Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2025
Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο στην Κύπρο, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ τοπικά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται από το Σάββατο.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ τοπικά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ στα νότια και στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα στα παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα νότια και στα ανατολικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός θα επικρατεί στα ψηλότερα ορεινά, ενώ πιθανόν να σχηματιστεί και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού και ημιορεινών.
Αύριο, ο καιρός στις πλείστες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά, νότια και ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα στα νότια, νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμένει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ στα νότια και στα ανατολικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να βρεθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό στην πλατεία Τροόδους και 2 εκατοστά στη Χιονίστρα.
Σχετικά
Voici La Mode: Νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με CEO τον Μιχάλη Αντωνιάδη
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη φιλοσοφία του Ομίλου: μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που εξελίσσεται διαρκώς
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σιακόλας, ιδρυτής του Ομίλου CTC
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας, Νίκος Σιακόλας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στην υγεία του
Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου
Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας»
Τα Lidl Better Living Days ξεκίνησαν με επιτυχία από τον Άγιο Δομέτιο
Η πρώτη στάση του καλοκαιρινού roadtrip ευεξίας της Lidl Κύπρου πρόσεφερε στο κοινό δωρεάν δράσεις για διατροφή, άσκηση, μαγειρική και ευεξία, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια στην Πάφο.
Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
Από την Ανταρκτική μέχρι τις Μαλδίβες, αυτοί οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών θα σας θα σας κοστίσουν μια περιουσία
Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι
Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, στα ξενοδοχεία της Louis Hotels οι προσφορές συνεχίζονται
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αρχές καλοκαιριού
Τι αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, HolidayCheck
Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος έμεινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του «Ταμτάκου», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ξηλώνουν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2027 και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029