Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2025
Σε μια γιορτή αφιερωμένη στις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου, η Πλατεία «Άριστος Καυκαρής» στο Μονάγρι υποδέχεται μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025, από τις 11:00 έως τις 16:00, για μια μοναδική εμπειρία γύρω από τον παλουζέ και τον σουσιούκκο.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την παρασκευή παλουζέ και το βούτηγμα σουσιούκκου με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προσφέρονται δωρεάν παλουζές και κουμανδαρία.
Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ζωντανή μουσική από τον Στέφανο Δημητρίου, καθώς και με ένα δημιουργικό εργαστήριο κεραμικής από τη Μαρία Μιχαήλ. Στην πλατεία θα υπάρχουν επίσης περίπτερα με τοπικά προϊόντα και φαγητά, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική και πολιτιστική εμπειρία.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Υφυπουργείο Πολιτισμού, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου του ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Γιάννη Τσουλόφτα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σχετικά
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!
Το Kolla γίνεται για δύο μέρες μια μικρή πόλη της Άγριας Δύσης
Περισσότερα από 150 τοπικά brands και δημιουργοί, street food, cocktails, μουσική και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στη Λεμεσό
Πού και πώς θα διασκεδάσεις την παραμονή της αργίας της 1ης Οκτωβρίου στην Κύπρο
Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς και πολλά ακόμη ονόματα γεμίζουν με μουσική τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου
Week Agenda: 36 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, θέατρο, φεστιβάλ, παραδοσιακές γιορτές και δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν την ατζέντα από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την αργία της 1ης Οκτωβρίου