Το ΤΕΠΑΚ φιλοξενεί την εκδήλωση «Κυπριακά Σπίρτα Αφροδίτης»

Την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) φιλοξενεί την εκδήλωση με τίτλο Κυπριακά Σπίρτα Αφροδίτης με έναυσμα την ποίηση του Ηλία Κωνσταντίνου (1957-1995). Την εκδήλωση επιμελείται η ομάδα CEL σε συνεργασία με τον Δρ Γαβριήλ Κουρέα, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ και επικεφαλής του προγράμματος Queer Arts of the Eastern Mediterranean.

Ο πρόωρος θάνατος του Κωνσταντίνου από AIDS, o ερωτισμός στην ποίησή του και η ασυμβίβαστη πολιτική του σκέψη έχουν αναγνωριστεί ως λόγοι που το έργο του δεν έγινε ευρύτερα γνωστό. Η εκδήλωση δανείζεται τίτλο ποιήματος του Κωνσταντίνου από τη συλλογή Αρσενικός Χαλκός (Θεμέλιο, 1984) και επιδιώκει να συνεχίσει τη συζήτηση γύρω από την κριτική υποδοχή του ποιητή εγείροντας ερωτήματα γύρω από θέματα ορατότητας των κουίρ (queer) ατόμων και της δημιουργικής τους παραγωγής. 

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Παντελής Γεωργίου, ο Δρ Σταύρος Σταύρου Καραγιάννης και ο Αναστάσσης Πισσούριος. Ανάγνωση ποιημάτων, Δημήτρης Χειμώνας. Βιντεοπροβολή, Πόλυς Πεσλίκας.  O Καθηγητής Δρ Κωνσταντίνος Φελλάς, Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα παρουσιάσει την έρευνα της οποίας ηγήθηκε με τίτλο «Ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στην Κύπρο».

Στην εκδήλωση θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διεξαγωγής τεστ ταχείας ανίχνευσης HIV. Σε συνεργασία με το Κ.Υ.Φ.Α (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV/AIDS) - www.kyfahivcenter.com

Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από την έκδοση Κυπριακά Σπίρτα Αφροδίτης σε επιμέλεια CEL και Δρ Γαβριήλ Κουρέα με ποιήματα δημιουργών που πειραματίζονται σήμερα με τον ποιητικό λόγο. 

CEL είναι ο Χρήστος Κυριακίδης, η Έλενα Πάρπα και ο Λεόντιος Τουμπουρής. Η ομάδα συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και ασχολείται με τη διερεύνηση κουίρ εκφάνσεων στο κυπριακό τοπίο. 

Στην εκδήλωση θα τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα προστασίας έναντι της νόσου Covid-19. Είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 
Διάρκεια: 2 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες: gavriel.koureas@cut.ac.cy

>> 1η Δεκεμβρίου 2021, 19:30, ΤΕΠΑΚ, Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, Αμφιθέατρο 1, Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία, Λεμεσός. 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28