Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2025
Δεν γίνεται να πέρασες από την Πλατεία Ηρώων και να μην πήρες θέση -ακόμα και αν δεν είσαι φίλαλθος της ομάδας- σε ένα από τα τραπεζάκια του θρυλικού συλλόγου του Άρη Λεμεσού περιμένοντας υπομονετικά αλλά και… ανυπόμονα, με την κοιλιά να γουργουρίζει συντονισμένη στην «ιδιοσυχνότητα» της τσίκνας.
Το λατρεμένο σουβλάκι «του Άρη», έχει κερδίσει τις καρδιές των Λεμεσιανών για πάνω από μία 15ετία. Μαθητές, φοιτητές, ξενύχτηδες, οικογενειάρχες, βιοπαλαιστές, διανοούμενοι, καλλιτέχνες (μιας και του "έστελνε" κόσμο το Ριάλτο), όλοι έφαγαν σε ένα από τα πιο θρυλικά σουβλατζίδικα της Λεμεσού. Ο Άρης παγιώθηκε επί σειρά ετών ως ένα στέκι με όλη τη σημασία της λέξης, ένα μαγαζί που έγραψε ιστορία χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Από τον περασμένο Νοέμβριο ο σύλλογος του «Άρη Λεμεσού» παραμένει κλειστός, ένεκα των έργων ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Πλατείας, ωστόσο μόλις πρόσφατα γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους. Τουλάχιστον για το status «όπως το ξέραμε». Με τον κύριο Αντώνη (Καρακατσιάνη) να σε υποδέχεται θερμά -μίας και ο ίδιος είχε τη διαχείριση του συλλόγου από το 2010-, προσφέροντας πολύ καλό φαγητό (σουβλάκι και μεζέδες), παγωμένες μπίρες και φιλοξενία.
Σημειώνουμε ότι ο σύλλογος του Άρη λειτουργεί αδιάκοπα στην πόλη εδώ και 50 περίπου χρόνια, από τότε δηλαδή που ιδρύθηκε το σωματείο της Λεμεσού, προσφέροντας κατά περιόδους εξαιρετικό φαγητό στους θαμώνες. Όπως μάθαμε από τον κ. Αντώνη, μέχρι σήμερα το σωματείο άλλαξε 5-6 σημεία μέσα στη Λεμεσό -αρχικά βρισκόταν απέναντι από τη Β’ αστική σχολή, αργότερα πήγε στα φώτα του Café Paris, ενώ από το 2000 βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι ο Άρης Λεμεσού ήταν υποψήφιο εστιατόριο στα Cyprus Eating Awards για αρκετές χρονιές.
Ο κύριος Αντώνης λοιπόν, αποχαιρέτησε το θρυλικό χώρο του σωματείου και ετοιμάζεται να πάει πλέον και επίσημα για... ξεκούραση. Η επιχείρηση, άλλαξε χέρια, το κτήριο πήρε το πράσινο φως για full ανακαίνιση, και οι νέοι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να "στεγάσουν" εκεί τα όνειρά τους, δημιουργώντας ένα νέο γαστρονομικό concept, διαφορετικό και πρωτότυπο για τα δεδομένα της περιοχής, κρατώντας ωστόσο την αίγλη του "Άρη".
Η ουσία είναι πως ό,τι και να προκύψει για την επόμενη μέρα, θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που έμαθε τόσος και τόσος κόσμος, ωστόσο είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι οι νέοι ιδιοκτήτες σκοτεύουν να επαναφέρουν την παλιά δόξα του σωματείου, να δώσουν ξανά ζωή και να μας προσφέρουν καλό φαγητό!
*Αξίζει, τέλος, να ειπωθεί ότι οι επιχειρήσεις της πλατείας (Μαντάμ, Στα Ούζα μας, Οινέας, Μέλισσα, Η γωνιά του Πεπέ), βρίσκονται πλέον όλες ξανά σε λειτουργία, υποδεχόμενες το κοινό τους σε μία -υπό ανέγερση ακόμα- πλατεία, με πολλές δυσκολίες, πλην όμως με καλή διάθεση και ακόμα καλύτερο φαγητό!
Σχετικά
Η Ice Cream Week του Colors Café επιστρέφει με άρωμα Κύπρου
To Ice Cream Week του Colors Café σάς προσκαλεί να γευτείτε την Κύπρο αλλιώς, μέσα από δημιουργίες που συνδυάζουν παράδοση, φαντασία και καλοκαιρινή διάθεση!
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase
Burger Nights με ζουμερά burgers και καλοκαιρινά cocktails, στον «μυστικό κήπο» της Λευκωσίας
Το απόλυτο σημείο συνάντησης για φαγητό και ποτό
10 ταράτσες, κήποι και αυλές στη Λευκωσία, για νόστιμο summer in the city
Οι τοποθεσίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για απόδραση από τη ζέστη, νοστιμιά και δροσιά
Στα 7 Κλειδιά αφιερώνουν μια βραδιά στα πορτοκαλί κρασιά της Κύπρου
Εδώ θα ανακαλύψεις και θα δοκιμάσεις επιλεγμένες ετικέτες τοπικών πορτοκαλί κρασιών
Μία ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, που αξίζει να ανακαλύψεις
Εδώ θα απολαύσεις το γεύμα σου με φόντο το απέραντο γαλάζιο
food is life: δοκιμάσαμε το νέο καλοκαιρινό μενού των wagamama και αυτά είναι τα πιάτα που ξεχωρίσαμε
Mε δροσερές επιλογές, έντονα αρώματα και πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην άνεση του comfort food και τη φρεσκάδα που ζητά η εποχή
Yakitori by the Pool: Η πιο ατμοσφαιρική γαστρονομική βραδιά του καλοκαιριού
Tο O’Shin του Elysium προσκαλεί τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας σε μια βραδιά όπου η φωτιά, η τεχνική και η γεύση γίνονται ένα
Ένα υπέροχος κήπος, δύο σεφ, μία κορυφαία εμπειρία
Το Four Hands Dinner στο Ristorante Bacco μετέτρεψε ένα καλοκαιρινό βράδυ σε εμπειρία αισθήσεων