Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2025
Στις Δύμες, την πανέμορφη ορεινή κοινότητα της Πιτσιλιάς, επαναλειτουργεί αυτές τις μέρες ένας ωραίος χώρος, σε ένα εντυπωσιακό πετρόκτιστο κτήριο ηλικίας 100 χρόνων.
Πρόκειται για το Casa De Δυμών, όπως ονομάζεται ο χώρος στον οποίο είχαμε αναφερθεί ξανά κατά το περσινό καλοκαίρι (διάβασε ΕΔΩ), ένα καφεστιατόριο το οποίο στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, ένα κτήριο με την χαρακτηριστική πέτρα της Μαδαρής, το οποίο απολαμβάνει την καταπράσινη θέα της περιοχής!
Η Ελένη και η ομάδα της, που ανέλαβε το καφεστιατόριο το οποίο ετοιμάζεται να λειτουργήσει την Τετάρτη 13 Αυγούστου και θα παραμείνει ανοικτό καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, προς το παρόν θα μας υποδέχεται μόνο τα σαββατοκύριακα, προσφέροντας φαγητά της ώρας (είδη σχάρας), σάντουιτς, κρέπες, παγωτά, ποτά, καφέδες, smoothies, milkshakes κ.λπ. Στόχος ωστόσο είναι να καταστήσει το εν λόγω μαγαζί στο νέο hot spot της Πιτσιλιάς, ενώ σύντομα σκοπεύει να το εξελίξει σε ένα ταβερνάκι με φουλ μενού και περισσότερες μέρες λειτουργίας.
Ειδικά για την Πέμπτη 14 Αυγούστου, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί μία live βραδιά, με τους Χριστόφορο Χριστοφή (φωνή, κιθάρα) και Αριστοτέλη Ελευθερίου, με έντεχνα και ροκ τραγούδια (στις 21.00, είσοδος €3 το άτομο).
(9322032, 25354598) Δύμες, επ. Λεμεσού. Ωράριο λειτουργίας εβδομάδας: Τετάρτη 13-Κυριακή 17 Αυγούστου 09:30 - 12:30 & 16:30 - 00:30.
Σχετικά
RESERVA 52 LOUNGE: Μια all-day γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας
Iδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας -από τον πρωινό καφέ και το lunch, μέχρι το δείπνο, τα after-work drinks και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις
O σεφ Σταυρής ετοιμάζει ένα "δυνατό" steak night
Η βραδιά για τους λάτρεις του καλού κρέατος επιστρέφει στο Stavris Kitchen
Τις Κυριακές πάμε για steak, pasta και κρασί στο βουνό
Στο ALMA στην Κυπερούντα, οι Κυριακές αποκτούν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Αυτή η πιτσαρία αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο - Και δεν βρίσκεται στην Ιταλία
Δεν βρίσκεται ούτε στη Νάπολη ούτε στη Νέα Υόρκη, αλλά στο Λονδίνο, και αναδείχθηκε η καλύτερη πιτσαρία στον κόσμο
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets
27 ξεχωριστά μέρη για να βγεις στη Λευκωσία
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Πάμε για "Brandy Sour" και πορτοκαλόπιτα στο καφενείο
Ένα απόγευμα στο καφενείο που θα θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι
Tripadvisor: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 – Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό
Η φετινή κατάταξη ταξιδεύει τον επισκέπτη γαστρονομικά από τη Νότια Αμερική και την Ασία έως την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.