Nightlife & Music , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Και ο Afrojack είναι Super!

Ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους DJs παγκοσμίως, παίζει δυνατά πλέον στον Super FM

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2014

Με την προσθήκη του Afrojack στο πρόγραμμα του Super FM, στον πρώτο μουσικό σταθμό της Κύπρου έχουν πλέον συγκεντρωθεί τα δυνατότερα ονόματα της παγκόσμιας EDM, καθιστώντας τον πρωτοπόρο και σε αυτό το πολύ δημοφιλές -ιδιαίτερα στους νέους- μουσικό κομμάτι.

Who is Who

Ο 26χρονος Ολλανδός DJ και παραγωγός Nick van de Wall, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είναι ένα από τα σημερινά σύμβολα της ηλεκτρονικής σκηνής. Έχει στην κατοχή του 2 βραβεία Grammy, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται ανελλιπώς στο top 10 του poll του "DJ Mag". Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα pop ονόματα όπως την Beyonce, τη Madonna, τη Leona Lewis και τον Pitbull -έχει κάνει και remix στο θρυλικό "Bad" του Michael Jackson-, καθώς και με συναδέλφους του όπως ο David Guetta. "Ήμουν πολύ τυχερός να συνεργαστώ με τον David", δηλώνει. "Μέσα στο 2009 ήταν το μεγάλο μου break. Ήταν λες και δούλευα με το μεγάλο μου αδερφό! Συνεχώς προσπαθούσε να κάνει νέα πράγματα και πρωτοποριακά!".

Ποια η διαφορά του να δουλεύεις με pioneer DJs και με τεράστια pop ονόματα;

To vocal κομμάτι κάνει τη διαφορά. Με τους DJs μιλάμε την ίδια γλώσσα, ενώ ένα pop ή ροκ ακόμη κομμάτι, πρέπει να το κτίσεις διαφορετικά.

The Breakthrough

Έκανε το μεγάλο breakthrough το 2011 με το κομμάτι "Take over control", ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και το δικό του δισκογραφικό label, τη "Wall Recordings". "Η Wall Recordings ήταν μια φυσική εξέλιξη μετά το κομμάτι",  παραδέχεται. "Θέλω να στηρίξω κι άλλους καλλιτέχνες δίνοντάς τους την ευκαιρία να κυκλοφορούν κομμάτια τους και φέρνοντάς τους στα tours μου σαν support acts". Στην πορεία ήρθαν κομμάτια όπως το "Give me everything", με πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα, το "Run the world", ενώ το κομμάτι του "Rock the house" έπιασε κορυφή στο Beatport σε μόλις 3 ημέρες. Παράλληλα, είναι headline όνομα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής όπως το Electric Daisy, το Tomorrowland, το Ultra Music Festival και το Coachella. Τεράστια κατορθώματα για κάποιον μόλις στα 26 του!

"Μέχρι τώρα, είμαι περήφανος που μπορώ να παίζω μουσική σε όλο τον κόσμο. Έχω ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα pop ονόματα, ενώ σημαντική στιγμή για μένα ήταν όταν έπαιξα στο ULTRA MUSIC Festival. Κάθε μέρα της ζωής μου είναι μια νέα πρόκληση και θέλω η ζωή μου να είναι καθημερινά μια μεγάλη έκπληξη", δηλώνει.

Η συνέχεια

Το 2013 κυκλοφορεί το single "The spark", επαναπροσδιορίζοντας και λίγο τον ήχο του. "Τώρα ακούω αρκετά και διαφορετικά μουσικά genres και προσπαθώ να δημιουργήσω κομμάτια που να αντανακλούν τα καλύτερα στοιχεία αυτών των επιρροών. Πλέον τα κομμάτια μου διαφέρουν αρκετά το ένα από το άλλο". Ταυτόχρονα, γυρίζει και το δικό του ντοκιμαντέρ "March of Afrojack". Φέτος σπάει ταμεία με το single "Ten feet tall" ενώ είναι και το πρόσωπο της διάσημης εταιρείας μόδας "G-star Raw".

Πώς βλέπει ο ίδιος τη house μουσική σε 5 χρόνια;

"Θα κυριαρχήσει τον κόσμο (γέλια). Δεν ξέρω ακόμη. Σε 5 χρόνια και η ροκ μουσική θα βασίζεται σε ηλεκτρονικά στοιχεία, το ίδιο και η hip hop. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να υπάρχει κλιμακωτή εξέλιξη και βελτίωση. Φυσικά και η house θα είναι καλύτερη, ενώ και η club σκηνή θα ενδυναμωθεί και θα γίνει ακόμη πιο in".

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close