Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2014
Η Κύπρια σχεδιάστρια μόδας Ελένη Κυριάκου παρουσιάζει για πρώτη φορά της δημιουργίες της στην Κύπρο, επιλέγοντας ένα χώρο υψηλής αισθητικής, τέχνης και πολιτισμού για το fashion event που θα σηματοδοτήσει τη γνωριμία της με το κυπριακό κοινό.
Εκτός από την καλοκαιρινή της κολεξιόν The Northern Lights Siren, η Ελένη Κυριάκου θα παρουσιάσει στην Gallery K και μία exclusive σειρά από limited edition fashion accessories, όπως αέρινα παρεό και εντυπωσιακά κοσμήματα για τις εμφανίσεις σας στην παραλία! Η βραδιά των εγκαινίων θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ πάρτι, ενώ η Pop Up Boutique θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την 1η Ιουλίου, Δευτέρα με Παρασκευή 09.30-13.00 και 15.30-19.00, Σάββατο 09.30-13.00.
Η συλλογή "The Northern Lights Siren"
Αυτό το καλοκαίρι, η Ελένη Κυριάκου αντλεί έμπνευση από το Βόρειο Σέλας και την εκπληκτική παλέτα χρωμάτων που χαρίζει στον ουρανό το φυσικό φαινόμενο. H κολεξιόν The Northern Lights Siren περιλαμβάνει κομψά και άνετα φορέματα tops και φούστες σε ροζ, lime, magenta, βαθύ μπλε, γαλάζιο, aqua και κρεμ. Κάθε κομμάτι της κολεξιόν είναι κατασκευασμένο με απόλυτη σημασία στη λεπτομέρεια, από πολυτελή και αέρινα υφάσματα διαφορετικών βαθμών διαφάνειας, που ενισχύουν την κίνηση κάνοντας τα ρούχα τόσο ανάλαφρα, ώστε σχεδόν μοιάζουν να επιπλέουν.
Πολύχρωμες λεπτομέρειες και αναπάντεχοι συνδυασμοί χρωμάτων επιτυγχάνονται με την τεχνική του layering σε ένα περίτεχνο κολάζ υφασμάτων, καθώς το ένα χρώμα μοιάζει να φτερουγίζει πάνω από το επόμενο, δημιουργώντας μια αίσθηση ρευστότητας.
Η Ελένη Κυριάκου
Η Ελένη Κυριάκου γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς και μεγάλωσε σε ένα καθαρά καλλιτεχνικό περιβάλλον, το οποίο καλλιέργησε την αγάπη της για τη δημιουργία. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Bartlett στο Λονδίνο, σύντομα όμως η αγάπη της για τη μόδα την οδήγησε στο Central St Martins, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Σχέδιο Υφασμάτων λαμβάνοντας το βραβείο Best Design in Sustainability. Μαθήτευσε κοντά στον Alexander McQueen και τον Emilio de la Morena, στα τμήματα ανδρικής και γυναικείας ένδυσης και γυναικείων αξεσουάρ, προτού ιδρύσει το δικό της label, Eleni Kyriacou, το 2011. Έκτοτε, οι συλλογές της έχουν παρουσιαστεί στις Εβδομάδες Μόδας στο Παρίσι και στην Αθήνα, λαμβάνοντας ενθουσιώδεις κριτικές από μεγάλα περιοδικά μόδας και κερδίζοντας την αγάπη του κοινού. Οι δημιουργίες Eleni Kyriacou χαρακτηρίζονται από δυνατά concepts και μία αυστηρά δομημένη σχεδιαστική διαδικασία. Η κεντρική ιδέα της κάθε συλλογής αναπτύσσεται μέσα από πρωτοποριακές χρήσεις των υφασμάτων, πάντα υπηρετώντας την κλασική θηλυκότητα. Στόχος της Ελένης Κυριάκου είναι να δημιουργεί ευρηματικά ρούχα, που είναι εύκολο να φορεθούν από τη σύγχρονη γυναίκα.
-
Gallery K
17 Ιουνίου 2014
Σχετικά

Ένα συλλογικό τραπέζωμα στις Καμάρες στην Λάρνακα
Η Λάρνακα 2030, σε συνεργασία με τους Urban Gorillas, σας προσκαλεί σε ένα εορταστικό συλλογικό τραπέζωμα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2025
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προτάσεις για μουσικές, θεατρικές και λαογραφικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Γιορτής του Κρασιού

Ο γύρος της Ξυλοτύμβου επιστρέφει τον Οκτώβρη
Κάνε την εγγραφή σου για να ζήσεις από κοντά μία μοναδική εμπειρία

Το καλοκαίρι είναι εδώ — και το Cyberness επιστρέφει με ένα νέο κύμα ενέργειας!
Έλα μαζί μας για ένα απόγευμα γεμάτο έμπνευση, δροσερά κοκτέιλ, δημιουργικά εργαστήρια, καλή μουσική και καλοκαιρινή μαγεία

Κεντούμε και ζυμώνουμε στην Αθηένου
Βιωματικά εργαστήρια με θέμα τον παραδοσιακό πολιτισμό και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά

17 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Καθημερινές γεμάτες με θερινό κινηματογράφο, φεστιβάλ και αγαπημένους τραγουδιστές

REWIND 2: Ο Λούης Πατσαλίδης και η παρεά του επιστρέφουν για ένα νοσταλγικό party του καλοκαιριού
Με τραγούδια που μας μεγάλωσαν, ήχους που μας ταξιδεύουν, και ρυθμούς που θα μας ξεσηκώσουν

Φέτος γιορτάζουμε το Γλυτζιστό αλλιώς... με έναν αγαπημένο καλλιτέχνη
Έρχεται για πρώτη φορά μία μουσική βραδιά γλυτζιστού με κρασί και χορό

38 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Μουσική, χορός, φαγητό, δραστηριότητες και φεστιβάλ

Καλοκαίρι στη Λεμεσό: Ένας ολόκληρος μήνας με 15 δωρεάν εκδηλώσεις «Δίπλα στο κύμα»
Η Λεμεσός θα φιλοξενήσει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά θερινών εκδηλώσεων με επίκεντρο το θεατράκι του Μόλου

Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου
Έναρξη του νέου θεσμού με τη συναυλία «Έρωτας Ταξιδευτής» την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο Πάρκο Τάκη Ζεμπύλα

Summer on Ice: Το event που θα σε πάει για διασκέδαση στο χωριό!
Street food, live μουσική, παγωμένες μπίρες και.... άκρως καλοκαιρινή διάθεση!