Το σημείο θέας “Γεροκαμίνα” είναι από τα ωραιότερα σημεία του νησιού

Οι διαδρομές στην ορεινή Κύπρο προσφέρουν πάντοτε την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να ρεμβάσει και να απολαύσει από ψηλά το τοπίο. Λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο της θέας ως βασικού στοιχείου αναψυχής, αλλά και τη ζήτηση που υπάρχει για αυτήν την κατηγορία δασικής αναψυχής, το Τμήμα Δασών έχει επιλέξει αρκετές θέσεις, τις οποίες έχει διαμορφώσει κατάλληλα (με κιόσκια, καθίσματα, πληροφοριακό υλικό, χώρους στάθμευσης κ.λπ.) ώστε να εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή παραμονή στον χώρο και να αποτελούν έναν ευχάριστο σταθμό για τον ταξιδιώτη.

Ένα μάλιστα από τα διάφορα σημεία θέας που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Δασών και από τα ωραιότερα, θα συμπληρώναμε εμείς, είναι και το σημείο θέας “Γεροκομίνας. Το σημείο αυτό βρίσκεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους, στο 6ο χιλιόμετρο του δρόμου Πλατρών-Τροόδους σε υψόμετρο 1470 μέτρα, δυτικά της κορυφής του Ολύμπου και δεσπόζει του Κρυού ποταμού και του κόλπου του Ακρωτηρίου. Το σημείο αναβαθμίστηκε μέσω του έργου Geostars.

Από εδώ μπορεί ο επισκέπτης να δει την Αλυκή Ακρωτηρίου, το ακρωτήριο “Γάτα”, το ακρωτήριο “Ζευγάρι”, το λιμάνι Λεμεσού, το φράγμα Κούρη, και μικρό μέρος της πόλης Λεμεσού.

Το σημείο θέας βρίσκεται στη μικτή ζώνη τραχείας και μαύρης πεύκης. Άλλα είδη που μπορεί να συναντήσει ο επσικέπτης στην περιοχή είναι το κέδρο, η λατζιά, η σεκβόια, η αγριοδάφνη, το ρασιή, ο βάτος και η συσταριά.

Το σημείο αυτό είναι από τις ωραιότερες στάσεις που μπορεί να κάνει κανείς καθ’ οδόν, από και προς το Τρόοδος. Γι' αυτό και αξίζει να το ανακαλύψεις! 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28