Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2025
Ο Οργανισμός Λάρνακα 2030, θέλοντας να αναδείξει τα γυναικεία αφηγήματα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής μεσογείου, με χαρά υποδέχεται την ομάδα ΣΕΖΟΝ Γυναίκες στην πόλη μας με το θεατρικό αναλόγιο ΔΙΔΩ/ΕΛΙΣΣΑ ή μια περιπλανώμενη ιστορία που στόχο έχει την προβολή περιθωριοποιημένων αφηγήσεων που ανήκουν σε γυναίκες και η αναθεώρηση, μέσα από τον φακό του φύλου, των αφηγημάτων που θεωρούνται κλασικά και πανανθρώπινα. Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπλάνηση στις ιστορίες που μας καθορίζουν, μια αναζήτηση των ιστοριών που χάθηκαν.
Το έργο φέρνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή την άγνωστη ιστορία της Διδώς, ή Ελίσσας, της θρυλικής πριγκίπισσας από την Τύρο, που ίδρυσε την Καρχηδόνα. Οι ιστορίες που μοιραζόμαστε μας ενώνουν, μας διαμορφώνουν αλλά μπορεί και να μας παγιδέψουν μέσα σε αόρατα τείχη. Κάποιες καταλήγουν στο περιθώριο, μαζί με τους πολιτισμούς που τις γέννησαν.
>> Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαΐου, Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας, 20:30.
Εισιτήρια ΕΔΩ
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας
10 Μαΐου - 11 Μαΐου 2025
Σχετικά
«Φροστ/Νίξον»: Μια συνέντευξη που έγραψε ιστορία γίνεται θεατρική μονομαχία στον ΘΟΚ
Ο Βαρνάβας Κυριαζής και ο Γιώργος Αναγιωτός αναμετρώνται στο πολιτικό δράμα του Πήτερ Μόργκαν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, από τις 7 Νοεμβρίου
Η «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν έρχεται στο Θέατρο Ένα
Το ψυχολογικό δράμα για την ελευθερία, την επιθυμία και τις κοινωνικές προσδοκίες κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.
Τέσσερις ηθοποιοί, πάνω από 100 ρόλοι και ένα μυστήριο: Έρχονται τα «39 Steps»
Το Θέατρο Λέξη παρουσιάζει την κωμωδία μυστηρίου του Patrick Barlow, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, από τις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Δέντρο.
Το «ALL OF IT» συνεχίζεται με 7 επιπλέον παραστάσεις μετά τα sold out στο Κτήριον 53
Ο μονόλογος που ακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση έως τον οριστικό αποχωρισμό επιστρέφει στο Κτήριον 53, με νέες ημερομηνίες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση - η θρυλική "Λωξάντρα" σε ηλικία 89 ετών
Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια
The One MOM Show: Η μοναδική Κρίσταλ, ανεβαίνει στη σκηνή για ένα stand up comedy show αφερωμένο στις μαμάδες
Μια βραδιά γεμάτη γέλιο, αυτοσαρκασμό και αλήθειες που πονάνε — αλλά όταν τις ακούς από μικρόφωνο, γελάς!
Amalia melancholia: Μια γυναίκα στη γυάλινη προθήκη της Ιστορίας
Η Ζωή Χατζηαντωνίου μετατρέπει την ιστορία της βασίλισσας Αμαλίας σε μια συγκλονιστική σκηνική μελέτη για το γυναικείο σώμα, την επιβεβλημένη μητρότητα και την ανάγκη να ανήκεις κάπου. Με εξαιρετικές ερμηνείες από την Έμιλυ Κολιανδρή και τη Ρίτα Λυτού.
Το «Έλα στη θέση μου» επιστρέφει στο Artos House
Η ομάδα Teatro Angelico – Αόρατη Σκηνή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση για τις σχέσεις, τις επιλογές και τη δύναμη της ενσυναίσθησης
«Μια Κύπρος Παραμύθκια»: Τρία κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη νέα παράσταση του Piccolo
Πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον για μια οικογενειακή παράσταση με χιούμορ, μουσική και ιστορίες από την κυπριακή παράδοση.
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία