25 November-1 December 2021
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Last Night in Soho

Ψυχολογικό θρίλερ με τουςAnya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie και Matt Smith

Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2021

Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που έχει πάθος με το σχέδιο μόδας και που αποκτά μυστηριωδώς την ικανότητα να ταξιδέψει στο χρόνο και να βρεθεί στην καρδιά της δεκαετίας του 1960 στο Λονδίνο. Εκεί, συναντά το απρόσμενο είδωλο με το οποίο θα πάθει εμμονή, μια εκθαμβωτικά γοητευτική pop τραγουδίστρια που κάνει τα πρώτα της βήματα στα καταγώγια του περιβόητου "swinging London". Όμως, το υποσχόμενο Λονδίνο της δεκαετίας του ‘60 θα αποδειχθεί ότι δεν είναι ο παράδεισος που φαίνεται με την πρώτη ματιά και ο ψυχικός της κόσμος θα αρχίσει να καταρρέει με συνταρακτικές συνέπειες…

Με το "Last Night in Soho" ο Edgar Wright,  ένας από τους πιο ευφάνταστους βρετανούς δημιουργούς της γενιάς του, μεταφέρει πειστικά την πυρετώδη ανησυχία για το άγνωστο που καραδοκεί στα όνειρα και τις φαντασιώσεις με αμφίδρομα νοηματικά περάσματα. Ισορροπεί στιλιζαρισμένα ανάμεσα στη γοητεία των χρωμάτων και της μουσικής και στα ξεσπάσματα έντασης και πανικού, κρατώντας την ιστορία του στη κόψη του διφορούμενου.

Δίπλα στην ολοένα ανερχόμενη Anya Taylor-Joy ("The Queen’s Gambit"), την χαρισματική Thomasin McKenzie ("Jojo Rabbit") που παίρνει στους ώμους της το φιλμ και τον Matt Smith ("The Crown"), ο σκηνοθέτης κάνει έναν συγκινητικό φόρο τιμής στο σινεμά που αγαπάει, τοποθετώντας τρεις εμβληματικές μορφές του Βρετανικού κινηματογράφου, σε κεντρικούς ρόλους: την Diana Rigg, την Rita Tushingham και τον Terence Stamp.

Το "Last Night in Soho", είναι ένα ερωτικό γράμμα σε μια περασμένη εποχή, που αναδεικνύει τους μύθους και την κληρονομιά της pop κουλτούρας. Ταυτόχρονα, είναι και μια προειδοποίηση για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η νοσταλγία και για τους κρυμμένους σκελετούς και τα φαντάσματα που έχει κάθε εποχή, όσο φωταγωγημένη και να είναι.

 

 

Καθ 22.30

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close