Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2026
Τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο (EUNIC), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων του Κινηματογράφου, παρουσιάζουν με χαρά τη σειρά προβολών EUROPE IN CINEMA, μια ετήσια κινηματογραφική πρωτοβουλία αφιερωμένη στην πολυμορφία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου κατά τη διάρκεια του 2026.
Σε αυτά τα πλαίσια το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει την ταινία When Will It Be Again Like It Never Was Before στις 6 Μαΐου στο Πάνθεον.
Η σειρά περιλαμβάνει μια πλούσια επιλογή ευρωπαϊκών ταινιών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών και γλωσσών. Από δυνατά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, το EUROPE IN CINEMA προσφέρει στο κοινό ένα πολυδιάστατο κινηματογραφικό ταξίδι που αντικατοπτρίζει την πολιτισμική και κοινωνική ποικιλομορφία της Ευρώπης. Οι ταινίες πραγματεύονται θεματικές που εκτείνονται από σημαντικά ιστορικά γεγονότα έως σύγχρονες κοινωνικές πραγματικότητες, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες οπτικές των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Στα πλαίσια της σειράς EUROPE IN CINEMA, το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει την ταινία “When Will It Be Again Like It Never Was Before” σε σκηνοθεσία της βραβευμένης Sonja Heiss, και βασισμένη σε ένα best seller αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Joachim Meyerhoff.
Μια αστεία και βαθιά συγκινητική ταινία που καταπιάνεται με την ενηλικίωση κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Ο Γιόαχιμ είναι ο μικρότερος γιος του διευθυντή ενός από τα μεγαλύτερα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Γερμανίας. Περνάει την παιδική και εφηβική του ηλικία στους χώρους του ψυχιατρείου, καθώς το σπίτι της οικογένειάς τους βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του. Για τον Γιόαχιμ, οι ασθενείς είναι σαν οικογένεια.
Μια ταινία ενηλικίωσης, ένας φόρος τιμής στον παραλογισμό και την παροδικότητα της ζωής.
When Will It Be Again Like It Never Was Before
Κωμωδία, Δράμα
Γερμανία, 2023
Διάρκεια: 116 λεπτά
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙA: 6 Μαΐου 2026 στις 8:30μμ
ΤΟΠΟΣ: Πάνθεον, Διαγόρου 29, 1097 Λευκωσία
ΓΛΩΣΣΑ: Γερμανικοί διάλογοι με αγγλικούς υπότιτλους
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Ελεύθερη είσοδος.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: +357 22 674606, kultur-nikosia@goethe.de, www.goethe.de/kypros
Facebook: EUNIC Cluster Cyprus
-
Πάνθεον
06 Μαΐου 2026
Σχετικά
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
Starlit Screens: Αυτές είναι οι must-see open-air κινηματογραφικές βραδιές της εβδομάδας (στην πόλη και στο χωριό)!
Από τις οθόνες δίπλα στο κύμα μέχρι τις δροσερές αυλές των ορεινών μας χωριών, σημείωσε τις μέρες και προγραμμάτισε τη δική σου έξοδο
3 βραδιές, 10 χώρες, 15 ταινίες και αμέτρητοι τρόποι να μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Λευκωσία από τις 22–24 Σεπτεμβρίου 2026
Βραβεία Emmy 2026: Όλοι οι νικητές και οι υποψήφιοι
Τα Βραβεία Emmy αναγνωρίζουν τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της προηγούμενης χρονιάς
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!