Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2025
Η Ραφαέλλα Ιωάννου, μάγειρας στο επάγγελμα, μετά από ένα πολύ μικρό πέρασμα από τις επαγγελματικές κουζίνες -αλλά και διάφορες άλλες επαγγελαμτικές ασχολίες στην πόλη-, αποφάσισε αυτό το διάστημα να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της, το δημοφιλές χωριό Κακοπετριά στην κοιλάδα της Σολέας, στις παρυφές της οροσειράς του Τροόδους, και να δημιουργήσει ένα πολύ νόστιμο concept, ένα μέρος που μας καλεί να "Πάμε για μπράντσάκι".

Ένα μαγαζάκι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κακοπετριάς (απέναντι από την Αστυνομία), στο χώρο όπου άλλοτε στεγαζόταν το καφενείο της ΑΕΚ. Ένα μέρος που η ίδια μαζί με τα δύο αδέλφια και τους γονείς της, ανέλαβαν να μετατρέψουν σε ένα εστιατόριο λιτό μεν, που αποπνέει δε ζεστασιά και άνεση. "Τα κάναμε όλα εμείς, από το 0, βάψαμε τοίχους, τραπέζια και καρέκλες και δώσαμε ξανά ζωή σε έναν χώρο που είχε αφεθεί" σημειώνει η ίδια.

Εδώ λοιπόν, από τις 14 Αυγούστου οπότε και ανοίγει τις πόρτες του θα πηγαίνουμε για μπραντσάκι, όπως λέει και το όνομά του. Όσο για το μενού του, σε αυτό πρωταγωνιστής θα είναι το παραδοσιακό μπούκωμα το οποίο θα περιλαμβάνει ό,τι τρως και σπίτι σου, δηλαδή προζυμένιο ψωμί (από φούρνο της πειροχής) λούντζα, λουκάνικο, μπέικον, αβγό, χαλούμι, κασκαβάλι, φρέσκια αναρή, ντοματίνια, αγγουράκι, ελιές και σπιτικές μαρμελάδες, φτιαγμένες από τα χεράκια της μαμάς της οικογένειας!

Επιπλέον, η ίδια αντιλαμβανόμενη της ανάγκες της εποχής, δημιούργησε και το vegan platter (χορτοφαγική πιατέλα) στο οποίο έβαλε αβοκάντο, ντοματίνια, αγγουράκι, καρότο, ελιές οφτές, ποικιλία μανιταριών, ελιωτή και προζυμένιο χωμί (επίσης από φούρνο της περιοχής), χούμους με παντζάρι και σπιτικές μαρμελάδες.

Από εκεί και πέρα, στο μενού του Πάμε για Μπραντσάκι θα βρεις αβγά στην πιο διάσημη εκδοχή τους, τη Shakshuka, σπιτική γρανόλα, και γλυκά, όλα χειροποίητα και φτιαγμένα επιτόπου.
Αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να βάλεις στη λίστα σου είναι το γαλακτομπούρεκο της κυρίας Σκεύης, μαμάς της οικογένειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μεταγενέστερο στάδιο στο μαγαζί θα μπουν ραφάκια όπου θα φιλοξενούνται τα γλυκά της περιοχής (μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Κακοπετριά φημίζεται για τα γλυκά του κουταλιού της, και το φεστιβάλ που αφιερώνεται σε αυτά!), όπως και άλλα προϊόντα μικρών παραγωγών.
Προς το παρόν, ετοιμαζόμαστε από τις 14 Αυγούστου να δίνουμε ραντεβού για μπραντσάκι στην Κακοπετριά!
(99983947) Γρίβα Διγενή 5Β, Κακοπετριά.
Ωράριο λειτουργίας: Δ-Σ 08.00-16.00 & Κ 10.00-16.00 (για τον Αύγουστο).

Σχετικά

Ένα υπέροχο ταβερνάκι στη Λευκωσία, θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Πάμε να αποχαιρετήσουμε την φετινή οφτό-σεζόν

Η νέα ταβέρνα που βάζει ένα σχεδόν άγνωστο χωριό στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού
Μια παραδοσιακή ταβέρνα με "σπιθκιάσιμα" μεζεδάκια.... που φέρνει τη γεύση του τόπου μας, στο πιάτο μας

Tα Coffee Berry γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ στηρίζοντας το περιβάλλον
Έκπτωση αξίας €0.50 σε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι

Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας γιορτάζει με Μιχάλη Ττερλικκά, Fuzz Bus, καλό κρασί και χορό κάτω από το κλήμα
Μια αξέχαστη βραδιά με φθινοπωρινό αεράκι, εκλεκτό κρασί και εξαιρετική ζωντανή μουσική, για τη λήξη του τρύγου

Eπισκεφθήκαμε το γαστρονομικό «σπίτι» του Ηλία Λέκα στην Έγκωμη
Πήγαμε στο Maestro Place, δοκιμάσαμε τα πιάτα του και καταγράψαμε εικόνες κι εντυπώσεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Πού πίνουμε ωραία μπίρα στη Λευκωσία
Τρία στέκια που ξέρουν από καλή μπίρα και τα συνοδευτικά της

15 σταθμοί για καλό σουβλάκι σε όλη την Κύπρο που πρέπει να ξέρεις
Από τη Λευκωσία μέχρι την Πάφο, ακολουθούμε τη μυρωδιά του κάρβουνου και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα μέρη για αυθεντικό σουβλάκι

Mindful Sips: Μια Σειρά από Masterclasses με τη Μαρία Θ. Μασσούρα DipWSET
Session #1: Island Wines

Οκτώβριος με γεύσεις και μελωδίες... στον πιο όμομρφο και ατμοσφαιρικό χώρο της πρωτεύουσας
Live μουσική, φαγητό και κοκτέιλ στην πιο όμορφη αυλή της πόλης

'Meet the Winemakers': Μία οινογαστρονομική βραδιά στο χωριό, με κορυφαίους με κορυφαίους δημιουργούς κρασιού και υψηλή κουζίνα
Τα πιάτα του Salt & Fire συναντούν τα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας

Μία βραδιά αφιερωμένη στο αυθεντικό Δικωμίτικο οφτό κλέφτικο
Αναβιώνουμε τον ετήσιο χορό που γινόταν στο αγαπημένο χωριό, με συγχωριανούς, μουσική, και οφτό κλέφτικο

Τα σαββατοκύριακα απολαμβάνουμε φαγητό με θέα στο χωριό
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού Δύμες, ονόματι Casa De Δυμών, θα πας για είδη σχάρας, σάντουιτς, κρέπες, παγωτά και καφέ!