Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2014
Η ομάδα Νεολαίας Καμιναριών σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, επί την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ερμολάου, διοργανώνει το 1ο τριήμερο φεστιβάλ Κουλτούρας και Πολιτισμού “Που κάτω που το Τζηρύτζιην”, διαβεβαιώνοντας μας ότι "όταν το παλιό συναντά το νέο, κάτι καλό έρχεται".
Κι αν αναρωτιέσαι τι είναι το τζηρύτζιην είναι η ονομασία του υψώματος πίσω από το χωριό. Το ψηλότερο σημείο του χωριού, όπου κατά τις μαρτυρίες κατοίκων, ανέβαινε τα παλαιότερα χρόνια “Ιεροκήρυκας” για να αναγγείλει στους χωριανούς σημαντικά γεγονότα και να κηρύξει σε αυτούς το Λόγο του Κυρίου.
Δες το πρόγραμμα του φεστιβάλ, για να φτιάξεις και το δικό σου!
Παρασκευή 25 Ιουλίου
15:00 Έναρξη εκδηλώσεων.
18:00 Τέλεση λιτανείας για την εορτή του Αγίου Ερμολάου.
19:30 Προβολή ταινίας μικρού μήκους “Το χωριό μας, τα Καμινάρια!”
21:00 Μουσική βραδιά με μπάντες Νεολαίας στο πάρκο του χωριού, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (κέντρο χωριού).
Σάββατο 26 Ιουλίου
Πρωί: Εκκλησιαστική λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ερμολάου.
10:30 Πρόγευμα προς το κοινό στο προαύλιο της εκκλησίας (Προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου Καμιναριών) & Παραδοσιακό εργαστήρι αγγειοπλαστικής με τον Αντρέα Φασουλίδη.
16:00 - 19:00 Παιδικό εργαστήρι “Δημιουργώ από τη φύση” & Παρουσίαση καλαθοπλεκτικής τεχνικής για “κοφίνια” και “ταλάρκα” από τον Αντρέα Στεφανή.
Παρουσίαση τεχνικής για διακόσμηση και φτιάξιμο για “βέρκες” από τον Αντρέα Μιχαήλ.
Χτίσιμο καμινιού και ετοιμασία για “καμίνιασμα” των αγγείων, με τον Αντρέα Φασουλίδη.
19:30 - 20:30 Θεατρική παράσταση “Η Τταλλού η προξενήτρα”. Η κυπριακή κωμωδία του Α.Ροδίνη, από τη θεατρική ομάδα του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας ‘Υψωνα. Σκηνοθεσία-Διασκευή: Γεωργία Αργυρού, Σκηνικά: Στέλλα Παπαστυλιανού.
20:30 - 21:30 Kαμίνιασμα των αγγείων και ψήσιμό τους ως αργά τη νύχτα.
21:30 Μουσικοχορευτική εκδήλωση.
Κυριακή 27 Ιουλίου
10:00 - 10:30 Ομιλία από τον Αλέξη Κουτσοβέντη, σχετικά με τα Κέντρα Νεολαίας και τις προωπτικές τους.
10:30 - 12:30 Περπάτημα στο μονοπάτι της φύσης “Ενετικά Γεφύρια” με ξενάγηση και συμβουλές από την Κυριακή Ζαννέττου (μικροβιολόγο-
βοτανολόγο)
17:00-20:00 Άνοιγμα καμινιού και έκθεση των αγγείων.
Λήξη των εκδηλώσεων.
Και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ θα λειτουργεί Έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Tα Καμινάρια στο πέρασμα των τζαιρών" (10:00 - 21:00), ενώ θα λειτουργούν επίσης περίπτερα με εκθέσεις, πώληση παραδοσιακών προϊόντων κ.ά.
Σχετικά
Fun Day στο χωριό, δραστηριότητες, φαγητό και διασκέδαση
Μια μέρα αφιερωμένη σε μικρούς και μεγάλους
Μια παράσταση σύγχρονου χορού στη Λάρνακα με δωρεάν είσοδο για μαθητές χορού
Το Αμφίδρομο Χοροθέατρο παρουσιάζει το «Foggy, hanging on a dream» στη Λάρνακα
Ο Σταύρος Ξ. Πέτρου παρουσιάζει δημόσια performance art σε τέσσερις γλώσσες
Πέτρες, σχοινιά, σώμα και μικρόφωνο συνθέτουν ένα ζωντανό ποιητικό γεγονός
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)