Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2025
Με μια ανάρτηση που έκανε το Cyprus Pride στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Κύπρο.
Στην ανάρτησή της αναφέρει:
«Φέτος η Πορεία Υπερηφάνειας είναι πορεία διαμαρτυρίας και γιορτής.
Το φετινό Cyprus Pride αποτελεί άμεση απάντηση στην άνοδο της ακραίας πολιτικής και των νενοζαιστικών πρακτικών, της περιθωριοποίησης, της προπαγάνδας, της ακούσιας παραπληροφόρησης και εκούσιας παραπληροφόρησης και στους αυξανόμενους κινδύνους και τη βία που υπάρχουν στη σημερινή κοινωνία σε σχέση με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως μεταξύ άλλων του φύλου, της φυλής, του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.
Καθώς η ρητορική μίσους συνεχίζει να κλιμακώνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τα βίαια εγκλήματα κατά της περιθωριοποιημένης κοινότητάς μας, βαθαίνοντας περαιτέρω την καταπίεσή μας.
Αναγνωρίζοντας αυτές τις επείγουσες απειλές, το φετινό Cyprus Pride επιστρέφει στις ρίζες του ως πράξη διαμαρτυρίας και όχι αποκλειστικά ως γιορτή. Αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υπεράσπιση μιας κοινότητας που αντιμετωπίζει βαθύτατους κινδύνους».
Σχετικά
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!
Το Kolla γίνεται για δύο μέρες μια μικρή πόλη της Άγριας Δύσης
Περισσότερα από 150 τοπικά brands και δημιουργοί, street food, cocktails, μουσική και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στη Λεμεσό
Πού και πώς θα διασκεδάσεις την παραμονή της αργίας της 1ης Οκτωβρίου στην Κύπρο
Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς και πολλά ακόμη ονόματα γεμίζουν με μουσική τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου