Ο Δημήτρης Φανής τραγουδά Τσιτσάνη

Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι ο μεγαλύτερος συνθέτης της λαϊκής μας μουσικής και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Ελλάδας του 20ου αιώνα. 

Στον Βασίλη Τσιτσάνη, οφείλεται ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του ρεμπέτικου σε κάτι βαθύτερο, αμεσότερο και πιο εθνικό. 

Έζησε τις πιο δύσκολες εποχές του ελληνισμού στον προηγούμενο αιώνα και εξέφρασε με αριστοτεχνικό τρόπο όλες τις εκφάνσεις της εποχής εκείνης. Την κοινωνία με τις μεγάλες ταξικές διαφορές, τη φτώχεια και τα πλούτη, την κατοχή, τον εμφύλιο, τη ξενιτιά, τους έρωτες, τις ζήλιες και τις πάσης φύσεως προδοσίες. Δημιούργησε τραγούδια απαράμιλλης ομορφιάς και αμίμητης τέχνης. 

Η παράσταση κάνει ένα ταξίδι στο μουσικό σύμπαν που δημιούργησε ο γενάρχης του λαϊκού τραγουδιού.

Ο Δημήτρης Φανής, έχει επανειλημμένως αποδείξει, ότι είναι ένας στρατιώτης του πολιτισμού! Πιστός στις αξίες της τέχνης του, που με ευλάβεια υπηρετεί σχεδόν 30 χρόνια,  ανεβάζει την μουσική παράσταση «Το Σύμπαν του Τσιτσάνη».

Πρόκειται για μια υψηλών προδιαγραφών παράσταση, η οποία πραγματεύεται το πολύτιμο έργο του κορυφαίου λαϊκού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη. Είναι αφενός, μια καλλιτεχνική ενέργεια, που εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του Δημήτρη Φανή, για προβολή και αναβάθμιση του ποιοτικού τραγουδιού.  Αφετέρου είναι μια κατεξοχήν πολιτική πράξη, η οποία μέσα στους χαλεπούς καιρούς που διέρχεται ευρύτερα ο καλλιτεχνικός χώρος, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, πως ο πολιτισμός είναι η ανάσα της κοινωνίας, είναι ζωή!   

Με αφορμή λοιπόν το έργο του μεγάλου δασκάλου του, ο κύπριος καλλιτέχνης συνεργάζεται με τον φίλο του, καταξιωμένο μουσικό Νεοκλή Νεοφυτίδη. Επιστρατεύουν μια μεγάλη ομάδα Κυπρίων μουσικών, μια 14μελή μικτή ορχήστρα, αποτελούμενη από συμφωνικά και λαϊκά όργανα και κάνουν μια εξερεύνηση στο απέραντο σύμπαν του σπουδαίου συνθέτη. Στην προσπάθεια αυτή συμπράττει το φωνητικό σχήμα Sinfonia Magistrale της Ρούλας Τυρίμου. 

“Το Σύμπαν Του Τσιτσάνη ” με σολίστ τον Δημήτρη Φανή
Ενορχήστρωση/ Διεύθυνση Ορχήστρας: ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ
Συμμετοχή: SINFONIA MAGISTRALE

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΤΣΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:30ΜΜ
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 ΕΥΡΩ

Προπώληση Εισιτηρίων :  SOLD OUT Tickets, Καταστήματα Stephanis σε όλες τις πόλεις

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΦΑΝΟΙ ΘΥΕΛΛΗΣ Παραγωγές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 99650187

Δημοτικό Θέατρο Λατσιών title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά, Λευκωσία
Διαθέσιμο Parking

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31