Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2026
Την απώλεια του Γιώργου Βασιλείου γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σύζυγός του Ανδρούλλα Βασιλείου.
Σημειώνει ότι ύστερα από 2 χρόνια ταλαιπωρίας, ο αγαπημένος της Γιώργος, έσβησε ήσυχα στην αγκαλιά της οικογένειάς του, στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.
"Είναι δύσκολο να αποχαιρετίσω αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε ένας εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας, ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη και αγάπη για τον τόπο του και τον λαό της Κύπρου", σημειώνει η Ανδρούλλα Βασιλείου.
Ο Γιώργος Βασιλείου, ήταν ο 3ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Σπύρο Κυπριανού.
Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 21 Φεβρουαρίου του 1988 και η θητεία του έληξε στις 28 Φεβρουαρίου 1993.
Ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιη λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα.
Επί προεδρίας του υποβλήθηκε αίτηση για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αργότερα, επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, ο Γιώργος Βασιλείου ανέλαβε ως επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν υπεύθυνος για το όλο έργο της εναρμόνισης και εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου. Η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Για το σπουδαίο αυτό έργο, τον Οκτώβριο του 2002 του απενεμήθη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι η ανώτατη διάκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, στις 20 Μαΐου 1931.
Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Γενεύης, της Βιέννης και της Βουδαπέστης οικονομικές επιστήμες.
Ήταν κάτοχος διδακτορικού του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης, ενώ στο Λονδίνο ειδικεύτηκε σε θέματα μάρκετινγκ και έρευνας της αγοράς.
Παντρεύτηκε την Ανδρούλλα Βασιλείου με την οποία απέκτησαν 3 παιδιά, 2 κόρες και ένα γιο.
Μεταξύ άλλων, εργάστηκε ως οικονομολόγος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, εργάστηκε ως λέκτορας και καθηγητής πανεπιστημίου και συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.
Ο Γιώργος Βασιλείου έχει επιδείξει και συγγραφικό έργο, στο οποίο περιλαμβάνεται και το πρώτο βιβλίο για το Marketing στον χώρο της Μέσης Ανατολής.
Μετά από 2 χρόνων ταλαιπωρία, ο αγαπημένος μου Γιώργος, σύντροφος τ ζωής μου γ 59 χρόνια, έσβησε ήσυχα στην αγκαλιά μας απόψε σ ΓΝΛ. Είναι δύσκολο ν αποχωριστώ αυτό τ άνθρωπο π υπήρξε ένας εξαιρετικός σύζυγος κ πατέρας, άνθρωπος γεμάτος καλωσύνη κ αγάπη για τ τόπο κ τ λαό του.
— Androulla Vassiliou (@VassiliouEU) January 13, 2026
Σχετικά
H κοπή της πίτας «Τότε και Τώρα» στο Σίγμα
Τα αγαπημένα ζευγάρια του «Τότε και Τώρα» επιστρέφουν στην οθόνη του ΣΙΓΜΑ
Παγετός στους δρόμους – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς
Αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς ζητά η Αστυνομία λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς σε διάφορες περιοχές το οδόστρωμα παραμένει βρεγμένο ή και επικίνδυνο
10 cozy πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
Δεύτερος κύκλος για το «Adolescence»; Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα
Οι δηλώσεις του Στίβεν Γκρέιχαμ στην τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες
Αυτός είναι ο “Best of the best” προορισμός του κόσμου, σύμφωνα με το TripAdvisor
Ποιοι άλλοι συμπληρώνουν τη δεκάδα
Το πρώτο ξενοδοχείο Harry Potter στον κόσμο: Πού και πότε θα ανοίξει
Οι φίλοι του Harry Potter ετοιμάζονται να ζήσουν μια εμπειρία βγαλμένη κατευθείαν από τον μαγικό κόσμο του Hogwarts.
Αίθριος με ισχυρούς ανέμους ο καιρός σήμερα - Πότε επιστρέφουν οι βροχές
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Αυτοί είναι οι προορισμοί που προτείνει η Booking.com για ταξίδια το 2026
Η λίστα βασίζεται σε ανάλυση παγκόσμιων κρατήσεων, αναζητήσεων και ταξιδιωτικών τάσεων
8 ταξιδιωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
Από πολυτελή ταξίδια με τρένο μέχρι αυθεντικές εμπειρίες σε άγνωστους προορισμούς, το 2026 φέρνει νέες ιδέες για τους τρόπους που θα ταξιδεύουμε
7 ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για ταξίδι τον Φεβρουάριο
Προορισμοί που μας βάζουν σε πειρασμό για μια σύντομη απόδραση στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο.
H Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 18 προορισμούς (μόνο για 2 μέρες)
Πτήσεις με τιμές που ξεκινούν από €15.51