Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2025
Η άνοιξη έχει έρθει και ο καιρός είναι ό,τι πρέπει για ταξίδια και εκδρομές. Ο Guardian έφτιαξε μια λίστα με πέντε από τους καλύτερους ανοιξιάτικους προορισμούς στην Ευρώπη, από τη Βαλτική έως τον Βόσπορο, βάζοντας ανάμεσά τους ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Ιονίου. Η επιλογή της βρετανική εφημερίδας δεν είναι άλλη από τη Λευκάδα, το «στεριανό» νησί που είναι προικισμένο με εντυπωσιακά τοπία και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.
O Guardian «ψηφίζει» Λευκάδα για την άνοιξη
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η Λευκάδα είναι απολαυστική για όλες τις αισθήσεις με τα χρώματα και τα αρώματά της. Ειδικά την άνοιξη τα χρώματά της είναι πλούσια, οι λόφοι καταπράσινοι και οι θάλασσες καταγάλανες. Πάνω στα βουνά οι κατακόκκινες παπαρούνες καλύπτουν τις πεδιάδες. Ενώ η Λευκάδα είναι νησί, η πρόσβαση είναι εύκολη και χωρίς πλοίο, αφού συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια μικρή γέφυρα.
«Την άνοιξη στη Λευκάδα, η γη πραγματικά τραγουδάει», υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Guardian, ενώ σημαντική αναφορά γίνεται στις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στο νησί. Το γραφικό χωριό Εγκλουβή είναι ιδανικό για πεζοπορία, αλλά και σε όλο το νησί οι ντόπιοι καθαρίζουν τα μονοπάτια. Στο δημοσίευμα τονίζεται πόσο καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη για περπάτημα σε διαδρομές με ανθισμένες αμυγδαλιές, αγριολούλουδα και μαργαρίτες, με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Μια όμορφη μέτρια προς δύσκολη διαδρομή είναι αυτή της Εγκλουβής- Καρυάς, που διαρκεί μερικές ώρες.
Η αναφορά στο φαγητό δεν λείπει από το άρθρο, με το χωριό της Εγκλουβής να ξεχωρίζει και πάλι: «Στην Εγκλουβή θα βρείτε την ταβέρνα Λιθανώφλι κάτω από τα σκιερά πλατάνια. Εδώ, είστε στη χώρα της φακής. Οι ντόπιοι είναι περήφανοι για την ιδιαίτερη ποικιλία τους, τη φακή Εγκλουβής, που καλλιεργείται από τους κατοίκους και η συγκομιδή γίνεται με το χέρι. Δοκιμάστε τη με σκόρδο, ρίγανη και παρθένο ελαιόλαδο».
Στη συνέχεια μιλά για τους βράχους και τα φαράγγια, αλλά και για το πευκόδασος της Λευκάδας και το λατομείο που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Ένα από τα εντυπωσιακά μέρη που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι το μικροσκοπικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με την εκπληκτική θέα 360 μοιρών. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο όμορφο χωριό του Σύβρου που εκτείνεται στην πλαγιά, με θέα προς τον κόλπο της Βασιλικής. «Εκτός από την αγροτική γοητεία, τις καλές ταβέρνες, το μουσείο ελιάς και την εγγύτητα σε εκπληκτικές παραλίες, είναι μια εξαιρετική βάση για περπάτημα», γράφει ο Guardian για το συγκεκριμένο χωριό.
Πηγή: travelgo.gr
Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.