Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2025
Σήμερα, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στα ορεινά ωστόσο μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.
Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και αύριο, ενώ κατά διαστήματα οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής ψηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και αύριο, ενώ κατά διαστήματα οι συγκεντρώσεις της θα είναι αυξημένες.
Σήμερα, ο καιρός στις πλείστες περιοχές του νησιού θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στα ορεινά ωστόσο μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα στραφούν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα, στις πλείστες περιοχές του νησιού ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις. Στα ορεινά ωστόσο μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Τη Δευτέρα το απόγευμα, το πεδίο των ανέμων, ιδιαίτερα στα παράλια, θα είναι ενισχυμένο.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ κατά το μεσημέρι και μετά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά και το εσωτερικό.
Η θερμοκρασία την Κυριακή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο σταδιακά μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να βρεθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και... χαλάζι - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού