Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2025
Η Ώρα της Γης είναι μια διεθνής πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που ξεκίνησε με στόχο τη μείωση της ενέργειας για τον πλανήτη μας. Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου, όλοι οι πολίτες του πλανήτη καλούνται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μία ώρα, ώστε με αυτόν τον τρόπο να στείλουν μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στις 22 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30, καλούμε όλους τους κατοίκους της Λεμεσού, εταιρείες και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμβολική δράση. Ο Δήμος Λεμεσού θα σβήσει τον φωτισμό του Δημοτικού Μεγάρου, ενώ το City Friends Club θα πράξει το ίδιο στα γραφεία του, ενισχύοντας το μήνυμα της πρωτοβουλίας.
«Ο Δήμος Λεμεσού υποστηρίζει ενεργά την Ώρα της Γης 2025 ως μέρος της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική ευθύνη. Ενθαρρύνουμε όλους τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς της πόλης να συμμετάσχουν, επιδεικνύοντας τη συλλογική μας δέσμευση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης.
Το City Friends Club, γνωστό για τον ενεργό του ρόλο στη βιώσιμη συλλογή απορριμμάτων και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τονίζει ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό αντίκτυπο. «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Λεμεσού σε αυτή την πρωτοβουλία. Η Ώρα της Γης δεν είναι απλώς να σβήνεις τα φώτα – είναι μια υπενθύμιση ότι μικρές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές για τον πλανήτη μας», δήλωσε η Anna Gubareva, ιδρύτρια και CEO City Friends Club.
Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!
Σχετικά με το City Friends Club
Το City Friends Club (СFC) συμμετέχει ενεργά στον καθημερινό καθαρισμό δρόμων, οργανώνει κοινοτικούς καθαρισμούς και προωθεί την οικολογική συνείδηση μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Από το 2021, η ομάδα καθαρίζει ενεργά βασικούς χώρους σε όλη τη Λεμεσό με 6 φορτηγά και 15 καθαρίστριες και φιλοξενεί τακτικά μηνιαία καθαρίσματα για εθελοντές και εταιρικές ομάδες σε πάρκα, παραλίες και άλλους δημόσιους χώρους. Με επαγγελματίες καθαριστές και περισσότερους από 3.000 εθελοντές, το CFC έχει συγκεντρώσει 222.690 κιλά σκουπίδια σε όλη την περίοδο εργασίας. Οι εκπαιδευτικές προσπάθειες περιλαμβάνουν την έκθεση οικολογικής τέχνης RE:SOURCE (4000+ επισκέπτες σε 5 ημέρες), δημόσιες ομιλίες και πρωτοβουλίες όπως το Coffee Friends Club και το Graffiti Friends Club, όλα σχεδιασμένα για να εμπνεύσουν βιώσιμες πρακτικές και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η εφαρμογή City Friends Club, διαθέσιμη σε iOS και Android, δίνει τη δυνατότητα σε 800+ χρήστες να αναφέρουν παράνομες τοποθεσίες χωματερών, να παρακολουθούν την πρόοδο του καθαρισμού και να κερδίζουν ανταμοιβές, βοηθώντας το СFС να σχεδιάζει εκδηλώσεις και να αναλύει τις τάσεις ρύπανσης σε ολόκληρη την Κύπρο. Υποστηριζόμενο από οικολογικούς χορηγούς όπως οι Flintera, Easy Brain, Palta, GDEV, Exness, The Island School, Lumio Private School, Puzzle point, Quadcode, Ecommpay, BSM, Adsterra, The Soul Publishing, Unlimit, Oleg Netepenko και άλλοι, το City Friends Club επεκτείνει συνεχώς τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου της Λάρνακας και της Πάφου.
Σχετικά
Τελευταίες παραστάσεις για το Circus Atmosphere στο Παραλίμνι
Τα εντυπωσιακά ακροβατικά και οι μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας συνεχίζονται για λίγες μόνο ημέρες ακόμα
To 13ο Street Festival στην Πλατεία Φανερωμένης θα τα έχει όλα
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη, φαγητό, και αλληλεγγύη, στην καρδιά της Λευκωσίας
Weekend Agenda: 40 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού
Συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο, γεύσεις και οικογενειακές εκδηλώσεις για κάθε διάθεση και κάθε ηλικία αυτό το τριήμερο.
Η Πάφος έφτιαξε το πρόγραμμα για τον Ιούνιο
Συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, μουσικές βραδιές, αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις
Five After Five: Πέντε καλοκαιρινά βράδια με κρασί, μουσική και θέα στο Τρόοδος
Η σειρά εκδηλώσεων του Οινοποιείου Πιττάλη, που επιστρέφει φέτος στον Άγιο Θεόδωρο Πιτσιλιάς με πέντε ξεχωριστές βραδιές αφιερωμένες στο κρασί, τη μουσική και τη χαλάρωση
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουνίου: 16 εμπειρίες που δεν χάνονται τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, θέατρο και οικογενειακές εκδηλώσεις που δίνουν χρώμα στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού
Ο Γιάννης Σερβετάς φέρνει στην Κύπρο το νέο του stand-up «Σαν τη ζωή» – Χωρίς Σενάριο
Μια βραδιά γεμάτη αυθορμητισμό, αλληλεπίδραση και απρόβλεπτο χιούμορ υπόσχεται ο αγαπημένος κωμικός σε Λεμεσό και Λευκωσία
Μια βραδιά αφιερωμένη στη συγγραφική πορεία του Κύπριου πεζογράφου Σταύρου Χριστοδούλου
«Μυθιστοριογραφία: 2016-2026 - Από το Hotel National στο Έξι λεπτά ακόμα»
Ένα δυνατό «ταράτσα party» για να ξεκινήσει σωστά η σεζόν!
Ένα rooftop party με θέα, cocktails και καλοκαιρινή διάθεση έρχεται στo διάσημο καφενείο της Αραδίππου
Τα παιδιά της Λάρνακας το πάνε για Ρεκόρ Γκίνες
Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας οι μαθητές δημοτικού της Λάρνακας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, πως τα παιδιά… ξέρουν!
Αυτοί θα ανέβουν στη σκηνή του Cyprus Pride
Ένα από τα πιο πολύχρωμα και χαρούμενα events του καλοκαιριού επιστρέφει στην πρωτεύουσα και μας καλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί
Πάμε να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία κάτω από τον μαγευτικό, έναστρο ουρανό του Τροόδους!
Αστροπαρατήρηση στο Αστροπάρκο Τροόδους