Δημοσιεύτηκε στις 02 Φεβρουαρίου 2026
Σήμερα, αρχικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση, αραιή ομίχλη ή και ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό. Σταδιακά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα θα καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα παράλια παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ.
Απόψε, ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Χαμηλή πίεση με κέντρο το Αιγαίο, κινείται βορειοανατολικά και θα επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, κατά διαστήματα αυξημένη, μέχρι το βράδυ.
Σήμερα, αρχικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση, αραιή ομίχλη ή και ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό. Σταδιακά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Σε καταιγίδα πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο το απόγευμα θα καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα παράλια παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα καταστεί μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, και αρχικά στα παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και παροδικά στα δυτικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, αρχικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.
Σχετικά
To Τμήμα Δασών δίνει και φέτος δωρεάν δεντράκια
Δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα 2026 -2027»
40 χρόνια Συνεχίζουμε «Μαζί στη ζωή»
Μια επετειακή βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τέσσερις δεκαετίες προσφοράς και φροντίδας
Mε αυτήν την εταιρεία τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν προς την Ελλάδα!
Ανακαλύψτε την Ελλάδα μέσα από οικογενειακές αποδράσεις γεμάτες χαμόγελα
Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου: Αυτοί είναι οι δρόμοι που θα κλείσουν στη Λευκωσία
Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
ΑΚΡΟΠΟΛ: Ένα παλιό σινεμά που δίνει ξανά ζωή στα Λύμπια
Η ιστορία του ξεκινά το 1966, όταν η οικογένεια Μανώλη Π. Τραχανά δημιούργησε τον θερινό κινηματογράφο του χωριού
Ανακοινώθηκαν μόλις οι 10 κορυφαίες χώρες στον τουρισμό, έξι στην Ευρώπη
Η έκδοση του 2026 του Δείκτη Ανάπτυξης Ταξιδιών & Τουρισμού (Travel & Tourism Development Index, TTDI) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μόλις δημοσιεύθηκε
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση, υποχωρώντας κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές
Η Pafilia και το Minthis στηρίζουν το πρώτο φιλανθρωπικό τουρνουά γκολφ της UNICEF στο Καζακστάν
Η Pafilia και το Minthis συμμετείχαν σε μια σημαντική φιλανθρωπική διοργάνωση στο Καζακστάν, παρουσιάζοντας την Κύπρο σε ένα διεθνές κοινό και ενισχύοντας τις σχέσεις τους με την Κεντρική Ασία
Οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές με φίλους
Πού θα ταξιδέψουν οι παρέες για το υπόλοιπο του 2026; Οι ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στην κορυφή των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις