Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2026
Το Θέατρο Ριάλτο, σε συνεργασία με το National Theatre Live, παρουσιάζει τη μαγνητοσκοπημένη προβολή της παράστασης Hamlet του William Shakespeare, σε σκηνοθεσία του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του National Theatre, Robert Hastie. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου στις 20:00, με διάρκεια 177 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος 15 λεπτών), στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.
Σε αυτή τη δυναμική και σύγχρονη προσέγγιση, ο βραβευμένος με Olivier Hiran Abeysekera (Life of Pi) ερμηνεύει τον Hamlet, πλαισιωμένος από τη Francesca Mills, νικήτρια του Ian Charleson Award 2024, στον ρόλο της Ophelia. Τοποθετημένη σε έναν κόσμο εξουσίας, προνομίων και αβεβαιότητας, η παραγωγή προσφέρει μια φρέσκια οπτική στο εμβληματικό έργο του Shakespeare, ακολουθώντας έναν νεαρό πρίγκιπα παγιδευμένο ανάμεσα στο καθήκον και την αμφιβολία, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με το απόλυτο υπαρξιακό ερώτημα.
Γνωστός για τη δυναμική και ευρηματική σκηνοθετική του γραφή, ο Robert Hastie (Standing at the Sky’s Edge, Operation Mincemeat) υπογράφει μια παράσταση με έντονο ύφος, αιχμηρή ματιά και διακριτικό, σκοτεινό χιούμορ, προσφέροντας μια ζωντανή και συναισθηματικά φορτισμένη θεατρική εμπειρία.
Την παραγωγή πλαισιώνει μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα: Ben Stones (σκηνικά και κοστούμια), Jessica Hung Han Yun (φωτισμοί), Alexandra Faye Braithwaite (ήχος), Richard Taylor (μουσική σύνθεση), Ira Mandela Siobhan (κινησιολογία) και Kate Waters (σκηνοθεσία σκηνών μάχης), συμβάλλοντας σε μια οπτικά εντυπωσιακή και καθηλωτική σκηνική απόδοση. Στη διανομή συμμετέχει ένα διακεκριμένο σύνολο ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Alistair Petrie ως Claudius, Siobhán Redmond ως First Player και Geoffrey Streatfeild ως Polonius, μαζί με έναν δυναμικό θίασο που ζωντανεύει τους διαχρονικούς χαρακτήρες του Shakespeare.
Μαγνητοσκοπημένη ζωντανά από το National Theatre, η προβολή δίνει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει θέατρο υψηλού επιπέδου στη μεγάλη οθόνη, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Η παραγωγή απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, χαρακτηριζόμενη ως «καθηλωτική» (The Independent), «φρέσκια και διεισδυτική» (Financial Times) και «υπέροχα χορογραφημένη» (The Guardian), επιβεβαιώνοντας τη δυναμική και σύγχρονη της προσέγγιση σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου θεάτρου.
Γλώσσα: Αγγλικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Διάρκεια: 177 λεπτά
Εισιτήρια: € 12 / 10
Κλείστε εισιτήρια online: https://rialto.interticket.com/program/hamlet-nt-live-3362
Τηλ. κρατήσεων: 77 77 77 45 (Δευτ.–Παρ., 10:00–15:00)
Διοργανωτής: Θέατρο Ριάλτο
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού
-
Θέατρο Ριάλτο
04 Απριλίου 2026
Σχετικά
«Πλούτωνος 71»: Μια γειτονιά της Λάρνακας αφηγείται τις ιστορίες της σε κείμενο Κώστα Μαννούρη
Για τέσσερα βράδια, ο δρόμος μετατρέπεται σε ζωντανή σκηνή όπου η μουσική, το θέατρο και οι μνήμες των κατοίκων συναντιούνται
Η μεγάλη αναμέτρηση Φροστ–Νίξον ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η Νέα Σκηνή ΘΟΚ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Πήτερ Μόργκαν «Φροστ/Νίξον», ένα καθηλωτικό πολιτικό δράμα που μεταφέρει στη σκηνή μία από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα
«Έρκουμαι σαν καταρράκτης κάθετα»: Η νέα περφόρμανς της Έλενας Αγαθοκλέους
Μια σκοτεινή σκηνική παραβολή στην κυπριακή διάλεκτο για την απώλεια, τη μνήμη και έναν άνθρωπο που αποφασίζει να βουτήξει σε μια ρωγμή.
Η βραβευμένη περφόρμανς «Σεμπάστιαν» έρχεται για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία
Οι Nova Melancholia και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νούλας προσεγγίζουν τον Άγιο Σεβαστιανό ως ένα διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, επιθυμίας, πόνου και μαρτυρίου.
«Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»: Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα επιστρέφουν στη σκηνή
Οι Αντι-Δρώντες παρουσιάζουν για τρεις βραδιές στο Σατιρικό Θέατρο την αγαπημένη ιστορία του Γιώργου Τζαβέλλα.
«Η Κοιλιά» της Μαρίνας Βρόντη έρχεται στο ΚΤΗΡΙΟΝ 53
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη και με τη Μαρίλια Χαριδήμου επί σκηνής
Όταν ο Δαβίδ συναντά τον Γολιάθ στη σκηνή
Μια ευρηματική παράσταση χοροθεάτρου «γιγαντιαίων» διαστάσεων, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, για μικρούς και μεγάλους
Το βραβευμένο «Brandy Sour» της Κωνσταντίας Σωτηρίου ζωντανεύει από το Θέατρο Αντίλογος
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί συναντιούνται σε μια δίγλωσση παράσταση για τη δόξα, την πτώση και τον διχασμό της Κύπρου
«Τα Μωρά τα Φέρνει ο Πελαργός» στο Θέατρο Ανεμώνα
Η αγαπημένη κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου επιστρέφει σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο
Η Έμιλυ Κολιανδρή γίνεται η βασίλισσα Αμαλία στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας
Η πολυσυζητημένη παράσταση «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων» αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδας
“Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε”: Η αστυνομική κωμωδία μυστηρίου των Ρέππα–Παπαθανασίου ανεβαίνει στο Σατιρικό Θέατρο
Μια νύχτα. Ένα μυστήριο. Πολλά ψέματα. Και μια εξαφάνιση…
«Το Πλυντήριο» του Θανάση Τριαρίδη σε παγκύπρια πρεμιέρα στο θέατρο WhereHaus612
Σε μια δυστοπική κοινωνία ενός πολύ κοντινού μέλλοντος, δύο γυναίκες συναντιούνται τρεις φορές σε ένα δημόσιο πλυντήριο