Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Γιορτή του Κρασιού: Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη φετινή Γιορτή του Κρασιού

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2021

Από τις 9 Οκτωβρίου μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει την Γιορτή του Κρασιού στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού από τις 7 μέχρι τις 11:30 κάθε βράδυ.

Φέτος γιορτάζουμε τα 60 χρόνια ιστορίας της Γιορτής του Κρασιού με εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας» και αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις όπου δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα θα ψυχαγωγούν τον κόσμο
κάθε βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και να διασκεδάσει στα 4 υπαίθρια εστιατόρια στα οποία θα υπάρχει ξεχωριστή λαϊκή μουσική στο καθένα, σε προσιτές τιμές τηρώντας τα υψηλά επίπεδα ποιότητας και υγιεινής. Θα υπάρχει περίπτερο όπου τα οινοποιεία θα πωλούν εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές και περίπτερο όπου θα πωλείται εμφιαλωμένη κουμανδαρία από τα κουμανδαροχώρια μας. Θα διεξάγονται εκθέσεις φωτογραφίας, γελοιογραφίας και διαλέξεις με θέμα την οινοπαραγωγή.

Ο Δημόσιος Κήπος θα φωτιστεί καλλιτεχνικά και θα διακοσμηθεί θεατρικά. Μια μεγάλη οθόνη διαστάσεων 3μ x 5μ θα στηθεί απέναντι από το βρακά για να παρουσιάζει εικόνες και βίντεο από την 60χρονη πορεία της Γιορτής του Κρασιού. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν παραστάσεις Καραγκιόζη και εκθέσεις παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Με την ευκαιρία των 60 χρόνων, θα πωλούνται συλλεκτικά ποτήρια της Γιορτής του Κρασιού.

Φέτος η Γιορτή του Κρασιού διευρύνεται και στα κρασοχώρια της επαρχίας μας. Θα πραγματοποιηθούν την πρώτη και την τελευταία Κυριακή δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη στις 10/10/21 νωρίς το απόγευμα στο παραδοσιακό κρασοχώρι Άρσος και η δεύτερη στις 17/10/21 στο κουμανδαροχώρι Δωρός. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί την γνήσια φιλοξενία των χωριών μας με παραδοσιακά τραγούδια, χορούς, κρασί, εδέσματα, παλουζέ και σιουσιούκο.

Η Γιορτή λαμβάνει χώρα στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης κοντά στη θάλασσα. Εισιτήρια πωλούνται σε κάθε μια από τις τρεις εισόδους.

Μπαίνοντας στη Γιορτή από την κύρια είσοδο, στα νότια, μπορεί κανείς να δει τη γιγαντιαία φιγούρας ενός Κύπριου αμπελουργού με παραδοσιακή τοπική ενδυμασία. Ο Βρακάς παραμένει το έμβλημα της Γιορτής του Κρασιού από το 1961. Κάθε βράδυ χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τη Γιορτή για να απολαύσουν τη ξέγνοιαστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κρασί, οι εύγευστοι μεζέδες του τόπου σε προκαθορισμένες χαμηλές τιμές, οι παραδοσιακοί χοροί και τα τραγούδια, καθώς και τα κωμικά θεατρικά μονόπρακτα, το χιούμορ και η σάτιρα.

Μια νύχτα στη Γιορτή του Κρασιού στη Λεμεσό είναι μια ευκαιρία για τον καθένα να ζήσει την ελληνική παράδοση των διονυσιακών γιορτασμών, όπου όλοι οι κάτοικοι της Αττικής, αστοί και αγρότες, κάθονταν σε κοινά συμπόσια που τους πρόσφερε το κράτος δωρεάν, γεύονταν τα νέα κρασιά και λάμβαναν μέρος σε ομαδικούς χορούς, τραγούδια, ποίηση και θεατρικά έργα. Κατά τη διάρκεια αυτών των γιορτασμών αριθμός σκλάβων απελευθερώνονταν, ενώ σ’ αυτούς που παρέμεναν σκλάβοι επιτρεπόταν να ζήσουν για λίγο ανεξάρτητοι και να διασκεδάσουν για σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close