Shopping , News

Νέο χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο από το βράδυ της Τετάρτης

Αναλυτικά η πορεία του

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2022

Χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα δημιουργηθεί νότια της Κρήτης, κινούμενο βορειοανατολικά θα επηρεάσει την Κύπρο από το βράδυ της Τετάρτης.
 
Σύμφωνα με την πρόγνωση, αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές.
 
Την Πέμπτη, αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σημαντικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Δείτε live την πορεία του χαμηλού βαρομετρικού πατώντας το «Play» στο πιο κάτω βίντεο 


Αναλυτικά ο καιρός  
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Αργότερα και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται σταδιακά τοπικές βροχές, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δεν αποκλείεται να σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα καταστούν μεμονωμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Πέμπτη, αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σημαντικά από το απόγευμα. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Την Παρασκευή,  ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει  δεν αναμένεται να σημειώσει  αξιόλογη μεταβολή.
 
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει  μικρή άνοδο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close