Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2025
Το παγκοσμίου φήμης θεατρικό αριστούργημα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου. Ένα έργο σταθμός που έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει με νέα, συναρπαστική σκηνοθετική ματιά και ερμηνείες που κόβουν την ανάσα.
Ο Άρθουρ Κιπς, ένας δικηγόρος στην ηλικία των 35 ετών, ταξίδεψε σε μια απομονωμένη επαρχιακή πόλη για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις μιας θανούσας πελάτισσάς του. Εκεί, ήρθε αντιμέτωπος με ένα σκοτεινό μυστικό που στοιχειώνει τον τόπο και με μια μυστηριώδη φιγούρα ντυμένη στα μαύρα. Καθώς το παρελθόν ξετυλίγεται, το ανεξήγητο γίνεται πραγματικότητα και η αλήθεια αποκαλύπτεται με τρόπο που δεν ξεχνιέται ποτέ.
Σήμερα, ο ώριμος πλέον 45χρονος Κιπς αποφασίζει να αφηγηθεί την τρομερή και απίστευτη ιστορία του, θέλοντας να εξιλεωθεί και να απαλλαγεί από τους εφιάλτες που τον βασανίζουν. Για να τα καταφέρει, ζητά τη βοήθεια ενός νεαρού ηθοποιού, ο οποίος καλείται να ζωντανέψει στη σκηνή όσα ο Κιπς έζησε. Έτσι, η αφήγηση μετατρέπεται σε «θέατρο μέσα στο θέατρο», κάνοντας το κοινό μάρτυρα μιας εμπειρίας που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας.
Με πρωταγωνιστές τον Χάρη Αριστείδου και τον Γιώργο Αναγιωτό, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.
Ένα έργο που ξεπερνά τα όρια του θεάτρου και μετατρέπεται σε ανεπανάληπτη εμπειρία.
Συντελεστές:
- Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου
- Ηθοποιοι : Χάρης Αριστείδου , Γιώργος Αναγιωτός , Μαριαλένα Παπαδοπουλου
- Μουσική επιμέλεια : Χάρης Αριστείδου
- Σκηνικά – Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
- Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης
- Χειρισμός Φωτισμού: Μαρία Βοσκού
- Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου
>> Πέμπτη 27 - Κυριακή 30 Νοεμβρίου, Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία, 20:30 & 18:30(Κυριακή).
>> Παρασκευή 05 - Κυριακή 07 Δεκεμβρίου, Πάνω Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία, 20:30 & 18:30(Κυριακή).
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
27 Νοεμβρίου - 30 Νοεμβρίου 2025
05 Δεκεμβρίου - 07 Δεκεμβρίου 2025
Σχετικά
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη, στον ΘΟΚ τον Ιανουάριο
Η Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους» ανεβάζει το έργο σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου
Βραβείο «Κάρολος Κουν» στον Κύπριο ηθοποιό Χάρη Χαραλάμπους-Καζέπη: Βραβείο Θεάτρου στην Δ. Μπεμπεδέλη -Αναλυτικά οι νικητές
Ενας περιπλανώμενος αφηγητής, χαμένος μέσα στη δίνη της σύγχρονης πόλης που αναζητά τη δική του αλήθεια. Ο Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, με τον Οιδίποδα, είναι ο νικητής των βραβείων Κουν
10 θεατρικές παραστάσεις για τον Δεκέμβριο
Από κλασικά αριστουργήματα έως σύγχρονες δημιουργίες, ο Δεκέμβριος προσφέρει ένα πολυφωνικό, απαιτητικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον θεατρικό τοπίο για όλους τους φίλους του θεάτρου.
Κριτική: Η σκηνική αναγέννηση του «Εγκλήματος στο Όριεντ Εξπρές» από τον ΘΟΚ
Μια βαθιά θεατρική προσέγγιση που μετατρέπει το κλασικό αστυνομικό αφήγημα σε ολοκληρωμένο σκηνικό γεγονός
38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Βραβευμένες παραστάσεις ανεβαίνουν στη Νέα Σκηνή «Νίκος Χαραλάμπους»
Πρόκειται για τα έργα που κέρδισα το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο
«Ο Πολυέλαιος» της Μαρίνας Μακρή, η 184η παραγωγή της ΕΘΑΛ, σε συνεργασία με την ομάδα enact
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο που απαθανατίζει την επεισοδιακή συνεύρεση μιας τυπικής κυπριακής οικογένειας
"Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα" στο Θέατρο Δέντρο
Ένα έργο που εξερευνά την αγάπη και τη διαρκή διαπραγμάτευση γύρω από αυτήν
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και CYTA συνεργάζονται για αυξημένη προσβασιμότητα στο θέατρο
Σε μια καινοτόμα συνεργασία προχώρησαν το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και η Cyta, ενισχύοντας την προσβασιμότητα στις παραστάσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο.
AND/DNΑ: Η ταυτότητα της Ελευθερίας
Μια οπτικοακουστική θεατρική εμπειρία από την Άννα Φωτιάδου για τον φόβο, την καταστολή και την ανάγκη να αναδημιουργήσουμε το δικό μας «DNA»
Τα αποτελέσματα στο 38ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου – Όλοι οι νικητές
Ο ΘΟΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Φεστιβάλ
Οι 10 θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας που ξεχωρίζουν
Αν βρεθείς στην αθηναϊκή πρωτεύουσα κλείσε νωρίς εισιτήριο
Η βραβευμένη κωμωδία «Shirley Valentine» στο θέατρο ένα
Στον ρόλο της Shirley Valentine η Ευαγγελία Νικολάου