Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2025
Το Nicosia Book Fest, ως η κορυφαία διοργάνωση αφιερωμένη στο βιβλίο στην Κύπρο, ενώνει τη φωνή του με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστεί την αξία του βιβλίου, της ανάγνωσης, της γνώσης. Σε μια εποχή ταχύτητας και ψηφιακής υπερφόρτωσης, το βιβλίο παραμένει πηγή έμπνευσης, κριτικής σκέψης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένας χώρος ελευθερίας, όπου οι λέξεις, βιώνονται, μας αλλάζουν και μας συνδέουν.
Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι το Nicosia Book Fest 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 10–12 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία. Φέτος, το φεστιβάλ συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, και ετοιμάζουμε μια επετειακή διοργάνωση αντάξια της διαδρομής του, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.
Τιμώμενη χώρα στο φετινό φεστιβάλ θα είναι η Γαλλία. Από την ποιητική ιδιοφυΐα του Σαρλ Μποντλέρ, το φιλοσοφικό βάθος του Αλμπέρ Καμύ και τις μαγευτικές αφηγήσεις του Μαρσέλ Προυστ, από τον Βίκτωρ Ουγκώ και τον Γκουστάβ Φλομπέρ μέχρι τους υπαρξιακούς στοχασμούς του Ζαν-Πωλ Σαρτρ και της Σιμόν ντε Μποβουάρ, η γαλλική λογοτεχνία αποτελεί εδώ και πολύ καιρό φάρο σκέψης, επανάστασης και καλλιτεχνικής λάμψης! Σήμερα, σύγχρονοι Γάλλοι συγγραφείς όπως ο Mathias Enard, η Annie Ernaux (νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022!), ο Michel Houellebecq, η Leïla Slimani και πολλοί άλλοι συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια, διασφαλίζοντας ότι η γαλλική λογοτεχνία παραμένει το ίδιο επιδραστική και προκλητική για σκέψη όσο ποτέ.
Το βιβλίο είναι το πιο αθόρυβο όπλο ενάντια στη λήθη και την αδικία. Είναι η φωνή εκείνων που τόλμησαν να σκεφτούν, να γράψουν, να μεταδώσουν. Ας το κρατήσουμε ζωντανό. Ας το διαβάσουμε. Ας το μοιραστούμε.
www.nicosiabookfest.com

Σχετικά

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Καθημερινές γεμάτες με θερινό κινηματογράφο, φεστιβάλ και αγαπημένους τραγουδιστές

REWIND 2: Ο Λούης Πατσαλίδης και η παρεά του επιστρέφουν για ένα νοσταλγικό party του καλοκαιριού
Με τραγούδια που μας μεγάλωσαν, ήχους που μας ταξιδεύουν, και ρυθμούς που θα μας ξεσηκώσουν

Φέτος γιορτάζουμε το Γλυτζιστό αλλιώς... με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη
Έρχεται για πρώτη φορά μία μουσική βραδιά γλυτζιστού με κρασί και χορό

38 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, φαγητό, δραστηριότητες και φεστιβάλ

Καλοκαίρι στη Λεμεσό: Ένας ολόκληρος μήνας με 15 δωρεάν εκδηλώσεις «Δίπλα στο κύμα»
Η Λεμεσός θα φιλοξενήσει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά θερινών εκδηλώσεων με επίκεντρο το θεατράκι του Μόλου

Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου
Έναρξη του νέου θεσμού με τη συναυλία «Έρωτας Ταξιδευτής» την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Πάρκο Τάκη Ζεμπύλα

Summer on Ice: Το event που θα σε πάει για διασκέδαση στο χωριό!
Street food, live μουσική, παγωμένες μπίρες και.... άκρως καλοκαιρινή διάθεση!

Παίζει πάρτι στο Βουνί (όλο το καλοκαίρι)
Το χωριό ανακοίνωσε το πρόγραμμά του με τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις

Dancing Roots στην πλατεία Τρόοδους
Mια βιωματική και διαπολιτισμική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των παιδιών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Παιδικού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών
Glowmorous και με το παραπάνω: Μια βραδιά λάμψης και συγκίνησης στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!