Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2025
Το Nicosia Book Fest, ως η κορυφαία διοργάνωση αφιερωμένη στο βιβλίο στην Κύπρο, ενώνει τη φωνή του με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να υπερασπιστεί την αξία του βιβλίου, της ανάγνωσης, της γνώσης. Σε μια εποχή ταχύτητας και ψηφιακής υπερφόρτωσης, το βιβλίο παραμένει πηγή έμπνευσης, κριτικής σκέψης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένας χώρος ελευθερίας, όπου οι λέξεις, βιώνονται, μας αλλάζουν και μας συνδέουν.
Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά ότι το Nicosia Book Fest 2025 θα πραγματοποιηθεί στις 10–12 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Ακρόπολης στη Λευκωσία. Φέτος, το φεστιβάλ συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, και ετοιμάζουμε μια επετειακή διοργάνωση αντάξια της διαδρομής του, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.
Τιμώμενη χώρα στο φετινό φεστιβάλ θα είναι η Γαλλία. Από την ποιητική ιδιοφυΐα του Σαρλ Μποντλέρ, το φιλοσοφικό βάθος του Αλμπέρ Καμύ και τις μαγευτικές αφηγήσεις του Μαρσέλ Προυστ, από τον Βίκτωρ Ουγκώ και τον Γκουστάβ Φλομπέρ μέχρι τους υπαρξιακούς στοχασμούς του Ζαν-Πωλ Σαρτρ και της Σιμόν ντε Μποβουάρ, η γαλλική λογοτεχνία αποτελεί εδώ και πολύ καιρό φάρο σκέψης, επανάστασης και καλλιτεχνικής λάμψης! Σήμερα, σύγχρονοι Γάλλοι συγγραφείς όπως ο Mathias Enard, η Annie Ernaux (νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022!), ο Michel Houellebecq, η Leïla Slimani και πολλοί άλλοι συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια, διασφαλίζοντας ότι η γαλλική λογοτεχνία παραμένει το ίδιο επιδραστική και προκλητική για σκέψη όσο ποτέ.
Το βιβλίο είναι το πιο αθόρυβο όπλο ενάντια στη λήθη και την αδικία. Είναι η φωνή εκείνων που τόλμησαν να σκεφτούν, να γράψουν, να μεταδώσουν. Ας το κρατήσουμε ζωντανό. Ας το διαβάσουμε. Ας το μοιραστούμε.
www.nicosiabookfest.com
Σχετικά
«Two Stories One Table»: Ελληνικές και Κυπριακές Γεύσεις Συναντιούνται στο Mare Paphos αυτό το Σάββατο
Μια βραδιά με ξεχωριστές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.
«Φως στη Ζωή»: Πορεία ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία στη Λευκωσία
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Δημαρχείο Λευκωσίας θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χρώμα ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία
Ο πιο «πλούσιος» Οκτώβριος θα συμβεί στo Θέατρο Ριάλτο
Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε
Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη γυναίκα του Πόντου έρχεται στην Πάφο
Μουσική, χορός και λόγος φωτίζουν τη δύναμη και την αξιοπρέπεια της γυναίκας που κράτησε ζωντανές τη μνήμη και την παράδοση
Το «The Corridor» του Φώτη Νικολάου έρχεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Μια ποιητική παράσταση σύγχρονου χορού για το πένθος, τη μνήμη, την ταυτότητα και τη δύναμη της τέχνης να μεταμορφώνει την απώλεια σε συλλογική εμπειρία
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λακατάμειας επιστρέφει και αναζητά καλλιτέχνες
Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στο εορταστικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου
Week Agenda: 25 υπέροχα πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, κινηματογράφος, συναυλίες, φεστιβάλ και ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες γεμίζουν την ατζέντα των επόμενων ημερών
Η «Οδός Χριστουγέννων» επιστρέφει στη Λεμεσό για ένα γιορτινό διήμερο
Χριστουγεννιάτικο παζαράκι, μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις
Αυτόν τον Οκτώβριο, το Cyberness αφήνει για λίγο την πόλη και πηγαίνει… West
Το Cyberness μετατρέπει το Kolla σε Wild West για ένα διήμερο
Ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος παρουσιάζει στη Λευκωσία την «Πρόσληψη Τροφής»
Μια ανοιχτή συζήτηση για τη δεκαετία του 1980, τις εκλεκτικές συγγένειες και την προσωπική του διαδρομή στη γραφή, στη γιορτή και στο πένθος.
Weekend Agenda: 40 υπέροχες προτάσεις εξόδου για να περάσεις όμορφα αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ στα χωριά, συναυλίες, θέατρο, χορός και ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες γεμίζουν την ατζέντα 18–20 Σεπτεμβρίου.
Αντίκες, βινύλια, κοσμήματα και vintage θησαυροί σε ένα μεγάλο market
Το Grand Antiques & Vintage Market επιστρέφει για 4η φορά στον Στρόβολο