Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2025
Το δημοφιλές και επιτυχημένο franchise της DreamWorks επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε μία live-action εκδοχή. Ο Dean DeBlois, ο σκηνοθέτης της αυθεντικής animated τριλογίας, επιστρέφει στο τιμόνι της δημιουργίας, υπογράφοντας σενάριο και σκηνοθεσία, με στόχο να μεταφέρει τη μαγεία της πρωτότυπης ιστορίας σε ρεαλιστικό περιβάλλον.
Στο δύσβατο νησί του Μπερκ, όπου οι Βίκινγκ και οι δράκοι ήταν άσπονδοι εχθροί για γενιές, ο Ψάρης ξεχωρίζει. Ο ευρηματικός αλλά παραμελημένος γιος του αρχηγού Στωικού του Μεγάλου, αψηφά αιώνες παράδοσης όταν γίνεται φίλος με τον Φαφούτη, έναν φοβερό δράκο του είδους Οργή της Νύχτας. Ο απίθανος δεσμός τους αποκαλύπτει την αληθινή φύση των δράκων, αμφισβητώντας τα θεμέλια της κοινωνίας των Βίκινγκ. Μαζί, πρέπει να βρουν τη λεπτή ισορροπία προς την ειρήνη, υπερβαίνοντας τα όρια των κόσμων τους και επαναπροσδιορίζοντας τι σημαίνει να είσαι ήρωας και ηγέτης.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τον Mason Thames ως Ψάρη, και τη Nico Parker ως Άστριντ. Ο Gerard Butler επιστρέφει στον ρόλο του Στωικού, ενώ ο Nick Frost θα ενσαρκώσει τον αγαπημένο χαρακτήρα Gobber. Η ταινία γυρίστηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, με εντυπωσιακά σκηνικά και χρήση προηγμένης τεχνολογίας CGI για τους δράκους, ώστε να διατηρηθεί η μαγεία και το συναίσθημα του animation.
Με την υπογραφή της Universal Pictures και της DreamWorks, η live-action εκδοχή φιλοδοξεί να αγγίξει τις καρδιές παλιών και νέων θεατών, διατηρώντας την ουσία της πρωτότυπης ιστορίας αλλά με μια πιο ώριμη και ρεαλιστική οπτική.
Η ταίνία "How to Train Your Dragon" θα προβληθεί τόσο στα αγγλικά, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Πρεμιέρα: 12 Ιουνίου. Διάρκεια: 125'.
Σχετικά
Προβολή της ταινίας "Jack Strong"
Ειδική προβολή της αναγνωρισμένης πολωνικής ταινίας στο Pantheon στη Λευκωσία
Oasis: Don't Look Back in Anger
Tο ντοκιμαντέρ καταγράφει τη θριαμβευτική περιοδεία επανένωσης των Liam και Noel Gallagher, Oasis Live ‘25
By Any Means
Μια σκοτεινή ιστορία από την Αμερική του ’60, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα
Η ταινία “L'Étranger” επιστρέφει με νέες προβολές
Το κλασικό αριστούργημα «Ο Ξένος» του Αλμπέρ Καμύ από τον François Ozon, ξανά στο Pantheon
Pinocchio: Unstrung
Ο Πινόκιο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά, στην πιο... τρομακτική του εκδοχή!
Late Fame
Μια μελαγχολική και απρόσμενα αστεία ιστορία για την τέχνη και τις δεύτερες ευκαιρίες
The End of Oak Street
Anne Hathaway και Ewan McGregor τα βάζουν με... δεινοσαύρους, στη μεγαλύτερη έκπληξη του καλοκαιριού!
The Dog Stars
Post-apocalyptic sci-fi δράμα από τον μετρ του είδους Ridley Scott με πρωταγωνιστή τον Jacob Elordi
Ice Cream Man
Μια ειδυλλιακή καλοκαιρινή πόλη βυθίζεται στην τρέλα όταν ένας παγωτατζής σερβίρει στα παιδιά γλυκές λιχουδιές με τρομακτικά αποτελέσματα
One Night Only
Τι θα γινόταν αν η πιο έκρυθμη νύχτα της ζωής σου αποδεικνυόταν τελικά η καλύτερη που σου έχει συμβεί;