Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2014
Το Γερμανικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο Γκαίτε ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων για το χειμερινό τετράμηνο 2014/15 για ενήλικες, νεαρούς και παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν Γερμανικά. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 και τελειώνουν στις 20 Ιανουαρίου 2015.
Οι εγγραφές για τα μαθήματα θα γίνουν από τις 10 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2014, 10.00-12.00 και 16.00-19.00. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι αρχάριοι μπορούν μετά από ένα κατατακτήριο τεστ να ενταχθούν στα κατάλληλα τμήματα.
Το Ινστιτούτο: σκοπός και στόχος
Το Ινστιτούτο Γκαίτε βρίσκεται στη Λευκωσία, στη νεκρή ζώνη δίπλα στο παλιό ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας σε μια ήσυχη περιοχή περιβαλλόμενο από ένα όμορφο κήπο. Οι αίθουσες διδασκαλίας του ινστιτούτου μας είναι κλιματιζόμενες και εξοπλισμένες με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας όπως διαδραστικό πίνακα και διαδίχτυο.
Στο ινστιτούτο μπορεί κάποιος να μάθει Γερμανικά σε μια άνετη ατμόσφαιρα σε μικρά τμήματα και με άρτια εκπαιδευμένους καθηγητές και καθηγήτριες που στην πλειοψηφία τους κατέχουν την γερμανική ως μητρική τους γλώσσα.
Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας μπορεί να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες τόσο σε όσους θέλουν να σπουδάσουν στη Γερμανία όσο και σε όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο εξεύρεσης εργασίας στη χώρα.
Το Ινστιτούτο Γκαίτε άρχισε τη λειτουργία του στην Κύπρο το 1961 και έκτοτε προσφέρει μαθήματα Γερμανικών αλλά και μια πλούσια γκάμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Για την επίτευξη του δεύτερού του σκοπού που είναι η προώθηση της γερμανικής κουλτούρας στην Κύπρο συνεργάζεται με πολιτιστικούς φορείς του νησιού μας οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν Γερμανοί καλλιτέχνες χτίζοντας έτσι γέφυρες πολιτισμού μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας και στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον διεθνή πολιτιστικό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων λαών.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22674608 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lso@nikosia.goethe.org
Μπορούν ακόμη να επισκεφθούν την ιστοσελίδα (στα Γερμανικά και Αγγλικά): www.goethe.de/cyprus
Σχετικά
Μια παράσταση σύγχρονου χορού στη Λάρνακα με δωρεάν είσοδο για μαθητές χορού
Το Αμφίδρομο Χοροθέατρο παρουσιάζει το «Foggy, hanging on a dream» στη Λάρνακα
Ο Σταύρος Ξ. Πέτρου παρουσιάζει δημόσια performance art σε τέσσερις γλώσσες
Πέτρες, σχοινιά, σώμα και μικρόφωνο συνθέτουν ένα ζωντανό ποιητικό γεγονός
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.