Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2025
Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) παρουσιάζουν τρεις οικογενειακές συναυλίες που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους!
Υπό τη διεύθυνση του Κύπριου μαέστρου Ανδρέα Ασιήκκη, η συναυλία ξεκινά με ένα από τα δημοφιλέστερα έργα κλασικής μουσικής για παιδιά, Το Καρναβάλι των Ζώων του Γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saens. Πρόκειται για 14 άκρως απολαυστικά κομμάτια, όπου ζωντανεύουν μουσικά, με πολλή φαντασία και χιούμορ, ποικιλία από ζώα: το λιοντάρι, ο κύκνος, πουλιά, κότες, γαϊδούρια, ελέφαντες, αλλά και άνθρωποι, όπως δύο πιανίστες που εξασκούνται! Αυτή η «Μεγάλη ζωολογική φαντασία» θα διασκεδάσει και θα κεντρίσει τη φαντασία μικρών και μεγάλων!
Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα σολιστικά μέρη για πιάνο στο Καρναβάλι των ζώων θα ερμηνεύσουν 18 νεαροί πιανίστες από τα Μουσικά Σχολεία Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου. Επίσης, μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία θα παίξουν πλάι-πλάι με τους επαγγελματίες μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Η μουσική αυτή εμπειρία θα είναι αναμφίβολα μοναδική τόσο για τους μαθητές όσο και τους επαγγελματίες μουσικούς, καθώς και το κοινό.
To πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο άλλα, εξίσου δημοφιλή έργα: το γεμάτο κομψότητα και δραματικότητα πρώτο μέρος από τη Συμφωνία αρ. 40 του Wolfgang Amadeus Mozart και η γεμάτη φωτεινή ενέργεια και διάθεση «Άνοιξη» από το έργο Οι Τέσσερις Εποχές του Antonio Vivaldi.
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με τo Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας θα πραγματοποιηθούν, επιπρόσθετα, πέντε πρωινές εκπαιδευτικές συναυλίες προς μαθητές σχολείων της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας και Πάφου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΣΙΗΚΚΗΣ μαέστρος
Ο Ανδρέας Ασιήκκης είναι Κύπριος μαέστρος με βάση την Ολλανδία. Από το Σεπτέμβριο του 2024, συμμετέχει στο NMO (National Master in Orchestral Conducting), έχοντας καθοδήγηση από τους Jac van Steen, Ed Spanjaard, και Antony Hermus.
Προηγουμένως σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στο Royal Northern College of Music και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διευθύνει σύγχρονα έργα, οικογενειακές συναυλίες και έχει βοηθήσει μαέστρους όπως Martyn Brabbins, Sir Andrew Davis, Juanjo Mena, John Storgårds, και Joshua Weilerstein. Στην Ελλάδα εργάστηκε ως βοηθός μαέστρου του Άλκη Μπαλτά στην Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά) και δημιούργησε μια ορχήστρα νέων στο Ιόνιο Ωδείο με έμφαση στην κινηματογραφική μουσική.
Έχει διευθύνει ορχήστρες όπως Φιλαρμονική του BBC, Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λίβερπουλ, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2024, διηύθυνε τη Φιλαρμονική του BBC σε έργα Ανδρονίκου, Ye και Σκαλκώτα που ηχογραφήθηκαν για το BBC Radio 3.
Τιμή εισιτηρίου: €8 για όλους
Προπώληση εισιτηρίων:
Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου (Γωνία Ρηγαίνης και Αρσινόης, 1010 Λευκωσία, 22 410181)
Αμφιθέατρο Xenion High School (Λεωφόρος 1ης Απριλίου 55, 5281 Παραλίμνι)
Από την ιστοσελίδα cyso.interticket.com και 1,5 ώρα πριν την έναρξη.
Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy
Σχετικά
Οι φαν της Eurovision ψήφισαν τις αγαπημένες τους συμμετοχές: Ποια ελληνική ξεχώρισαν
Οι 10 αγαπημένες συμμετοχές των φαν από όλα τα τραγούδια στην ιστορία του μουσικού διαγωνισμού
Μεγάλος νικητής του The Voice ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος από την Κύπρο (βίντεο)
Ποιος είναι ο τραγουδιστής και ποιο το έπαθλο που θα λάβει
Ο Freedom Candlemaker επιστρέφει στο Πρόζακ
Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει η εκτέλεση τραγουδιών από τον δίσκο «Now Happiness»
Το Trio in Cahoots σε μια γιορτινή βραδιά τζαζ στην Πάφο
Τελευταία εκδήλωση για το 2026 στο Τεχνόπολις 20 θα είναι η μουσική παράσταση με το Trio in Cahoots σε μια χριστουγεννιάτικη τζαζ εκδοχή
Η Δέσποινα Βανδή έρχεται Κύπρο για τη συναυλία της χρονιάς
Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια θα γιορτάσει τον έρωτα, σε μια μοναδική συναυλία γεμάτη από όλα «όσα αγαπάει»
Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών: Ένα πρωτοποριακό ραδιοφωνικό–μουσικό live
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα τρία live του Γενάρη
Eurovision 2026 Ελλάδα: Κλείδωσε η ημερομηνία για τον εθνικό τελικό της χώρας
Ποιος θα εκπροσωπήσει άραγε φέτος την Ελλάδα
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες