Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2014
Ο herbalist Γιώργος Έλληνας, μαζί με τη σύζυγό του Έλενα ξεκίνησαν από χόμπι τη μελέτη και καλλιέργεια βοτάνων. Η αγάπη τους για την κυπριακή φύση και τον ευεργετικό αυτό φυτικό κόσμο, εξελίχθηκε σε πάθος και η δράση τους πλέον, είναι πολύπλευρη όσον αφορά στα βότανα της Κύπρου.
Από τη Λόφου με αγάπη!
Στο πανέμορφο χωριό Λόφου, στην ορεινή Λεμεσό, διατηρούν ένα όμορφο, παραδοσιακό κατάστημα, το "Herbs Are My WE στο οποίο διοργανώνουν, ολόχρονα, σεμινάρια και ομιλίες για όλα όσα αφορούν στο θαυμαστό κόσμο των βοτάνων. Προσφέρουν τσάι τοπικό, όπως άγρια ρίγανη και άγρια μέντα, διοργανώνουν, με οργανωμένα γκρουπ, περπάτημα στο μονοπάτι της φύσης και αναγνώριση διαφόρων βοτάνων, ενώ η περιδιάβαση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην πηγή του χωριού.
Στο μαγαζί τους, δε, έχουν συγκεντρωμένα και πωλούν διάφορα βότανα που παράγουν οι ίδιοι, καθώς επίσης και άλλα παραδοσιακά προϊόντα σε πολύ λογικές τιμές.
50 και βάλε!
Παράγουν και διαθέτουν πάνω από 50 είδη βοτάνων της Κύπρου έχοντας εξασφαλίσει όλες τις ειδικές άδειες συσκευασίας και διανομής. Σχεδόν το 95% των βοτάνων τους έχουν ειδική έγκριση ότι είναι βιολογικά από τη LACON.
Πρωτότυπα και πολύτιμα σεμινάρια
Ο Γιώργος και η Έλενα είναι τόσο παθιασμένοι με αυτό που κάνουν, που ακόμα και η ιστοσελίδα τους έχει το χαρακτηριστικό όνομα: Herbs Are My World! Πάρε μια γεύση για το τι διοργανώνουν και βάλε σημείωση να παρευρεθείς σε ένα από αυτά!
- Βαθιές αναπνοές (βιωματική εξάσκηση). Απελευθέρωση στατικού ηλεκτρισμού και ηλιοθεραπεία.
- Ρεφλεξολογία, καθαρισμός και φροντίδα του δέρματος.
- Βιωματική εξάσκηση για το πώς φτιάχνουμε σωστά τα τσάγια από βότανα.
- 50 θεραπευτικά βότανα, οι ιδιότητές τους, δείγματα των βοτάνων και πώς τα αναγνωρίζουμε.
- Βότανα και γυναίκες/Βότανα και άνδρες/ Βότανα και τα παιδιά μας/Τα βότανα σε συνδυασμό με τη διατροφή μας.
- Συνταγές υγιεινής διατροφής (πώς πρέπει να μαγειρεύουμε και διάφορα τρικ για να ελκύουμε τα παιδιά στην υγιεινή διατροφή).
- Μαθήματα υγιεινής διατροφής, από βοτανολογικής σκοπιάς. Τι πρέπει να τρώμε και τι απαγορεύεται, π.χ. άσπρη ζάχαρη, γάλα, κόκκινο κρέας.
- Γιατροσόφια (remedies). Φτιάξε το δικό σου σιρόπι του βήχα, την κρέμα δέρματος κ.ά.
Herbs Are My World (99617909/ www. herbsaremyworld.com) Λόφου, επ. Λεμεσού.
Σχετικά
Fun Day στο χωριό, δραστηριότητες, φαγητό και διασκέδαση
Μια μέρα αφιερωμένη σε μικρούς και μεγάλους
Μια παράσταση σύγχρονου χορού στη Λάρνακα με δωρεάν είσοδο για μαθητές χορού
Το Αμφίδρομο Χοροθέατρο παρουσιάζει το «Foggy, hanging on a dream» στη Λάρνακα
Ο Σταύρος Ξ. Πέτρου παρουσιάζει δημόσια performance art σε τέσσερις γλώσσες
Πέτρες, σχοινιά, σώμα και μικρόφωνο συνθέτουν ένα ζωντανό ποιητικό γεγονός
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)