μαρμελάδες παραγωγής του εστιατορίου, αναρή, φρέσκο χυμό και άλλα πολλά για το οποία θα σου τρέχουν τα σάλια.

Ο παραδοσιακός μπουφές, που σερβίρεται τα μεσημέρια της Κυριακής, όπως επίσης και ο πληθωρικός μεζές της ταβέρνας, που μπορείς να απολαύσεις μεσημέρι και βράδυ, είναι ακόμα δύο πολύ καλοί λόγοι, πέρα από το μπούκωμα, για να το επισκεφθεί κανείς. Όπως πολύ καλοί λόγοι είναι και το λαχταριστό οφτό κλέφτικο στο οποίο είναι αφιερωμένες οι Πέμπτες, καθώς επίσης και η ζωντανή μουσική τα βράδια της Παρασκευής (για όλο το καλοκαίρι).

Τα μερακλίδικα μεζεδάκια σου εδώ θα τα συνοδεύσεις με ένα καλό κυπριακό κρασί από την πλούσια λίστα του, με ζιβανία ή μία παγωμένη μπίρα! Την ξεχωριστή εμπειρία σου στο εστιατόριο Ποταμός θα συμπληρώσει η επίσκεψή σου στο μικρό παντοπωλείο τοπικών προϊόντων που βρίσκεται εντός του εστιατορίου. Εκτός από την παραγωγή του Εστιατορίου, εδώ οι ντόπιοι παραγωγοί φέρνουν τα προϊόντα τους, αναλόγως της εποχής, έτσι ώστε ο επισκέπτης μπορεί να τα προμηθευτεί, φρέσκα και σε άριστη ποιότητα, φεύγοντας για την επιστροφή του. 

Μη φύγεις, όμως αν δε δοκιμάσεις τα γλυκά του κουταλιού και τις διάσημες σπιτικές ζεστές πίτες με το μέλι (πισσίες). 

Το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα στον Ποταμό:

  • Δευτέρα & Τετάρτη, 09.00-15.30 (μπούκωμα & μεζεδάκια)
  • Πέμπτη-Σάββατο 08.30-23.30 (μπούκωμα & μεζεδάκια)
  • Πέμπτες αφιερωμένες στο Οφτό Κλέφτικο
  • Κάθε Παρασκευή Μουσικοχορευτικό Γλέντι στις 20.45
  • Κυριακή 07.30-23.30 (μπούκωμα & παραδοσακό μπουφέ & εποχιακά μεζεδάκια το απόγευμα) 

(22643315 & 99541498) Καμπί Φαρμακά, Λευκωσία.
Websitewww.potamosrestaurant.com/
FacebookΠοταμός Κυπριακή Ταβέρνα - Καμπί Φ 
Instagrampotamostaverna

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close