Δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2014
Με φετινό μήνυμα το "Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη", ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ), τιμώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις στο Σπίτι της Συνεργασίας, την Κυριακή 21η Σεπτεμβρίου.
Έχοντας τη στήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, η γιορτή θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, όπως ποδηλατοδρομία με ξενάγηση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας (εγγραφή απαραίτητη), αφήγηση παραμυθιιών και ζωγραφική για παιδιά, χορευτικές παραστάσεις από τους Dance for Peace Cyprus και τους Studio 21, αλλά και ζωντανή μουσική από τη Δικοινοτική Χορωδία για την Ειρήνη, τους Monsieur Doumani και το Touch Responce Band κ.ά.
Ένα Διεθνές Φαγοπότι για την Ειρήνη (Global Feast for Peace) θα λάβει επίσης χώρα στη γιορτή. Η ανταλλαγή φαγητών προς τιμήν της φιλίας και της ειρήνης είναι μια παράδοση τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινη οικογένεια... όλοι/ες είναι ευπρόσδεκτοι/ες να συμμετάσχουν στο φαγοπότι!
Το κεντρικό θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης είναι το "Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη". Η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για το Δικαίωμα των Λαών στην Ειρήνη αναγνωρίζει ότι η προώθηση της ειρήνης είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη απόλαυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας έχει πάρει την πρωτοβουλία να συνδέσει το φετινό θέμα με τα τρέχοντα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και να βρει κάποιους μικρούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει. Συνεπώς, η φετινή γιορτή θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα συλλογής χρημάτων για το Παλαιστινιακό Ταμείο Αρωγής για Παιδιά (Palestinian Children’s Relief Fund) και θα συνεισφέρει έτσι στις ήδη πετυχημένες προσπάθειες όλων των Κυπρίων να παρέχουν συλλογικά βοήθεια σε μια πρωτοβουλία βάσης.
-
Home For Cooperation (H4C)
21 Σεπτεμβρίου 2014
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου