Δημοσιεύτηκε στις 01 Αυγούστου 2014
Οι δράσεις του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή έχουν την τιμητική τους το μήνα Αύγουστο μια και οι εκδηλώσεις του δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του στα Πλατανίστεια αλλά προεκτείνονται και σε άλλα χωριά του νησιού. Στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή διοργανώνεται από τις 2/8-26/10, μια έκθεση με τίτλο ‘Η Κύπρος μέσα από τα χαρακτικά της Ευρώπης στη Συλλογή του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή’, ενώ από τις 6-12/8, στο Δημοτικό Σχολείο της Λόφου θα παραδίδονται από τις 09.30-14.00 τα γνωστά δωρεάν μαθήματα στη μνήμη του Α. Τάσσου. Την τελευταία μέρα των μαθημάτων ο Χαμπής Τσαγγάρης θα παραθέσει μια διάλεξη αναφορικά με τη διαδρομή του μέσα από τα μονοπάτια της σύγχρονης κυπριακής χαρακτικής. Την επομένη, Τετάρτη 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί, στο Φεστιβάλ της Λόφου, η απονομή βραβείων χαρακτικών μαθημάτων της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ από τις 18-23/8 μία καινούργια σειρά μαθημάτων θα λάβει χώρα τις ίδιες ώρες στο χωριό Σια. Τη λήξη θα σηματοδοτήσει και πάλι μια διάλεξη του Χαμπή, που αφορά αυτή τη φορά την έκφρασή του μέσα από τον εκτοπισμό και την εσωτερική εξορία, ενώ στη συνέχεια θα δοθούν και πάλι τα βραβεία των καλύτερων μαθητών της σειράς μαθημάτων.
Λειτουργία Εργαστηρίων:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΦΟΥ 6-12 Αυγούστου 2014 (9.30-14.00)
Τελετή λήξης εργαστηρίου και απονομή βραβείων: Δημοτικό Σχολείο Λόφου 13 Αυγούστου 2014 στις 21.30
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΣ 18-22 Αυγούστου 2014 (9.30-14.00)
Τελετή λήξης εργαστηρίου και απονομή βραβείων: Κοινοτικό Αμφιθέατρο ΣΙΑΣ
23 Αυγούστου 2014 στις 19.00
Σχετικά
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Claytopia Ceramic Festival: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην κεραμική
Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη έμπνευση, παιδικές δραστηριότητες, ζεστό κρασί, νόστιμο φαγητό και μουσική
Νέα προσωρινή έκθεση «Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το αρχείο που ήταν στην κατοχή Τουρκοκύπριου παραδόθηκε στον εικαστικό και συλλέκτη Χαράλαμπο Σεργίου.
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία