Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2022
Το Di Capilla είναι ένα εξαίσιο casual σποτ στον παραλιακό πεζόδρομο της παραλίας Περνέρα στον πανέμορφο Πρωταρά.
Αυτό που θα σε κερδίσει σε αυτό είναι το γεγονός ότι συνδυάζει μοναδική φυσική ομορφιά, μίας και βρίσκεται πλάι στο κύμα, σε μία από τις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες, απολαμβάνοντας θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα και το πορφυρό ηλιοβασίλεμα, ενώ διαθέτει πολλές επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας! Κι όλα αυτά στον ίδιο χώρο!
Εδώ λοιπόν θα πας καθημερινά για να χαλαρώσεις, να κοινωνικοποιηθείς, να απολαύσεις ποιοτικές στιγμές με τους φίλους ή την οικογένεια, συντροφιά με καλό φαγητό και μουσική. Ένα μέρος που προσφέρει μια αλλιώτικη ομορφιά, πιο ήρεμη, πιο αυθεντική, που πραγματικά αξίζει να την ανακαλύψεις.

Έχει μια μαγκιά στο concept του αυτό το μαγαζί, καθώς μπορεί να ικανοποιήσει -οποιαδήποτε στιγμή- την όρεξη κάθε επισκέπτη του, ό,τι κι αν αυτός αναζητά! Καλό καφέ, φημισμένο brunch, εξαιρετικό φαγητό, ολόφρεσκο ψάρι, στέικ ψημένο στα κάρβουνα, φρέσκια μηλόπιτα, γλυκά φτιαγμένα με φράουλες της περιοχής ή ένα ποτήρι κρασί συνοδευμένο από ένα platter με εκλεκτά τυριά, καθώς επίσης και το καπνιστό χαλλούμι του σεφ Λούη Παπαγεωργίου.
Eίναι ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση, για να απολαύσεις ποιοτικές στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους, καλό φαγητό και ποτό. Ένα μέρος από το οποίο δεν θα σου λείψει τίποτα!

Το ξεχωριστό μενού του
Το μενού του λοιπόν είναι πολύ νόστιμο και ξεχωριστό, δημιουργημένο από τον ιδιοκτήτη του, τον γνωστό Κύπριο σεφ Λούη Παπαγεωργίου! Αποτελείται από μια ποικιλία φρέσκων θαλασσινών, εξαιρετικές διεθνείς και μεσογειακές γαστρονομικές γεύσεις, νοστιμότατα προγεύματα, ονειρικά επιδόρπια, δροσιστικά κοκτέιλ και ποτά, μυρωδάτους καφέδες, φρέσκους χυμούς και άλλα εκλεκτά ροφήματα.
To πιο σημαντικό όμως είναι ότι εδώ όλα γίνονται με αγάπη και απόλυτο σεβασμό τόσο στις συνταγές όσο και στα υλικά! Γι' αυτό και επιμένουν τα πάντα να φτιάχνονται από την αρχή στο μαγαζί, να μην προσφέρονται βιομηχανοποιημένα προϊόντα!

Έτσι λοιπόν και ο σεφ Λούης Παπαγεωργίου φτιάχνει το δικό του ψωμί με προζύμι και αλεύρι ολικής άλεσης, φτιάχνει το δικό του παραδοσιακό και αγαπημένο χαλλούμι της Κύπρου εξ ολοκλήρου με αιγοπρόβειο γάλα, δημιουργεί το δικό του παγωτό χρησιμοποιώντας μόνο αγνές πρώτες ύλες, καπνίζει ο ίδιος το σολομό και τον τόνο και παρασκευάζει σπιτική μαρμελάδα με πορτοκάλια και φρέσκες φράουλες της Δερύνειας! Επιπλέον, στην κουζίνα του χρησιμοποιεί μόνο αυγά βιολογικά, πρώτης ποιότητας από κυπριακές φάρμες, ενώ όλα ψήνονται στα κάρβουνα.
Και το αποτέλεσμα από ό,τι φαίνεται τον δικαιώνει!
Μάλιστα, στο εστιατόριο θα βρεις κι ένα κατάστημα όπου διατίθενται προς πώληση τα προϊόντα που φτιάχνει με αγάπη και μεράκι ο κ. Λούης!

Δοκίμασε τις δροσερότατες επιλογές από σαλάτες, αυθεντικά ζυμαρικά, νόστιμα κρεατικά όπως το σιγοψημένο αρνίσιο κότσι με σάλτσα κουμανταρίας (που ψήνεται για 18 ώρες), το black angus rib eye, αλλά και φρέσκο μπαρμπούνι, καπνιστό σολομό, βασιλικές γαρίδες με σκόρδο, και κλείσε γλυκά την επίσκεψή σου με ωραιότατα γλυκά.
Μάλιστα για τις 25 Μαρτίου, στο Di Capilla seaside stories με τη μοναδική θέα, θα σε περιμένει ένα νόστιμο μενού, με ψάρια και θαλασσινά, όπως άλλωστε επιβάλλει η μέρα, το οποίο θα απολαύσεις στο έπακρον! Στο μενού πρωταγωνιστής θα είναι το φρέσκο μπαρμπούνι, το οποίο επιβάλλεται να δοκιμάσεις!
Το εστιατόριο είναι ανοικτό καθημερινά όλη την εβδομάδα από τις 09:00 μέχρι τις 11:30.
Di Capilla seaside stories (23831295) Πεζοδρόμος Περνέρας-Πρωταρά, ελ. επ. Αμμοχώστου.
Facebook: Di Capilla seaside stories







Σχετικά
Τραπέζωμα στο κυπριακό γουάιν μπαρ (λίγο έξω από την πόλη)
Ένα τραπέζι και μια κουβέντα για την αποκέντρωση
Πρώτες εικόνες από τη νέα άφιξη που έρχεται να ταράξει τα νερά της Λεμεσού
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού, με boho αισθητική, βελτιώνει την εμπειρία της ξαπλώστρας, της μουσικής και της μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας στο νησί
Η νέα άφιξη -πάνω στη θάλασσα- είναι άκρως εντυπωσιακή
Ένα από τα -πιο πάνω στο κύμα- εστιατόρια του νησιού, ανανεώθηκε κι έγινε κούκλα
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase