Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2014
Με φετινό μήνυμα το "Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη", ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ), τιμώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις στο Σπίτι της Συνεργασίας, την Κυριακή 21η Σεπτεμβρίου.
Έχοντας τη στήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, η γιορτή θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, όπως ποδηλατοδρομία με ξενάγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας (εγγραφή απαραίτητη), αφήγηση παραμυθιιών και ζωγραφική για παιδιά, χορευτικές παραστάσεις από τους Dance for Peace Cyprus και τους Studio 21, αλλά και ζωντανή μουσική από τη Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη, τους Monsieur Doumani και το Touch Responce Band κ.ά.
Ένα Διεθνές Φαγοπότι για την Ειρήνη (Global Feast for Peace) θα λάβει επίσης χώρα στη γιορτή. Η ανταλλαγή φαγητών προς τιμήν της φιλίας και της ειρήνης είναι μια παράδοση τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινη οικογένεια... όλοι/ες είναι ευπρόσδεκτοι/ες να συμμετάσχουν στο φαγοπότι!
Το κεντρικό θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης είναι το "Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη". Η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για το Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη αναγνωρίζει ότι η προώθηση της ειρήνης είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας έχει πάρει την πρωτοβουλία να συνδέσει το φετινό θέμα με τα τρέχοντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και να βρει κάποιους μικρούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει. Συνεπώς, η φετινή γιορτή θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα συλλογής χρημάτων για το Παλαιστινιακό Ταμείο Αρωγής για Παιδιά (Palestinian Children’s Relief Fund) και θα συνεισφέρει έτσι στις ήδη πετυχημένες προσπάθειες όλων των Κυπρίων να παρέχουν συλλογικά βοήθεια σε μια πρωτοβουλία βάσης.
-
Home For Cooperation (H4C)
21 Σεπτεμβρίου 2014
Σχετικά
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες
Το πιο διάσημο food market επιστρέφει (για ένα ακόμα βράδυ) στη Λευκωσία
Μία ακόμα Παρασκευή με καλό φαγητό στον κήπο
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους με εντυπωσιακές παραστάσεις
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στη Λάρνακα
27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με 6 πρωτοποριακές παραγωγές από Κύπρο και εξωτερικό
Μέσα από διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τα έργα διερευνούν το σώμα ως φορέα μνήμης, εμπειρίας και μεταμόρφωσης
WAREHÅUS: Ένα μονοήμερο live performance event που γίνεται θα γίνει το προσωρινό “σπίτι" για καλλιτέχνες
Θα μεταμορφώσει έναν βιομηχανικό χώρο στη Λευκωσία σε ένα χώρο τέχνης
Το Δάλι βγαίνει στο πάρκο για δωρεάν γυμναστική όλο το καλοκαίρι
Το Γραμμικό Πάρκο γίνεται σημείο άθλησης για όλους!
Κατακλυσμός στο Πισσούρι με Καραντώνη και Χατζήμιχαηλ
Ραντεβού στην παραλία Πισσουρίου για έναν Κατακλυσμό γεμάτο μουσική, χορό και όμορφες στιγμές δίπλα στη θάλασσα
The Corridor: Η νέα δουλειά του Φώτη Νικολάου στη Λευκωσία
Λίγο πριν την παρουσίασή της στο Φεστιβάλ Αθηνών