Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2026
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από νωρίς το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από νωρίς το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες,
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 18 εκατοστά.
Σχετικά
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας
Διακοπές 2026: 10 κρυφοί καλοκαιρινοί προορισμοί με χαμηλό κόστος, οι 3 στην Ελλάδα
Δέκα εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη, ανάμεσά τους τρεις στην Ελλάδα, επιλέγει το Skyscanner
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία