Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2025
Tο Μεζεδοτεχνείο Τατσιά αποτελεί μία από τις πιο νόστιμες επιλογές για έξοδο για καλό φαγητό στη Λάρνακα! Θα το βρεις στην καρδιά της πόλης, σε ένα χώρο cozy, όμορφα διακοσμημένο, με παραδοσιακές πινελιές που δίνουν μία χαλαρή και ανεπιτήδευτη αίσθηση. Ωστόσο αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η ολοκαίνουρια αυλή της, που ήδη αγαπήθηκε για τη δροσιά, το σκηνικό και τη νοστιμιά της. Μια αυλή που σε προσκαλεί να πιάσεις τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους για να απολαύσετε εκλεκτά πιάτα με έμφαση στην κυπριακή κουζίνα, βραδιές με ζωντανή μουσική και διασκέδαση και εξαιρετικό κρασί.
Λευκοστρωμένα τραπέζια, ωραία κρασιά και κυπριακό φαγητό, καλοφτιαγμένο και φροντισμένο, σε μια αυλίτσα που αποτελεί πλέον ένα από τα πιο νόστιμα μυστικά της πόλης. Ήσυχη και ατμοσφαιρική, χωρίς πολλά πολλά, με κρεμαστά φωτάκια και λίγα λουλούδια πλάι στα λευκά, ξύλινα τραπέζια, είναι το τέλειο σημείο για να τρώμε όλο το καλοκαίρι – από σουβλάκια και σεφταλιά, μέχρι κεφαλάκια και ουρά βοδινή που σιγοψήνεται στον φούρνο για 12 ώρες.

Σε αυτήν την υπέροχη αυλή λοιπόν μοιραζόμαστε πλούσιους μεζέδες φτιαγμένα με ντόπιες πρώτες ύλες και πολύ μεράκι! Ο μεζές εδώ αποτελείται από φρεσκοζυμωμένο ψωμί, φρεσκοκομμένη σαλάτα και ορεκτικά όπως ξιδάτα, παντζάρι, τζατζίκι που μοσχομυρίζει δυόσμο και τσακιστές ελιές! Ακολουθούν πιάτα όπως τηγανητό χαλλούμι με μαρμελάδα εποχής, υπέροχα τραγανά κολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού και σπανάκι με ρόκα και αβγό, χωριάτικα μακαρονάκια, φτιαγμένα όλα τη στιγμή της παραγγελίας. Καραόλια με σος ντομάτας και συκωτάκι κοτόπουλου με μέλι και κουμανταρία, που δεν συναντάς συχνά, θα φτάσουν στη συνέχεια στο τραπέζι σου. Λουκάνικο και παστουρμάς θα ψηθούν μαστορικά στη σχάρα, όπως και το χοιρινό και από κοτόπουλο σουβλάκι, για να φτάσουν στο τραπέζι σου όπως ακριβώς πρέπει! Μυρωδάτη σεφταλιά, παϊδάκι χοιρινό πανσετάκι και παϊδάκι αρνίσιο θα ολοκληρώσουν το βαρύ πυροβολικό των κρεατικών… Το φαγοπότι θα ολοκληρωθεί με τον πιο γλυκό τρόπο. Με καλό πράμα με παγωτό μαστίχας, ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά μας βράδια.
TIP: Η Τατσιά διοργανώνει και βραδιές με μουσική, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
(97800007) Χριστόδουλου Ιακωβίδη 33, Λάρνακα. Τρ-Σ 19:00-22.30 (κουζίνα), Παρ-Σ ζωντανή μουσική μέχρι τέλος Ιουλίου.
Facebook: Τατσιά Μεζεδοτεχνείο
Instagram: Τατσιά
Σχετικά
5 οινοποιοί της Πάφου φέρνουν το κρασί τους στη Λευκωσία
Οι ίδιοι οι οινοποιοί ανοίγουν τις φιάλες και σερβίρουν στο τραπέζι σας
Δημοφιλές ασιατικό φέρνει στην Κύπρο ένα καινοτόμο παγκόσμιο food trend που θα σε ξετρελάνει
Το νέο “push-up” concept μετατρέπει το sushi σε μια διαδραστική εμπειρία φαγητού, ακολουθώντας παγκόσμιο food trend
Το Vetrina φέρνει το Exereton στην Κύπρο και ανεβάζει το healthy luxury dining σε άλλο επίπεδο
Vetrina x Exereton: Μία συνεργασία που ενώνει την απόλαυση με την υγιεινή διατροφή
Taste Atlas: Το ελληνικό φαγητό που μπήκε στο Top-10 των παραδοσιακών συνταγών παγκοσμίως
Στη θέση «8» φιγουράρει ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που ήταν και... επίκαιρο το τελευταίο διάστημα - Το βόρι-βόρι από την Παραγουάη στην κορυφή της λίστας
Πρωτομαγιά στον Καμασιά: Γεύσεις, παράδοση και ζωντανή μουσική στο Παραλίμνι
Η βραβευμένη ταβέρνα σας υποδέχεται όλο το τριήμερο με αυθεντική κυπριακή κουζίνα και γιορτινή ατμόσφαιρα
Ένα νέο εστιατόριο γνωστής αλυσίδας «προσγειώνεται» δίπλα στη θάλασσα!
Ο νέος χώρος θα είναι το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας εκτός εμπορικών κέντρων
Πάμε ξανά για οφτό σπέσιαλ εκτός Λευκωσίας, σε μία καταπράσινη αυλή με ελιές
Αργό ψήσιμο, παραδοσιακή γεύση και μεζές που δεν χάνεται…
Terrace Season στο AMARA: Μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας με θέα τη θάλασσα
Όλα τα εστιατόρια του ξενοδοχείου ανοίγουν τις εντυπωσιακές τους βεράντες, προσφέροντας υπαίθριες γαστρονομικές εμπειρίες με θέα τη θάλασσα
Πλούσιο παραδοσιακό μπουφέ τις Κυριακές για αγαπημένο μας στέκι στο βουνό
Οικογενειακός μπουφές και δραστηριότητες για παιδιά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον
Το burger spot που όλοι δοκιμάζουν άνοιξε νέο μαγαζί στη Λευκωσία
Ένα από τα πιο ανερχόμενα street food brands επεκτείνεται με νέο στέκι
15 εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά την αργία της Πρωτομαγιάς
Η αργία της 1ης Μαΐου θα μας βρει με μαλάκια και γευστικά πιάτα θαλασσινών στο τραπέζι μας
Το rooftop που άλλαξε τον Πρωταρά επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ
Το Inamo Asian Philosophy επιστρέφει δυναμικά για τη νέα σεζόν, ανανεωμένο και πλέον ως το αποκλειστικό concept του εντυπωσιακού rooftop που ήδη έχει συζητηθεί όσο λίγα